Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trivos Dames pakken volle winst in eerste thuiswedstrijd

(Trivos DS 1 –  SV Dynamo Apeldoorn DS 3: 25-12; 25-14; 25-21; 25-10)

De volleybalsters van Trivos Dames 1 hebben op overtuigende wijze de winst gepakt in de eerste thuiswedstrijd. Tegenstander was Dynamo DS 3 uit Apeldoorn. Het team dat vorig jaar op de derde plek in de tweede divisie B eindigde (een plek boven Trivos). Waar Trivos aan het eind van vorig seizoen 5 sets nodig had om de winst tegen dit team naar zich toe te trekken wonnen de Wijchense dames deze keer de wedstrijd met 4-0. Coach Peter Groenen: “Hier stond een team met ervaring en dat leverde een prachtige seizoensopening op.”

Bij Trivos is diagonaal Ellin Siroo overgestapt naar Dames 2 en vult nieuwkomer Kyra van Dijk (midden) de selectie weer aan tot 12 speelsters. Het team van Trivos Dames 1 start dit seizoen dus met een bijna ongewijzigde selectie. En dat maakt dat de dames een totaal andere opening van het seizoen beleven dan vorig jaar. De dames zijn op elkaar ingespeeld en de teamspirit is goed vanaf de eerste punten. In de eerste set neemt Trivos dan ook meteen de voorsprong en lopen ze uit tot 7-2, onder andere door een mooie servicebeurt van Esmee Driessen. Mooie aanvallen van Debbie de Graaf en Kristy Goijarts laten Trivos verder uitlopen en setter Nora van der Bend brengt met een mooi prikballetje de stand op 12-5. Libero Wieneke Eggermont is vanaf het eerste moment sterk aan het verdedigen en laat in deze fase prachtig reddingswerk zien. Twee aanvallen van achter de 3 meter van Norah van Beers en Kristy Goijarts brengen de stand op 17-7. Beide teams laten nu punten liggen door servicefouten, maar het is Trivos die met een prachtige aanval van Norah van Beers en een prikbal van Nora van der Bend op setpoint staat. Met wederom een servicefout van Dynamo is de eerste set voor Trivos met 25-12.

De tweede set start gelijk op, maar het is Roos Mast die Trivos op een 4-3 voorsprong zet. Trivos behoudt een lichte voorsprong en blijft druk zetten met mooi aanvalswerk. Als het 12-8 is nemen de Wijchense dames wat afstand. En ondanks de servicefouten aan beide kanten geven ze deze niet op. Met een mooie midaanval van Esmee Driessen en een killblok van Debbie de Graaf en Norah van Beers is het 17-10. Even later blokt setter Nora van der Bend in haar eentje een bal af, scoort Roos Mast met een ace en beslist Debbie de Graaf met een mooie omloopbal de set op 25-14.

Aan het begin van de derde set is Trivos het even kwijt en lukt het allemaal net niet. Ondanks de spiderman-reflexen van Wieneke Eggermont lukt het Trivos niet om bij te komen en vraagt Peter Groenen een time-out aan op 2-7. Trivos komt goed uit deze break en komt onder andere met mooi aanvalswerk van Roos Mast en weer een killblok van Debbie de Graaf terug tot 7-8. Helaas verslapt het dan weer even. Tot Nora van der Bend aan serve komt. Ze serveert scherp en haar servicereeks brengt Trivos op voorsprong. Het is 14-13. Er volgen ook nu weer de nodige servicefouten over en weer. Dynamo blijft deze set behoorlijk bij, maar uiteindelijk maakt Kyra van Dijk de set af op 25-21 met een mooie midaanval.

In de vierde set draait het bij Trivos lekker vanaf de start. Het gaat tot de stand 5-4 redelijk gelijk op, maar dan gaat Trivos uitlopen. Een prachtige aanval van Roos Mast, een prikbal van Nora van der Bend en een mooie aanval van Norah van Beers brengen de stand op 8-4. Hierna volgen meerdere lange rally’s, de vermoeidheid slaat duidelijk aan beide kanten toe. Maar Trivos houdt de voorsprong vast. Met een verwoestende aanval, die het publiek beloont met een flink applaus, zet Kristy Goijarts Trivos op een 12-8 voorsprong. Daarna loopt het team verder uit. Met een ketser op de service van Kyra van Dijk en een blok van Roos Mast is de wedstrijd ten einde. De set eindigt in 25-10.

Coach Peter Groenen is zeer tevreden na afloop. “Hier stond duidelijk een team dat al langere tijd samen speelt. Je ziet de routine waar ze dan op terug kunnen vallen. Het team van Dynamo was flink vernieuwd met veel jonge speelsters. Die zullen ongetwijfeld groeien in het seizoen. Ik ben blij dat wij niet mee zijn gegaan in de fouten die zij nu maakten. Ik kijk dan ook terug op een hele gecontroleerde wedstrijd. De komende tijd gaan wij aan de slag om elkaars kwaliteiten nog beter te vinden. Ik ga met een goed gevoel het seizoen in. “

Volgende week speelt Trivos in Lichtenvoorde tegen Seesing Flex | Longa ’59 Dames 1.

Door: Annemarie Driessen

Foto’s: Rob Jansen Fotografie