Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Veerkrachtige Trivos-dames pakken winst op Avior DS 1 met 3-1

Trivos DS 1- Avior DS 1 25-15; 18-25; 25-21; 25-19

De dames van Trivos zetten afgelopen zaterdag een knappe prestatie neer tegen Avior DS 1. Het team van coach Peter Groenen speelde ontspannen en met plezier en liet de groei zien die ze het afgelopen seizoen hebben doorgemaakt. Peter: “Het is prachtig om te zien dat wat we in de trainingen oefenen er op zo’n moment uitkomt. Ook herstellen we sneller van dips in de wedstrijd, het toont de veerkracht van de dames. Bovendien hadden we een fijn enthousiast publiek vandaag, zij zijn op cruciale momenten echt belangrijk.”

In de eerste set is meteen duidelijk dat hier twee teams gaan voor de winst. Het tempo is hoog en iedereen is gretig. De eerste set gaat het puntenaantal eerst gelijk op, maar door mooie aanvallen van Manon Ottjes en Evie Driessen en een prachtige smash na een omloopbal van Esmee Driessen loopt Trivos uit. Trivos weet de voorsprong goed vast te houden. Setter Nora van der Bend heeft een fijn prikballetje. De servicedruk aan beide kanten is hoog; aan de kant van Trivos scoren Nora van der Bend en Kristy Goijarts er direct punten mee. De eerste time-out is dan ook voor Avior bij de stand 14-7. Trivos laat zich hierdoor niet uit het spel brengen. Wederom valt het sterke verdedigingswerk van libero Wieneke Eggermont op. Tweemaal zet Manon Ottjes een killblok, daarna zijn het Norah van Beers en Esmee Driessen die twee keer hard aanvallen. Het is 18-9. Door wat fouten van Trivos zelf scoort Avior nog 6 punten deze set, maar het zijn het goede blok- en aanvalswerk van Esmee Driessen, mooie prikballen van Manon Ottjes en Nora van der Bend en een aanval en blok van Evie Driessen die de winst brengen voor Trivos. Met 25-15 laat Trivos Avior ver achter zich.

Het is gissen of het de roes van de eerste setwinst is, maar het ontbreekt de dames van Trivos bij aanvang van de tweede set aan gretigheid. In no time is het 0-8 en heeft coach Peter Groenen al zijn eerste time-out aangevraagd. Trivos pakt pas een punt als Avior een fout maakt en in het net serveert. Daarna herpakken de Wijchense dames zich wel en scoren ze zelf de punten. Door drie mooie aanvallen van de gewisselde Debbie de Graaf en Manon Ottjes. Zo komen ze sterk terug tot 6-8. Trivos blijft daarna echter steeds op zo’n 4 punten achterstand. Een dubbele wissel van Peter helpt niet. Het ontbreekt aan scherpte en Trivos maakt zelf de fouten. De set gaat dan ook naar Avior met als eindstand 18-25.

In de derde set tonen de dames van Trivos de al eerder genoemde veerkracht. De dames spelen weer hun eigen spel en dat loont. De set start meteen met mooie aanvallen van Manon Ottjes en Debbie de Graaf. Op de stand 5-4 komt Trivos op voorsprong. De  dames werken met plezier voor elk punt. Zo is er een mooie prikbal van setter Eva Mulder, ketst de service van Evie Driessen af, scoort Norah van Beers na een loopje en smasht Kristy Goijarts hard in de hoek van het veld. Wederom laat ook libero Wieneke Eggermont zien hoe een stabiele verdediging eruit ziet. Het is 10-7. Vanaf de stand 11-9 gaat Trivos verder uitlopen onder andere door een mooie prikbal en keiharde aanval van Manon Ottjes. Na nog zo’n harde aanval van deze keer Debbie de Graaf vraagt Avior een time-out aan. Het is 16-12.Trivos stoomt echter door met harde aanvallen van Kristy Goijarts en Debbie de Graaf. Het is 18-12 en opnieuw time-out voor Avior. Deze pauze pakt beter uit voor de dames uit Deventer want ze komen terug to 18-18. Trivos knokt echter terug en maakt de set af na onder andere mooi blokwerk van Norah van Beers en Kristy Goijarts en twee harde aanvallen van Manon Ottjes. Met 25-21 staat het 2-1 voor Trivos.

De vierde set start weer gelijk op. Bij Trivos scoort Eva Mulder met een mooie prikbal, maar verder worden de eerste punten over en weer vooral gescoord door fouten door de tegenpartij. Na de stand 4-4 loopt Avior uit tot 5-9. Maar dan tonen de Trivos-dames wederom hun veerkracht. Ze pakken punt na punt. Een mooi blok van Norah van Beers en Kristy Goijarts, een prachtige aanval van Esmee Driessen, de serve van Debbie de Graaf die twee keer afketst en een keiharde aanval van Norah van Beers op de diagonaal brengen Trivos terug in de set en de stand op 11-9. Trivos blijft gedurende de set zo’n 2 punten voor. Er volgen twee mooie prikacties van Eva Mulder, geweldige aanvallen van Evie Driessen en Kristy Goijarts en wee keer een killblok van Esmee Driessen die de stand op 24-18 brengen. Voor Peter Groenen tijd voor een publiekswissel: Eva Mulder wordt uit het veld gehaald en mag bloemen en applaus in ontvangst nemen. Het was haar laatste thuiswestrijd voor ze een tijdje op reis gaat. Met een smash die vervolgens uitgaat is het 25-19 en pakt Trivos de winst met vier punten.

Coach Peter Groenen is zeer tevreden na afloop van deze wedstrijd. “Het mooiste vond ik om te zien dat de dingen waarmee we in de training aan de slag zijn gegaan zo goed hebben uitgepakt. Met name de omloopballen en het goede blokwerk sprongen eruit. Ik weet ook niet wat er in de tweede set gebeurde, we leken als collectief even de weg kwijt. Maar we herpakten ons goed. Ik zie hierin ook hoe we zijn gegroeid dit jaar: we herstellen sneller van een dip. Avior is een sterke ploeg en wij hebben ons daar goed tegen verzet. Het was gewoon een goede wedstrijd waarin iedereen zijn ding bleef doen en met plezier bleef spelen. Dat hoorde je ook terug achteraf tijdens de evaluatie in de complimenten die de dames elkaar gaven. Daarbij was het publiek natuurlijk fantastisch en hielden zij de sfeer er goed in.”

Foto’s Rob Jansen Fotografie