Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trivos heren 1 kampioen!

In een rechtstreeks duel met concurrent SSS hebben de Wijchense volleybalheren met 3-1 gewonnen en daarmee het kampioenschap in de 3e divisie behaald.

Alles kwam aan op de laatste wedstrijd en Trivos haalde dan ook alles uit de kast om het kampioenschap binnen te halen. Middenman Dirk Peek heeft speciaal voor deze wedstrijd zijn volleybalschoenen nog eenmalig aangetrokken, en dat was misschien wel de sleutel tot dit succes. SSS begon zeer sterk en Trivos moest vanaf het begin in de achtervolging. Maar de sterk spelende spelverdeler Erik Groenen had maar een paar punten nodig om de afstemming tussen hem en Dirk weer te vinden, en dankzij hun enthousiasme en fanatisme bleef Trivos de hele set vechten. De eerste set ging met 23-25 naar de bezoekers uit Barneveld, maar het geloof om te winnen was er bij de Wijchenaren. Set twee werd gewonnen door Trivos met 25-21, en set drie werd nog sterker gestart waardoor er de hele set een voorsprong voor Wijchen was. Bij 24-18 ging de bal naar topscoorder Hugo Schaap die de bal diagonaal insloeg. Met de 2-1 voorsprong kon Trivos niet meer ingehaald worden en was het kampioenschap een feit. 

Na een klein feestje begon Trivos aan de vierde set de ze uiteraard ook wilden winnen. De tegenstander was terneergeslagen en Trivos pakte ook de laatste set (25-23). Dirk Peek en Leon Hendriks Franssen kregen hun publiekswissels en uiteraard werd ook libero Jasper Cobussen bedankt. Heren 1 gaat volgend jaar zonder deze mannen in de 2e divisie spelen, dus Trivos is nog wel opzoek naar versterkingen voor het eerste mannenteam.