Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trivos Dames 1 wint thuisduel van Heyendaal Dames 1

Trivos Dames 1- Heyendaal Dames 1 (25-9, 32-30, 21-25, 25-20)

In de meest enerverende wedstrijd van het seizoen trok Trivos Dames 1 afgelopen zaterdag de winst naar zich toe. De dames van Heyendaal kwamen langzaam op gang en scoorden de eerste set slechts 9 punten. De tweede set was bloedstollend en eindigde in 32-30. De derde set veroverden de Nijmeegse dames, maar Trivos liet het niet op een 5-setter aankomen en pakte de winst in de laatste set. Trivos staat nu op de vijfde plek in de 2e divisie B.

De eerste set lijken de dames van Heyendaal er nog niet helemaal bij te zijn. Trivos is daarentegen meteen op stoom en scoort met mooie aanvallen van Ellin Siroo, Kristy Goijarts en Roos Mast. Het is al snel 5-0 voor Trivos en een time-out wordt aangevraagd door Heyendaal. De Nijmeegse dames scoren bij 7-1 hun eerste punt. Trivos zet door, onder andere  met een mooie prikbal van setter Nora van der Bend en een prachtige smash van Debbie de Graaf. Het rommelt ondertussen nog steeds in de verdediging bij Heyendaal, de service van Trivos ketst een aantal keer af en brengt de stand op 15-2. Een tweede time-out door Heyendaal volgt. Trivos houdt het goede spel echter vast en weet aan het eind van de set het blok van Heyendaal meermaals te omzeilen met mooi aanvalswerk van Kristy Goijarts, Ellin Siroo en Roos Mast. Het is Norah van Beers die met een mooie klap de set beslist op 25-9.

Met dezelfde opstelling start coach Peter Groenen aan de tweede set. Deze begint compleet anders, Trivos staat op 0-2 achterstand als Peter meteen ingrijpt met een time-out. De set vervolgt zich met de nodige geluksballen over en weer. Bij 4-4 is Trivos bij en beginnen ze uit te lopen. Een mooie prikbal van Nora van der Bend en een killblok van haar en Debbie de Graaf brengt de stand op 8-4 en een time-out voor Heyendaal. Trivos oogt wat minder scherp en laat Heyendaal meer meedoen. De dames uit Wijchen slaan de bal een paar keer uit en laten Heyendaal bijkomen tot 10-10. Even later staat Trivos weer achter en bij 11-12 vraagt Peter Groenen een time-out. Zo blijft Trivos een puntje achterlopen. Bij de stand 14-15 wisselt Peter Ellin Siroo voor Evie Driessen. Na een mooie prikbal van Nora van der Bend, een aanval van Kristy Goijarts en prachtige redding van Evie Driessen is het 18-15. Toch laat Trivos Heyendaal weer aanhaken. Na twee mooie aanvallen van Heyendaal door oud-Trivos speelster Lieke Wouters is het 23-23. Trivos speelt 4 keer: 23-24. De set lijkt bijna ten einde, maar niets is minder waar. Er volgen bloedstollende rally’s, er wordt in het net gesmasht door beide partijen en allebei de teams maken netfouten. Het gaat over en weer, zowel Heyendaal als Trivos staan meermaals op setpoint en zo loopt de stand op tot 30-30. Zelfs setter Nora van der Bend laat haar aanvalskracht zien door met een smash te scoren. Uiteindelijk raakt de aanval van Heyendaal de antenne en de daaropvolgende bal wordt door hen uitgeslagen. Het is 32-30.

In de derde set start Trivos niet goed. Heel snel staan ze flink achter door verdedigingsfouten en serveerfouten. Bij de stand 4-11 vraagt Peter Groenen een time-out aan. Trivos blijft echter tegen de achterstand aan vechten. Heyendaal zit deze set duidelijk beter in het spel en scoort met de midaanval meerdere keren. Op 16-22 vraagt Peter weer om een time-out. Even lijkt het dan nog spannend te worden doordat Trivos 5 punten op rij scoort en van 16-24 terugkomt tot 21-24. Maar dan zorgt een eigen serveerfout voor het verlies van deze set met 21-25.

De vierde set begint ook met een achterstand voor Trivos. Maar na een mooi blok van Debbie de Graaf en een mooie aanval en service van Ellin Siroo is het eindelijk gelijk op 6-6. Bij de stand 9-8 komt Trivos voor het eerst op voorsprong, na weer een mooi killblok van Debbie de Graaf. Bij 11-8 vraagt Heyendaal een time-out aan. Trivos houdt de voorsprong echter vast. Libero Wieneke Eggermont zorgt deze set, net als in de hele wedstrijd, voor stabiliteit in de verdediging. Bij de stand 16-12 heeft zij een geweldige redding. Een mooie prikbal van setter Eva Mulder en een derde killblok van Debbie de Graaf brengen de stand even later op 18-13. Daarna maakt Trivos wat foutjes waardoor Heyendaal terug lijkt te komen. Eerst slaat Evie Driessen nog een prachtige bal rechtdoor, maar daarna krijgt Trivos weer twee midaanvallen van Heyendaal om de oren. Het is 20-19. Wordt het toch nog een 5-setter? Trivos besluit van niet. Met een mooie smash van Kristy Goijarts, een ketser op de service van Evie Driessen en een aanval van Heyendaal die uitgaat is het 25-20 en 3-1 in sets.

Coach Peter Groenen is blij met het resultaat. “Dit was een belangrijke wedstrijd en ik ben tevreden. De eerste set speelden we vol overtuiging en konden we alles doen wat we wilden. Des te vreemder hoe de tweede set dus verliep met dezelfde opstelling. Ik heb wat gewisseld en de taken die ik had meegegeven zijn goed opgepakt. Waar we nog verder aan kunnen werken is onze killermentaliteit, die zit er nog niet genoeg in, maar al met al ben ik tevreden met vandaag.”

De volgende thuiswedstrijd van Trivos Dames 1 is op 26 november om 15.00 uur tegen TiMaX/DeVoKo DS 2 in Sportcentrum Arcus.

Door: Annemarie Driessen

Foto: Rob Jansen Fotografie