Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trivos-dames winnen overtuigend van Avior

Trivos Dames 1 – Avior Dames 1 (25- 19, 25-8, 26-24, 25- 18)

Klik hier voor alle foto’s.

De dames van Trivos Dames 1 hebben afgelopen zaterdag een mooie overwinning behaald op een van de directe concurrenten in de tweede divisie B. Waar de uitwedstrijd een tijdje geleden werd verloren met 1-3, had Trivos nu de regie in handen en trokken ze de winst overtuigend naar zich toe. Het werd dan ook 4-0 en coach Peter Groenen is blij: “Dit was een degelijke en duidelijke teamoverwinning. Het plezier straalde ervan af en hier gaan we dan ook van genieten.”

De eerste set gaat gelijk op en wat matjes van start. Avior start met twee servicefouten en Trivos komt niet tot aanvallen. Er worden punten gescoord met prikballen van Lynn Stevens en setter Nora van der Bend. Even later staat Trivos twee punten achter. Na mooie aanvallen van Esmee Driessen op het midden en Kristy Goijarts is het echter weer gelijk. En dan gaat Trivos uitlopen. Esmee Driessen heeft een mooie servicereeks en Trivos weet meer dan Avior de variatie in de aanval op te zoeken en na nog een mooie middenaanval van Norah van Beers is het 14-9. Trivos houdt deze voorsprong vast en op 15-11 is het time-out voor Avior. Even hierna past Peter Groenen een dubbele wissel toe en brengt hij Evie Driessen en Eva Mulder in het veld voor Lynn Stevens en Nora van der Bend. Het pakt goed uit, want Trivos scoort meteen 5 punten op rij met onder andere mooi smashwerk van Roos Mast. Door een paar fouten aan de kant van Trivos sprokkelt Avior nog wat punten bij elkaar, maar met een keiharde klap op het midden beslist Norah van Beers de set op 25-19.

Ook de tweede set gaat redelijk gelijk op van start. Trivos staat voor tot het 4-4 wordt. Prachtig aanvalswerk van Roos Mast en een goede servicebeurt van haar en Lynn Stevens brengen de stand op 9-5 als Avior de eerste time-out aanvraagt. Deze heeft geen effect op het spel van Trivos, want het draait lekker aan de kant van de groene shirtjes. Trivos scoort punten met onder andere een killblok van Esmee Driessen en een smash van setter Nora van der Bend. Het is 11-6 en Trivos stoomt door. Na een smash van Kristy Goijarts en een driemeteraanval van Roos Mast is het 15-6. Avior lijkt geknakt en maakt veel servicefouten. Het is inmiddels 20-8. Lynn Stevens en Norah van Beers houden met hun blok twee keer de bal aan de kant van Avior en na een service die afketst maakt Kristy Goijarts met een mooie aanval van achter de 3 meter de set af. Het is 25-8.

In de derde set herpakt Avior zich. Ze starten op voorsprong en coach Peter Groenen besluit bij de stand 4-6 meteen in te grijpen met een time-out en even later een dubbele wissel. Eva Mulder brengt het team voor het eerst in deze set op voorsprong met een ace, maar Avior besluit aan te haken en staat even later weer 2 punten voor. Peter wisselt weer terug. Trivos werkt voor de punten met mooie aanvallen van Norah van Beers en Debbie de Graaf, maar het blijft gelijk op gaan. Even loopt Trivos uit na prachtige smashes van Kristy Goijarts en Norah van Beers en een ketser op de service van Debbie de Graaf. Het is dan 21-18. Maar Avior geeft zich niet gewonnen deze set en komt terug tot 22-22. Als Avior uitslaat en Norah van Beers en Evie Driessen een prachtig blok zetten is het setpoint voor Trivos. Maar dan smasht Avior de bal wel binnen en ketst hun service af. Het is weer gelijk: 24-24. Maar dan geeft libero Wieneke Eggermont een onderhandse setup aan Norah van Beers en is het 25-24. Met een ace (die via de netrand op de grond komt) pakt Trivos uiteindelijk dan toch de set met 26-24.

De vierde set begint Peter Groenen met een andere opstelling dan de drie sets hiervoor. De set start met twee keer een uitserve van beide teams. Waar Trivos de rest van de set net als in de hele wedstrijd de servicedruk hoog houdt en amper fouten maakt, zal Avior deze set nog veel vaker punten verliezen door servicefouten. Al snel gaat Trivos deze set scoren. Eerst nog met mooie prikballen van Norah van Beers en Ellin Siroo, maar daarna is het Debbie de Graaf die met een keiharde smash de Wijchense dames op een 9-5 voorsprong zet. Als even later Evie Driessen twee keer een prachtige aanval heeft is het 12-7. De rally’s zijn lang deze set, maar libero Wieneke Eggermont zorgt er met haar goede verdedigingswerk voor dat Trivos blijft scoren. Maar dan komt Avior terug en scoren ze 4 punten op rij. Gelukkig zijn daar weer de handen van Norah van Beers voor een killblok en een harde aanval van Ellin Siroo om de voorsprong te vergroten. Het is 16-12. Trivos laat Avior nu niet meer verder naderen. Er volgen nog mooie aanvallen van Debbie de Graaf en Norah van Beers. Een van de vele services die uitgaan beslist de set en de wedstrijd op 25-18 en 4-0.

Coach Peter Groenen vertelt na afloop blij te zijn met de overwinning, maar heeft toch ook enige kanttekeningen: “We gingen de wedstrijd met een heel goed gevoel in, we wilden deze gewoon binnen halen. En dat hebben we gedaan door degelijk en echt als team te spelen. We straalden plezier uit en dat hadden we ook. Toch hebben we niet zo gevarieerd gespeeld als we kunnen. Er waren weinig omloopballen bijvoorbeeld. Dat lag ook aan het spel van de tegenstander, daardoor konden we niet ons mooiste spel laten zien. Als ik het zo bekijk vandaag hadden we die uitwedstrijd ook moeten winnen. Wij staan nu waar we horen, vind ik, net onder de top. Al met al ben ik trots op het resultaat en daar gaan we van genieten.”

De komende weken gaat Trivos weer flink trainen om na de carnaval klaar te zijn voor de uitwedstrijd tegen Heyendaal dames 1. Die wedstrijd speelt Trivos op donderdag 23 februari in Nijmegen. Op 4 maart spelen de dames weer thuis tegen ABS Autoherstel Huysmans Ommen/Volco DS 1.

Door: Annemarie Driessen

Foto: Rob Jansen Fotografie