Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trivos Dames 1 pakt winst in energiek duel met Longa

Trivos Dames 1- Seesing Flex | Longa ’59 Dames 1 (25-18, 26-24,-25-18, 25-20)

Klik hier voor alle foto’s van deze wedstrijd.

Na twee uitwedstrijden was het zaterdag 8 oktober tijd voor de eerste thuiswedstrijd van Trivos Dames 1. Net als een jaar geleden speelden de dames deze tegen Seesing Flex | Longa ’59 Dames 1 uit Lichtenvoorde. Toen werd er in een 5-setter nipt verloren met slechts 3 punten verschil in de vijfde set. Dit keer pakten de Wijchense dames overtuigend de winst, het werd 4-0. ‘Een collectieve overwinning’, aldus coach Peter Groenen.

De eerste set gaat voortvarend van start voor Trivos met mooi blok- en smashwerk van midden Norah van Beers en een sterke servicereeks van nieuwkomer op de diagonaal Ellin Siroo. Trivos loopt al snel een paar punten uit. Het is Longa die de fouten maakt, onder andere met de service. Trivos laat mooi en gevarieerd spel zien, onder andere met een prachtige prikbal van setter Nora van der Bend. Het is 10-5. Maar dan loopt Longa een paar punten in en vraagt Peter een time-out aan. Een goede zet, want daarna komt Kristy Goijarts met een sterke servicebeurt, waarin zij twee keer een ace maakt. Snelle en harde aanvallen zijn er van haar, Ellin Siroo en Norah van Beers. Longa blijft servicefouten maken. Trivos staat inmiddels met 21-12 voor als Peter besluit een dubbele wissel toe te passen. Evie Driessen komt in het veld voor Ellin Siroo en Roos Mast, de nieuwe passer-loper dit seizoen, voor Lynn Stevens. Longa geeft zich nog niet gewonnen en overleeft 3 setpoints waarop Peter zijn tweede time-out inzet. Nog is het niet klaar en Longa komt bij tot 24-18. Dan is het genoeg vindt setter Nora, want zij maakt de set met een prikbal af op 25-18.

In de tweede set start Trivos wat minder voortvarend. Het rommelt een beetje en de dames lopen elkaar wat voor de voeten. Trivos staat op achterstand en bij 1-5 brengt Peter Roos Mast in het spel voor Lynn Stevens. Na wat fouten door Longa en punten gescoord door mooi blokwerk van Debbie de Graaf en een prachtige smash van Roos Mast staat het gelijk op 6-6. De dames herpakken zich nu, met prachtige reddingen van libero Wieneke Eggermont lopen ze uit naar 11-7. Op 13-8 prikt setter Nora van der Bend de bal achterover en is het time-out voor Longa. Hierna zet Longa een tandje bij en komen ze terug tot 13-11. Maar Trivos vecht en blijft op voorsprong. De rally’s zijn lang en spannend. Op 16-13 heeft Norah van Beers vier aanvallen nodig om het punt te scoren. Maar ook nu geeft Longa zich niet gewonnen. Ze blijven aanhaken en het wordt 23-22. Hierna komt Longa zelfs even op voorsprong op 23-24. Maar dan volgen een smash van Kristy Goijarts, een killblok van Norah van Beers en een mooie aanval van Roos Mast en is de set binnen met 26-24.

In de derde set wordt Trivos erg geholpen door fouten van de tegenstander. Net als in de eerste set gaat Trivos goed van start en al snel is het 7-1. Volleybal = kijken, dat blijkt maar weer als Esmee Driessen, Ellin Siroo en Debbie de Graaf allemaal scoren met mooie prikballen. Hoewel de spirit bij beide teams wat minder is dan in de eerste twee sets, blijft Trivos alert en scoort met harde aanvallen van Kristy Goijarts en Esmee Driessen. Trivos blijft ruim op voorsprong en als het 19-13 is vraagt Longa een time-out aan na een killblok van Norah van Beers en Debbie de Graaf. Nadat Longa twee keer in het net serveert zet Esmee Driessen de set op setpoint met een mooie omloopbal. Het is 24-14. Net als aan het eind van de tweede set, geeft Longa niet op. De Lichtenvoordse dames scoren nog 4 punten en Peter vraagt een time-out aan. Daarna maakt Kristy Goijarts de set met een keiharde smash af op 25-18.

In de vierde set komt Trivos flink op achterstand, maar na een goede servicereeks van Esmee Driessen en wat fouten door Longa is het gelijk op 7-7. Na weer een killblok van Debbie de Graaf en Norah van Beers en een harde aanval van Norah staat Trivos voor het eerst voor. Trivos laat deze set wederom goed verdedigingswerk achterin zien met mooie reddingen van Evie Driessen en libero Wieneke Eggermont. Debbie de Graaf maakt mooie punten met haar blok samen met Eva Mulder en haar service en Esmee Driessen en Norah van Beers pakken punten met prachtige aanvallen. Toch blijft Longa bij en wordt het  20-20. Daarna besluiten Debbie de Graaf en Kristy Goijarts dat het genoeg is. Samen scoren ze de laatste 5 punten met twee harde aanvallen van Debbie, een gezamenlijk killblok en een prikbal en aanval van Kristy. Het is 25-20 en tijd voor applaus van het publiek dat een schitterende wedstrijd zag vandaag.

Na afloop was coach Peter Groenen het daar grondig mee eens. “Dit was een collectieve overwinning van het team en heel goed voor het moraal. We hadden natuurlijk de eerste twee wedstrijden uit verloren. Maar we hebben met vertrouwen getraind deze week en dat was een goede basis om met een goed gevoel deze wedstrijd in te gaan. Niemand had het er dan van tevoren ook over dat we maar een punt hebben tot nu toe, iedereen had er zin in. Iedereen heeft het ook goed gedaan. We waren gewaagd aan deze ploeg en dat we de winst dan weten te pakken is genieten. Dit is dan ook wat onze kracht moet zijn dit seizoen, want ik verwacht wel veel 3-2 setstanden dit seizoen. Ik hoop dat we de volgende thuiswedstrijd weer zo’n mooie overwinning kunnen laten zien, hopelijk dan ook weer met een DJ, want die zorgt toch wel voor dat extra sfeertje.”

De volgende thuiswedstrijd van Trivos Dames 1 is op 22 oktober om 15.00 uur tegen WIK Steenderen Dames 1 in Sportcentrum Arcus.

Door: Annemarie Driessen

Foto’s: Rob Jansen Fotografie