Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teams trainen in de Arcus voor WK Volleybal voor vrouwen 2022

Wauw, wat hebben we ontzettend bijzondere weken achter de rug. Op 21 september kwamen de teams van de Dominicaanse Republiek en Brazilië aan in Wijchen om zich hier tijdelijk te huisvesten en in de Arcus te kunnen trainen voor het WK vrouwen 2022.

Een kleine update van wat we in deze weken allemaal gedaan hebben. Op woensdag 22 september hebben we de dames van beide landen ontvangen in het Kasteel van Wijchen. Hier was het college van burgemeester en wethouders bij aanwezig. Waarnemend burgermeester Marijke van Beek en Trivos-voorzitter Suzanne Loermans hadden de eer om de dames toe te spreken. Diezelfde avond mochten de MB1 en de MB2 met de dames gaan eten. De Dominicaanse Republiek logeert in hotel Hoogeerd en daar mochten de MB2 aansluiten, Brazilië logeert in Umberto  en daar gingen de meisjes van de MB1 heen. Tijdens het eten werd er in het Engels gepraat over welke posities iedereen speelt, hoe de trainingen eraan toe gaan en welk eten ze lekker vinden. Na het eten werd er nog contact gelegd via social media!

De dagen daarna begon het echte werk, er moest getraind worden. Ook Italië en Amerika bezochten daarvoor de Arcus. De beheerders Bram en Roy en het bestuur van Triwy, Willem en Henk-Jan zijn er ontzettend druk (mee geweest) maar met succes. De dames en de staf vinden het fijn om in de Arcus te kunnen trainen en zijn onder de indruk van alle faciliteiten die onze hal heeft.

Op dinsdag  27 september hadden we een training speciaal in het teken van het WK. In de kantine was het een gezellige bedoening, DJ’s Tim en Niels verzorgden de zomerse muziek, er was een photobooth en een loterij waarvan alle prijzen inmiddels bij de winnaars terecht zijn gekomen. De foto’s komen nog op de website te staan. Alle teams hebben meegedaan aan een voorspelling over het WK  en daar kwam met 11 tegen 10 uit dat de Dominicaanse Republiek verder in het WK zou komen dan Brazilië. Of dat helemaal uit gaat komen weten we nog niet. Beide teams hebben de poule uitgespeeld, Brazilië heeft 4 van de 5 wedstrijden gewonnen en de Dominicaanse Republiek 3 van de 5. Daarmee zijn ze beide door naar de volgende ronde. Ook Amerika en Italië zijn door naar de volgende ronde, net als ons eigen Nederland!