Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trivos Dames 1 pakt 10 punten

Trivos Dames 1- Salvora DS 1 (25-16, 25-16, 25-18, 25-23)

De dames van Trivos wonnen afgelopen zaterdag met 4-0 van Salvora DS 1 en schreven daarmee 5 punten bij op hun puntentotaal. “We speelden een zeer solide wedstrijd en doordat de nummer 2, VoCASA DS 2, met 0-4 heeft verloren van WSV, pakken we in feite nu 10 punten. Daarmee lopen we 9 punten uit op onze directe concurrentie,” analyseert een zeer tevreden coach Marcel van Zuijlen de wedstrijd. Trivos staat hiermee nog steeds aan kop in de tweede divisie B en komt steeds steviger in het zadel te zitten met nog zeven wedstrijden te gaan in de competitie.

In de eerste set komt Trivos op voorsprong met scherp spel van Roos Mast en een killblok van Esmee Driessen. Het is al snel 5-0. Salvora heeft duidelijk moeite met de pass. Trivos speelt snel en gretig en komt met mooi aanvalswerk van Norah van Beers. Als daarna Esmee Driessen twee aces op haar service heeft is het 9-2. Weer even later schiet Debbie de Graaf uit de startblokken met een omloopbal en een killblok. Ook Kristy Goijarts laat haar powersmashes zien. Ondanks al het Trivos-geweld geeft Salvora niet op. De eerste time-out valt aan de kant van Salvora als het 18-12 is. Het helpt niet. Er volgt opnieuw een ace voor Esmee Driessen. Aan het eind van de set zet Debbie de Graaf weer een killblok en maken Roos Mast en Kristy Goijarts het met mooi aanvalswerk af op 25-16.

In de tweede set start Trivos op achterstand. Salvora begint duidelijk met hernieuwde kracht en loopt 4 punten voor. Trivos blijft een tijdje tegen de achterstand aanhikken, maar dan klappen Roos Mast, Norah van Beers en Kristy Goijarts erop en zijn ze bijna bij. Het is 6-7 en time-out voor Salvora. Een break zonder effect, want Trivos komt even later op voorsprong na een aanval van Kristy Goijarts. Salvora blijft echter beter bij dan in de tweede set. Maar Trivos geeft de voorsprong niet weg. De verdediging draait op volle kracht met libero Wieneke Eggermont en Norah van Beers, Esmee Driessen en Kristy Goijarts slaan erop los. Nu pakt Trivos door en op 16-11 vraagt Salvora nog een time-out aan. Het is tevergeefs, want Trivos brengt alle aanvalskracht in stelling. Het is uiteindelijk Norah van Beers die de set beslist op 25-16.

Set nummer 3 start gelijkop. Maar dan volgt onder andere een prachtige pipeaanval van Kristy Goijarts waardoor Trivos een paar punten uitloopt. Salvora bijt zich vast en haakt aan. Het wordt 11-11. Maar dan veert Trivos weer op en volgen aanvallen van Norah van Beers, Esmee Driessen en Debbie de Graaf. Ze lopen uit tot 16-12. Een time-out voor Salvora wordt afgedwongen. Ook daarna blijft Trivos doorgaan en bij 21-17 neemt Salvora de tweede time-out. De kentering komt er echter niet. Er volgen nog een mooie midaanval van Kyra van Dijk en een geweldige pipe-aanval van Kristy Goijarts tot het 25-18 wordt.

In de vierde set is de scherpte er bij aanvang wat af bij Salvora en worden er fouten gemaakt. Trivos blijft aanvallend scherp met Debbie de Graaf en Kristy Goijarts. Maar Salvora komt bij tot 8-8 en coach Marcel van Zuijlen vraagt een time-out aan. Dat is een goede zet, want Trivos scoort daarna 5 punten op rij met onder andere aanvallen van Kristy Goijarts en Norah van Beers en een prikbal van Kyra van Dijk. Salvora vraagt dan ook bij 13-8 een time-out aan. De punten die hierna worden gescoord zijn voornamelijk afkomstig van fouten van de tegenstander. En zo wordt het aan het eind van de set nog spannend. Marcel van Zuijlen grijpt met een time-out in als het 22-19 is. Daarna volgen nog een paar zinderende minuten, waarbij Trivos Salvora laat naderen tot 23-22, maar dan volgen twee fouten van Salvora en zijn het Nora van der Bend en Debbie de Graaf die met hun blok de wedstrijd beslissen met een setwinst van 25-23.

Een zeer tevreden coach Marcel van Zuijlen blikt terug op de wedstrijd: “We hebben de uitwedstrijd tegen dit team met 4-0 gewonnen, dat gaf ons goede papieren voor vandaag. Maar Salvora heeft haar laatste twee wedstrijden gewonnen tegen twee top 5 teams. We wisten dus dat we deze wedstrijd niet moesten onderschatten. We hebben een solide wedstrijd gespeeld en zijn in de tweede set knap teruggekomen na de achterstand. Ik heb me dan ook nergens in de wedstrijd druk hoeven maken, alleen in de vierde set werd het even spannend. We hebben goede zaken gedaan vandaag, door deze vijf punten te pakken, maar ook doordat VoCASA met 0-4 heeft verloren in Warnsveld van WSV. We nemen nu 9 punten afstand van de nummer 2.”

Volgende week speelt Trivos weer thuis, dan tegen Avior DS 1 uit Deventer om 15.00 in de Arcus.

Tekst: Annemarie Driessen

Foto’s: Rob Jansen