Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trivos D1 knokt naar winst op Rivo Rijssen

(Trivos DS 1 –  Rivo Rijssen DS 2 23-25; 19-25; 25-23; 25-13; 15-9)

De volleybalsters van Trivos Dames 1 lieten afgelopen zaterdag zien wat teamspirit en veerkracht betekent. De eerste 2 sets gingen naar Rivo Rijssen. Maar bij de stand 23-23 in de derde set kwam het keerpunt. De Wijchense dames trokken de set naar zich toe met 25-23. Een tik die de dames uit Rijssen niet meer te boven kwamen. De 4e set pakte Trivos overtuigend de winst en daarna ook de 5e set. Coach Peter Groenen: “In de derde set kwam onze vechtlust bovendrijven. Een combinatie van goed volleybal, plezier en de juiste teamspirit brachten ons de winst.” Met deze winst behoudt Trivos de eerste plek in de competitie.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag beloofde op papier een spannende te worden, want Trivos en Rivo Rijssen bezetten de eerste en tweede plek in de 2e divisie B. In de eerste set lieten beide teams zien hoe zeer ze aan elkaar gewaagd zijn. Rivo Rijssen staat in het begin een paar punten voor. Maar na een killblok van Debbie de Graaff, een ace van Roos Mast en een prachtige prikbal van setter Nora van der Bend staat Trivos voor op 10-7 en vraagt Rivo Rijssen een time-out aan. Trivos stoomt echter door naar 13-7 met weer een prikballetje van Nora van der Bend, nog een ace van Roos Mast en een harde aanval van Kristy Goijarts. Dan laat Trivos het even lopen en komt Rijssen terug. Op 14-13 is het time-out voor Trivos. Daarna blijft het puntje voor puntje gelijk op gaan. Er is mooi aanvalswerk van Norah van Beers, maar Rijssen geeft niet op en maakt de set af op 23-25.

In de tweede set begint Trivos gretig en staat het al snel 3-0. Daarna herpakt Rijssen zich en zien we weer 2 teams die aan elkaar gewaagd zijn. Als het 7-9 is vraagt Trivos een time-out aan. Maar deze wil het tij niet keren. Er worden over en weer servicefouten gemaakt en Trivos zit duidelijk in een dip. Rivo Rijssen loopt uit tot 9-16. Ondanks mooi aanvalswerk van onder andere Debbie de Graaf weet Trivos het gat niet te dichten. Het is 15-21 als Trivos een tweede time-out vraagt. Deze lijkt beter uit te pakken. Een killblok van Kyra van Dijk, een ketser op de service van Nora van der Bend en een harde aanval van Norah van Beers laten Trivos inlopen tot 18-21. Helaas zet Trivos dit niet door en eindigt de set in 19-25.

De derde set start Rijssen sterk en binnen no time is het 0-3. Trivos knokt zich terug met mooi aanvalswerk van Norah van Beers. Libero Wieneke Eggermont laat haar katachtige dna weer zien bij een knappe redding. Toch blijft Trivos achter staan en vraagt coach Peter Groenen een time-out aan op 4-7. Na een mooie pipeaanval van Evie Driessen en een prachtige klap van Kristy Goijarts is de stand gelijk op 9-9. Nu regent het even servicefouten aan beide kanten en loopt Rijssen weer wat uit. Er is mooi aanvalswerk met Kyra van Dijk en Kristy Goijarts, maar Trivos blijft op 2 punten achterstand. Als het 18-20 is vraagt Trivos een time-out aan. Rijssen loopt daarna uit tot 19-23. Het lijkt nu een verloren zaak voor de Wijchense dames. Maar dan herrijst Trivos met Norah van Beers voorop. Ze blokt en heeft een ace op haar servicebeurt, dat zijn 2 punten erbij. Het is 21-23 en een time-out voor Rijssen. Een bal ketst op de service van Norah, 22-23. Rijssen is nu de kluts kwijt. Eerst valt de bal op grond na een misverstand, dan volgt een netfout en vervolgens een prikbal die niet over het net gaat. Deze 3 punten brengen de stand op 25-23 en bezorgen Trivos de winst van de derde set.

Rivo start de vierde set op voorsprong, maar na een keiharde aanval van Norah van Beers en een prikbal van Debbie de Graaf is de stand gelijk op 5-5. Trivos loopt nu een paar punten uit en Rivo Rijssen begint fouten te maken. Bij de stand 11-5 vraagt de coach van Rijssen zijn tweede time-out aan. Trivos heeft zich volledig herpakt en zit feller in het spel dan ooit. Bij Trivos lukt nu alles. Debbie de Graaf, Norah van Beers, Kyra van Dijk, Kristy Goijarts en Evie Driessen vertonen powerplay met hun aanvallen. Trivos loopt uit tot 21-11. Er volgt nog een mooie prikbal met links van Kyra van Dijk en een pipeaanval van Evie Driessen. Met een verkeerde pass geeft Rivo Rijssen de set weg. Het is 25-13.

Een vijfde set, erop of eronder dus voor Trivos. Trivos heeft vleugels gekregen door de laatste twee sets en loopt vanaf 3-2 uit. Kristy Goijarts, Norah van Beers en Debbie de Graaf knallen er weer lekker in. Als even later Debbie de Graaf twee keer een killblok zet is het al 11-4. Hierna veert Rijssen weer even op en lopen ze een paar punten in. Op 13-8 vraagt Peter Groenen een time-out aan. Rivo Rijssen pakt daarna met een prikbal nog een puntje. Maar daarna serveren ze in het net en raken ze met een aanval de antenne. Het is 15-9. In de Arcus krijgen de dames van Trivos een staande ovatie voor hun knappe prestatie! Met deze winst behoudt Trivos de eerste plek in de competitie

Een wedstrijd met twee gezichten, zo omschrijft coach Peter Groenen de wedstrijd. “We verloren de eerste set maar nipt. Halverwege de derde set begonnen we met meer drive en vechtlust te spelen. En ook met meer plezier en dat leverde goed volleybal op. We hebben ons goed hersteld na de achterstand van 19-23 in de derde set en de laatste sets overtuigend gewonnen. Al met al waren we echt heel erg aan elkaar gewaagd. Ik ben blij met de zeer goede start van de competitie tot nu toe. Het belooft veel goeds, want de teamspirit is echt goed.”

Op zaterdag 4 november speelt Trivos Dames 1 haar volgende thuiswedstrijd tegen TiMaX/DeVoKo DS 2 om 15.00 uur in de Arcus.

Door: Annemarie Driessen

Foto’s: Rob Jansen Fotografie