Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Weer 4-0 winst voor Dames 1 Trivos (met video)

(Trivos DS 1 –  ABS Auroherstel Huysmans Ommen/Volco DS 1: 25-12; 25-11; 25-17; 25-12)

Weer hebben de dames van Trivos goede zaken gedaan. In anderhalf uur beslisten ze de thuiswedstrijd tegen ABS Autoherstel Ommen/Volco DS 1 in hun voordeel. De dames wonnen alle vier de sets. Toch overheerst er geen euforie. “We hebben zeker terecht gewonnen en speelden gedegen en goed ons eigen spel,” zegt coach Peter Groenen. “Het team van Volco was echter niet op sterkte, dat zag je in het spel en aan de setstanden. Maar we blijven op een mooie vierde plek staan, daar ben ik blij mee.”

De eerste set gaat gelijk op van start en er is mooi aanvalswerk van Ellin Siroo en Roos Mast. Na twee keer een ketser op de service van Ellin komt Trivos op 5-3 voorsprong. Het tempo in het begin van de wedstrijd is niet hoog, dit komt voornamelijk door de verdediging van Volco die hapert. Trivos blijft dan ook zo’n twee punten voor staan, onder andere door prachtige aanvallen van Kristy Goijarts. Even later gaat Trivos uitlopen. Na een goed blok van Norah van Beers is het 14-8 en time-out voor Volco. Trivos zet deze set een flinke servicedruk, terwijl Volco ook daar punten laat liggen door in het net of uit te serveren. Trivos blijft dan ook op ruime voorsprong en als het 21-12 is neemt Volco haar tweede time-out. Ook deze brengt geen omslag en na mooie aanvallen van Roos Mast en Kristy Goijarts slaat Volco de laatste bal uit en is het 25-12.

In de tweede set start Trivos ook op voorsprong en ook nu valt de zwakke servicepass van Volco op. De ballen worden hoog gepasst, gevolgd door hoge setups. Dit haalt de snelheid eruit. Aan de kant van Trivos is het omgekeerd met een sterk verdedigende libero Wieneke Eggermont die in deze set meerdere goede reddingen heeft. Het is 8-2 als Volco een time-out vraagt. Trivos laat zich hierdoor niet uit haar spel brengen en zet haar aanvalskracht in met mooie aanvallen van Lynn Stevens en Esmee Driessen en twee keer een pipe-aanval van Kristy Goijarts en Roos Mast. Wederom is er de servicedruk van Trivos: Roos Mast brengt met een ace de stand op 15-7. Volco weet vervolgens een paar punten te scoren met wat prikballen, maar de achterstand loopt verder op. Esmee Driessen en Norah van Beers blokken goed op het midden en na een prikbal van setter Nora van der Bend is het 21-10 en een tweede time-out voor Volco. Het helpt niet meer. Esmee Driessen blokt de beslissende bal, het is 25-11.

Ook in de derde set gaat Trivos met een puntenvoordeel van start. Er zijn mooie smashes van Roos Mast en Ellin Siroo en er is weer een goede servicedruk. Esmee Driessen scoort in haar beurt zelfs 3 aces. Met een keiharde klap op het midden brengt Debbie de Graaf de stand op 7-2. Volco geeft zich echter niet gewonnen en maakt een paar punten met mooie aanvallen. Maar ook Trivos blijft scoren, onder andere met een mooie prikbal van setter Eva Mulder. Toch is Trivos wat minder scherp dan in de voorgaande sets. Ze laten Volco bijkomen tot 22-17. Daarna is het echter gedaan. De set eindigt in 25-17 voor Trivos.

De vierde set start coach Peter Groenen met weer een andere opstelling dan in de eerdere sets. Trivos start de set goed met een sterke servicereeks van Nora van der Bend die de stand op 5-0 brengt. Trivos scoort vervolgens een paar punten, maar dan verliezen de dames even de grip door een paar fouten. Volco komt terug tot 7-5. Coach Peter Groenen besluit hierop zijn eerste time-out van de wedstrijd aan te vragen. Een goede zet, want meteen scoort Trivos weer. Onder andere met een goede servicebeurt van Esmee Driessen, een blok van Debbie de Graaf en Evie Driessen en een mooie aanval van Roos Mast. Als het 15-7 is, is het dan ook weer de beurt aan Volco om de time-out aan te vragen. Hoewel Kristy Goijarts meteen weer scoort met een pipe-aanval is het Volco die de volgende vijf punten pakt. Trivos moet dus nog even aan de bak en doet dat vervolgens ook. De set eindigt met een ketsbal op de service van Nora van der Bend. Het is 25-12.

Coach Peter Groenen heeft na afloop gemengde gevoelens. Ondanks de dikke winst, is er geen grote feeststemming. “Ik ben heel blij met de winst en die hebben we ook verdiend,” aldus Peter. “We hebben heel gedegen gespeeld en het was knap dat de dames zo gemotiveerd bleven. Maar de tegenpartij was door vakanties niet op volle sterkte en dat merkte je aan alle kanten. Voor ons was het wel een bevestiging dat we in de breedte veel mogelijkheden hebben, we hebben elke set met een andere opstelling gespeeld. Ik vind het fijn dat de dames hun eigen spel bleven spelen en ervoor bleven gaan. De sfeer bleef erin, en dat is heel belangrijk. Al met al ben ik heel tevreden, maar de tegenstander kan beter, dus de uitwedstrijd wordt uitdagender, dat weet ik zeker.”

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 11 maart om 15.00 uur tegen Fysiotherapie Scheepjeshof/ VCV DS 1. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, want deze dames staan een plek onder Trivos in de lijst.

Door: Annemarie Driessen