Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trivos dames 1 blijft ongeslagen aan kop

Trivos Dames 1- TiMaX DeVoKo DS 2 (25-14, 25-23, 20-25,16-25, 15-11)

Net zo stormachtig als het weer verloopt de afgelopen dagen, verliep op zaterdag 4 november de wedstrijd tussen Trivos Dames 1 en TiMaX / DeVoKo Dames 2. De eerste twee sets had Trivos de touwtjes in handen en spatte de focus en felheid ervan af. In de derde en vierde set keerde de wedstrijd volledig en pakte DeVoKo de winst. “Gelukkig was de strijdlust in de vijfde set terug, we herpakten ons zodat we toch nog 3 punten pakken”, aldus coach Marcel van Zuijlen. Met deze winst blijft Trivos op de eerste plek staan in de tweede divisie B.

Trivos start de wedstrijd voortvarend en zeer gefocust. DeVoKo maakt de fouten en heeft moeite de bal onder controle te krijgen. Na twee keer een ketser op de service van Esmee Driessen is het 8-2 en vraagt DeVoKo een time-out aan. Trivos houdt hierna de voorsprong vast maar maakt ook enkele fouten waardoor coach Marcel van Zuijlen ingrijpt met een time-out bij de stand 10-7. Dit is een goede zet. Na een prikbal van setter Eva Mulder en prachtig aanvalswerk van Norah van Beers en Kristy Goijarts is Trivos uitgelopen tot 14-8. Het draait weer en het plezier straalt ervan af. Esmee Driessen scoort twee punten op rij met goed blokwerk. Bovendien laat Trivos zeer gevarieerd spel zien. En daar pakken de Wijchense dames de laatste punten van de set mee. Eerst met een prachtige omloopbal van Debbie de Graaf en even later is het Norah van Beers die met een mooie pipe-aanval de set beslist op 25-14.

De tweede set start Trivos ook op voorsprong, met mooi aanvalswerk van Norah van Beers. Beide teams maken echter nu onnodige servicefouten. DeVoKo blijft beter bij dan in de eerste set en bij de stand 9-7 vraagt Trivos als eerste een time-out. Trivos werkt hard, in de verdediging levert libero Wieneke Eggermont gedegen passes, waarna Roos Mast en Kristy Goijarts het afmaken met mooie smashes. Maar DeVoKo zit duidelijk beter in de wedstrijd. Ze worden feller en de aanvallen harder. Op de stand 16-15 volgt de tweede time-out voor Trivos. Een keiharde klap van Esmee Driessen na een omloopbal brengt de stand op 17-15. Daarna maakt DeVoKo drie servicefouten op rij en vindt de coach het tijd voor een time-out op 20-18. Vervolgens laat Debbie de Graaf twee keer zien hoe je een blok zet. Twee punten erbij voor Trivos. DeVoKo knokt zich echter terug tot 21-20. Gelukkig houdt Trivos het hoofd koel. Met een mooie klap van Roos Mast, een killblok van Kristy Goijarts en een slim prikballetje van setter Nora van der Bend is het 25-23 voor Trivos.

In de derde set pakt Trivos de leiding en zetten ze druk met mooi aanvalswerk van Roos Mast en Kristy Goijarts. DeVoKo komt sterk terug en komt voor het eerst op voorsprong. Op 7-9 vraagt coach Marcel van Zuijlen een time-out aan. Aanvallen van Kristy Goijarts en Esmee Driessen brengen de stand gelijk. Maar dan is DeVoKo weer in de lead en wordt het 10-15. Trivos knokt, Roos Mast en Kristy Goijarts klappen er flink op. Het is 12-15 en time-out voor DeVoKo. Trivos pakt hierna weer een paar punten, onder andere met een prikballetje van Nora van der Bend en een mooie omloopbal van Debbie de Graaf, maar ze kunnen niet meer bijkomen. De set gaat uiteindelijk met 20-25 naar DeVoKo.

De vierde set verloopt voor Trivos zoals de eerste set voor DeVoKo verliep. Trivos is matjes en de dames van DeVoKo zijn op stoom. Ze staan er als ze er moeten staan. Trivos daarentegen is de focus van de eerste set kwijt, niets lijkt te lukken. Als het 5-12 is vraagt coach Marcel van Zuijlen al zijn tweede time-out aan om het tij te keren. Maar het glipt de Wijchense dames letterlijk door de vingers. De grip komt niet terug en met 16-25 gaat de vierde set naar DeVoKo en ligt de wedstrijd onverwacht weer helemaal open.

Het publiek zit inmiddels op het puntje van de banken in Sportcentrum Arcus. Kunnen de dames zich herpakken? Trivos start met een goede servicereeks van Nora van der Bend, waaronder een ace. Ook scoren Norah van Beers en Kyra van Dijk punten met mooi aanvalswerk. Het is 5-1 en time-out voor DeVoKo. Hierna loopt DeVoKo een paar punten in, maar Trivos houdt de voorsprong. De druk op beide teams is groot, er volgen aan beide kanten weer servicefouten. Maar de Wijchense dames hebben de spirit terug. Na een keiharde aanval van Norah van Beers en een ware dunkbal van midden Kyra van Dijk is het Evie Driessen die de wedstrijd met een ketsbal op haar service beslist in het voordeel van Trivos. Het is 15-11. Een zucht van verlichting, een staande ovatie, de storm gaat uiteindelijk liggen in de Arcus.

Na afloop spreken we coach Marcel van Zuijlen: “We hadden afgesproken deze wedstrijd fel te starten. Na analyse van wedstrijden van de tegenstander wisten we waar we de focus op moesten leggen. Dit pakte in de eerste set goed uit, maar door wisseling in de tweede set, konden we dat niet doorzetten. DeVoKo groeide en werd verdedigend en aanvallend beter. We misten de onverzettelijkheid van de eerste set. Gelukkig hadden we die in de vijfde set weer terug en wisten we toch nog 3 punten te pakken.”

Door: Annemarie Driessen