Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Verlies maar behoud koppositie voor dames 1 Trivos

Trivos Dames 1- VoCASA DS 2 (25-23, 22-25, 18-25, 22-25)

Zaterdag 9 december speelden de nummer 1 , Trivos, en 2, VoCASA, van de tweede divisie B tegen elkaar in Sportcentrum Arcus. Vanaf de eerste minuten van de wedstrijd was duidelijk dat de teams zeer aan elkaar gewaagd zijn. Trivos pakte de eerste set met 25-23, daarna nam VoCASA de overhand en wonnen ze de drie sets die volgden. Coach Marcel van Zuijlen: “Het was een wedstrijd met veel strijd en veel servicefouten. Verdedigend hebben we mooie acties laten zien.” Trivos staat na zaterdag nog steeds aan kop in de competitie.

Trivos start de eerste set prima met een serverende Nora van der Bend. Twee van haar services ketsen af en ze scoort een punt met een mooi prikballetje. Maar daarna pakt VoCASA de volgende vier punten op rij. Trivos komt weer bij met een goede servicereeks van Esmee Driessen en mooi aanvalswerk van Roos Mast. De eerste time-out is voor VoCASA op 9-5. Het tempo ligt hoog en Debbie de Graaf zet een van haar beroemde killbloks. Toch haakt VoCASA aan en neemt Marcel van Zuijlen een time-out op 11-10. Trivos houdt de voorsprong met mooie aanvallen van Debbie de Graaf en Esmee Driessen en Roos Mast slaat een perfecte bal rechtdoor. Maar VoCASA blijft ook knokken en komt op 20-21 voor het eerst op voorsprong. Een paar fouten op rij aan beide kanten volgen, waarbij Trivos aan het langste eind trekt en Norah van Beers met een keiharde klap de set beslist op 25-23.

De tweede set start gelijk op maar na een paar servicefouten neemt VoCASA de leiding. Trivos bijt zich vast met mooie aanvallen van Debbie de Graaf, Roos Mast en Norah van Beers, maar hikt tegen een achterstand van een paar punten aan. De dames knokken, Kristy Goijarts knalt er van achter de drie meter een prachtige pipe-aanval in. Libero Wieneke Eggermont blinkt uit door op het juiste moment op de juiste plek te zijn. Ondertussen beïnvloeden de vele servicefouten aan beide kanten de puntenstand. Na een mooie aanval van Debbie de Graaf en een ace van Norah van Beers is het 20-21 en time-out voor VoCASA. Helaas lukt het Trivos niet om door te zetten en moeten de Wijchense dames de set met 22-25 aan VoCASA geven.

De derde set start gelijk op, maar weer maakt VoCASA zeer veel servicefouten. Even later gaat ook Trivos meedoen. Trivos oogt minder scherp dan in de eerste twee sets, behalve Wieneke Eggermont die werkelijk bijna alle ballen in de verdediging heeft. Trivos profiteert niet van de vele servicefouten en het blijft gelijk op gaan. Heel even is er een opleving en komt Trivos voor na een mooie smash van Debbie de Graaf. Het is 14-12 en time-out voor VoCASA. Maar daarna pakken de Nijmeegse dames weer de voorsprong en zetten ze door. Het wordt 18-25 voor VoCASA.

Trivos geeft zich nog niet gewonnen en start de vierde set sterk en op voorsprong. Weer is het Nora van der Bend met een sterke servicereeks. Na een mooie omloopbal van Esmee Driessen is het 5-1. Even later volgen twee prachtige klappen van Norah van Beers. Het draait duidelijk beter dan in de derde set. Bij VoCASA gaat de service eindelijk goed en dat vertaalt zich meteen in de cijfers. VoCASA staat voor, maar door slim prikwerk van Kristy Goijarts komt Trivos weer bij tot 14-14. Mooie aanvallen van Norah van Beers en Kristy Goijarts zorgen ervoor dat Wijchen twee punten op voorsprong komt. Maar bij 22-22 is VoCASA weer bij. Een time-out volgt nog voor Trivos maar het heeft geen effect. De Nijmeegse dames pakken de laatste drie punten en de winst in de wedstrijd.

Coach Marcel van Zuijlen: “We zijn de wedstrijd goed gestart en duidelijk was dat we zeer aan elkaar gewaagd waren. Het was lastig de bal bij VoCASA op de grond te krijgen, omdat ze een hoog blok hebben en een aantal goede verdedigers. Maar ook wij hebben verdedigend goed werk laten zien. In de vierde set ging het de goede kant op en dacht ik dat het een vijfsetter zou worden, maar helaas ging het boven de 20 toch mis. Al met al was het een wedstrijd met ups en downs en veel strijd.” Met deze uitslag behoudt Trivos de eerste positie in de tweede divisie B.

Volgende week speelt Trivos de laatste wedstrijd van het jaar uit in Borculo tegen Kerkemeijer Gemini DS 1. De eersste thuiswedstrijd is op 13 januari tegen Seesing Flex| Longa ’59 DS 1 om 15.00 uur in de Arcus.

Door: Annemarie Driessen

Foto: Rob Jansen Fotografie