Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Spelregel Fairplay van de NeVoBo

Fluit jij wel eens een wedstrijd voor Trivos? En heb je dan wel eens te maken met vervelend gedrag van een coach, spelers of het publiek dat ongepaste liedjes zingt? Dit kan niet alleen hinderlijk zijn, maar ook erg intimiderend. Weet dat je hier altijd iets aan kunt doen!

In de spelregels van de NeVoBo vind je de spelregel Fair play op pagina 67. Deze luidt: ‘De deelnemers moeten zich respectvol én in de geest van ‘fair play’ gedragen, niet alleen ten opzichte van de scheidsrechters, maar ook ten opzichte van andere officials, de tegenstander, teamgenoten en toeschouwers.’ De regel is abstract en breed geformuleerd, zodat je deze op meerdere manieren kunt uitleggen.

Daarnaast staat er in het document met de spelregels een overzicht op pagina 88 met de maatregelen die de scheidsrechter kan gebruiken voor onsportieve situaties. Je vindt de spelregels hier.

Gelukkig gaat het er meestal sportief aan toe in het veld. Het is dan ook leuk om te melden dat we na de thuiswedstrijd van Heren 1 een paar weken geleden een bericht ontvingen van de tegenstander dat ze het zo gezellig vonden bij Trivos, een leuke sfeer in de hal, leuke sfeer met de tegenstander (lekker fel maar wel sportief) en dat ze daarna zo leuk waren ontvangen in onze kantine.