Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trivos-dames winnen enerverend duel van Kerkemeijer Gemini

Trivos Dames 1- Kerkemeijer Gemini Dames 1 (25-14, 23-25, 21-25, 25-17, 15-4)

De eerste wedstrijd na de winsterstop voor Trivos verliep net zo stormachtig als het weer. Na de eerste set leek het kat in het bakkie voor de Wijchense dames. Maar ergens in de tweede set verdween de grip op het spel en set 2 en 3 gingen naar Gemini. In de vierde set herpakte Trivos zich, waarna de vijfde set weer even makkelijk gewonnen werd als de eerste. Coach Peter Groenen is niet ontevreden: “We moeten duidelijk weer opstarten na de vakantie. We hebben ook wat zieken gehad die nog niet op sterkte zijn. Maar we hebben de wedstrijd wel om kunnen buigen. Ik houd er dan ook een positief gevoel met wat ruwe kantjes aan over. Daar gaan we van de week weer verder aan slijpen.”

De eerste set begint Trivos voortvarend met mooi aanvalswerk van Norah van Beers en een sterke servicereeks van Kristy Goijarts, die onder andere een ace slaat. Pas bij 5-0 scoort Gemini het eerste punt. De dames uit Borculo hebben duidelijk moeite met de pass en na een killblok van Debbie de Graaf is het 7-1 en neemt Gemini een time-out. Het heeft geen effect, want Trivos loopt verder uit en bij 13-5 volgt wederom een time-out voor Gemini. Trivos houdt de ruime voorsprong vast en laat leuke acties zien met mooi aanvalswerk van Roos Mast en een prachtige prikbal van setter Eva Mulder. Toch maakt Trivos ook fouten en sprokkelt Gemini een paar punten bij elkaar. Het einde van de set lijkt in zicht na een mooie smash van Debbie de Graaf en een prikbal van Eva Mulder, maar dan scoort Gemini toch weer een paar punten. Coach Peter Groenen neemt het zekere voor het onzekere en vraagt een time-out aan als het 24-14 is. Na de break smasht Gemini in het net en is de set klaar met 25-14.

In de tweede set gaat het mis voor Trivos. Na een prachtig eerste punt met keiharde aanvallen van Lynn Stevens en Norah van Beers geeft Trivos Gemini de ruimte om op voorsprong te komen. Trivos blijft wel aan gehaakt, maar het spel is minder fel. Ondanks de vele servicefouten blijft Gemini op voorsprong. Even staat Trivos een puntje voor op 6-5 na een mooie aanval van Roos Mast, maar daarna loopt Gemini weer een paar punten uit. Als het 8-10 is, vraagt Peter Groenen een time-out aan. Daarna komt Trivos pas weer bij als het 13-13 is na een killblok van Debbie de Graaf. Maar ook Trivos serveert niet goed deze set en Gemini loopt weer uit. Op de stand 16-18 past Peter Groenen een dubbele wissel toe en brengt hij Nora van der Bend en Evie Driessen in het veld voor Eva Mulder en Roos Mast. Gemini houdt echter de voorsprong. Aan het eind wordt het nog wel spannend. Na aanvallen van Norah van Beers en Lynn Stevens is het 21-23 en time-out voor Gemini. Trivos komt nog bij tot 23-24, maar serveert dan uit en geeft de set weg met 23-25.

De derde set start met een prachtige redding van libero Wieneke Eggermont die een haast onmogelijke bal weet te halen ver buiten het veld en hem over het net krijgt. Maar daarna pakt Gemini weer de regie en komt al snel op een voorsprong van 3 punten. Het loopt weer niet lekker bij Trivos en ondanks mooie acties worden er ook fouten gemaakt. Bij de stand 9-12 vraagt Peter Groenen een eerste time-out aan. Dit lijkt effect te hebben en na mooie aanvallen van Norah van Beers en Debbie de Graaf is het 12-13 en time-out voor Gemini. Een slimme zet, want Gemini pakt hierna de regie en loopt verder uit. Op de stand 13-21 zet Peter Groenen zijn tweede time-out in. Heel even volgt dan een opleving van Trivos door fouten van Gemini en mooi aanvalswerk van Lynn Stevens en Norah van Beers. Trivos komt bij tot 21-24 maar serveert dan zelf weer fout en laat de set met de stand 21-25 naar Gemini gaan.

Trivos staat voor de moeilijke opgave om zich in de vierde set te herpakken om de wedstrijd weer open te gooien. Met een iets andere opstelling dan de eerste drie sets hoopt Peter Groenen het roer om te gooien. Het begin van de set ziet er niet best uit en start Trivos weer op achterstand. Maar na

mooi aanvalswerk van Roos Mast en Norah van Beers staat Trivos voor. Hierna blijft het gelijk op gaan en worden de punten vooral gemaakt door fouten over en weer. Trivos is 2 punten uitgelopen als Gemini een time-out aanvraagt op 11-9. Trivos blijft nu wel de regie houden. Na mooi aanvalswerk van Roos Mast en een prikbal van setter Nora van der Bend is het 15-13. Daarna maakt Gemini 2 fouten en is het 17-13. Trivos veert op en houdt de voorsprong vast. Als het 21-15 is vraagt Gemini een time-out aan. Het mag niet meer baten. Na een mooie smash van Debbie de Graaf maakt Gemini een paar fouten en pakt Trivos de set met 25-17.

In set 5 heeft Trivos de regie weer helemaal terug. Met dezelfde opstelling als set 4 gaan de dames de strijd aan voor de winst. Meteen pakt Trivos de voorsprong met mooie acties van Roos Mast en Norah van Beers. Het is al snel 6-1 en een time-out voor Gemini. Het helpt niet. Na nog een aanval van Roos Mast en een ace van Kristy Goijarts op haar service is het 8-1 en wisselen van speelhelft. Trivos zet door en op 10-2 volgt een tweede time-out voor Gemini. Het helpt allemaal niet. Het is Evie Driessen die de wedstrijd beslist met een mooie smash. Het is 15-4 en wie goed luistert hoort naast het geluid van de DJ een zucht van verlichting door de Arcus gaan.

Coach Peter Groenen is na afloop niet ontevreden: “De wedstrijd begon echt heel oke met spel waar de tegenstander geen antwoord op had. En ja, dan val je in zo’n gat waar je maar heel moeizaam uitkomt. Als coach ga je dan van alles bedenken om het om te draaien. En dat kregen we maar moeizaam gekeerd. Uiteindelijk werkte de oplossing die ik koos wel. Door een andere opstelling in de vierde en vijfde set gingen we weer veel degelijker spelen. We werden daarbij ook geholpen door de DJ en het publiek dat na de wedstrijd van heren 1 bij ons kwam zitten. Dat merk je meteen, die sfeer kwam er weer in. We gingen de boel controleren. De dames hebben het uiteindelijk zelf gedaan, daar ben ik trots op. Maar het was duidelijk dat we er nu weer even in moeten komen na de winterstop. We hebben ook wat zieken gehad die nog niet op kracht zijn nu. Al met al houd ik er een positief gevoel aan over met wat ruwe kantjes. Die gaan we dinsdag weer slijpen tijdens de training. Nu genieten we vooral van de winst.”

Door: Annemarie Driessen

Foto: Rob Jansen Fotografie