Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trivos Dames 1 zet zegetocht voort

Trivos Dames 1- Seesing Flex | Longa ’59 (25-11, 25-12, 26-24, 25-23)

De dames van Trivos hebben zichzelf afgelopen zaterdag een grote dienst bewezen door met 4-0 te winnen van een van de directe concurrenten om het kampioenschap in de tweede divisie B. De eerste twee sets trok Trivos overtuigend naar zich toe. In de laatste twee sets draaide het bij Longa beter en deze sets werden nog spannend. Maar Trivos piekte op de juiste momenten. Met de winst breidt Trivos de afstand ten opzichte van de concurrentie verder uit. “We zijn erg tevreden met deze vijf punten”, aldus coach Marcel van Zuijlen.

Het is al sinds het begin van de competitie spannend in de top van de tweede divisie B. En ook al was het pas de eerste wedstrijd na de winterstop en heeft Trivos nog 9 wedstrijden te gaan in deze competitie, zaterdag was een belangrijke wedstrijd. Die spanning was vanaf het begin voelbaar. In de eerste set start het gelijk op maar komt Trivos als eerste op voorsprong onder andere door goed blokwerk van Kyra van Dijk en Kristy Goijarts. Het is 7-3 als Longa een time-out pakt. Daar profiteren ze niet van, de kansen die ze krijgen gaan verloren via servicefouten. Trivos is nu op stoom met twee prachtige aanvallen van Kristy Goijarts en even later ook Kyra van Dijk en Norah van Beers. Bij de stand 15-8 volgt een tweede time-out voor Longa. Hierna blijven Norah van Beers en Kristy Goijarts erop klappen op een zeer stabiele servicebeurt van Nora van der Bend. Het is al snel 19-9. De laatste punten van de set worden gemaakt door een mooie aanval van Evie Driessen en een netfout van Longa. Het is 25-11.

Ook in de tweede set pakt Trivos al snel de leiding met mooie aanvallen van Evie Driessen en Kristy Goijarts. Trivos loopt uit door wederom servicefouten aan de kant van Longa. Na een schitterende pipe-aanval van Kristy Goijarts is het 11-4 en time-out voor Longa. Trivos houdt het niveau echter vast. Libero Wieneke Eggermont staat als een dijk te verdedigen. Het spel van Trivos is gevarieerd en blijft in hoog tempo doorgaan met aanvallen die blijven komen van Kristy Goijarts en Norah van Beers. Longa maakt zelf de nodige fouten en laat Trivos uitlopen tot 17-7. Aan het eind van de set klappen Debbie de Graaf en Norah van Beers er nog een keer op, het is 25-12.

In de derde set komt Trivos voor het eerst op achterstand en zijn er een paar misverstanden. Na een ace van Norah van Beers scoort Debbie de Graaf met een mooie omloopbal waarmee de stand gelijk is op 7-7. Toch kan Trivos niet uitbreken zoals in de eerste twee sets en blijft Longa bij. Als het 14-16 is vraagt coach Marcel van Zuijlen zijn eerste time-out van de wedstrijd aan. Door mooi aanvalswerk van Roos Mast haakt Trivos weer aan en komen ze even later voor door een mooie omloopbal van Debbie de Graaf. Na een prikbal van Nora van der Bend is het 21-19 en time-out voor Longa. Daarna scoort Longa weer een paar punten en ziet Marcel van Zuijlen zich genoodzaakt bij de stand 22-21 om zijn tweede time-out te nemen. Het einde van de set wordt zo heel spannend maar na een prikbal van Trivos is het 26-24 en de derde setwinst is binnen.

Ook de vierde set start Trivos op achterstand. De dames zijn wat minder scherp, maar na onder andere mooie aanvallen van Roos Mast en Norah van Beers zijn ze bij op 9-9. Het blijft gelijk op gaan. Het vuur van de eerste sets is eruit, maar de dames bijten zich vast. Na een prikbal van Debbie de Graaf en een ketser op de serve van Norah van Beers is het 17-15 en een time-out voor Longa. Dit pakt voor de dames uit Lichtenvoorde goed uit, want hierna komen ze op voorsprong. Marcel van Zuijlen neemt dan ook bij 17-18 zijn eerste time-out. Ook een goede zet want Trivos komt weer op voorsprong na mooie smashes van Kristy Goijarts en Debbie de Graaf. Maar Longa geeft niet op en haakt aan tot 22-21. Een tweede time-out voor Trivos volgt. Het blijft gelijk op gaan tot 23-23, maar dan vliegt de aanval van Kristy Goijarts via het blok van Longa uit en stuitert even later haar service via de netrand op de vloer bij Longa. Het is 25-23.

Coach Marcel van Zuijlen is na afloop zeer content met het resultaat: “De eerste twee sets hebben we zeer overtuigend gewonnen door veel servicedruk en een stabiele pass. Ook aanvallend en verdedigend hadden we de zaken goed voor elkaar. Vanaf de derde set speelde Longa met een andere spelverdeelster. De service liep bij Longa beter waardoor de pass bij ons wat minder werd. Wij maakten op meerdere fronten meer onnodige fouten en maakten het daardoor onnodig spannend. Maar natuurlijk ben ik erg tevreden met deze vijf punten.”

Volgende week speelt Trivos uit tegen een andere directe concurrent: Rivo Rijssen DS 2. De volgende thuiswedstrijd is op 27 januari tegen Salvora DS 1 om 15.00 uur in de Arcus.

Door: Annemarie Driessen

Foto: Rob Jansen Fotografie