Skip to content Skip to footer

Richtlijnen fluiten

Certificaat

Fluiten mag alleen indien je hiervoor een certificaat hebt. Om dit te verkrijgen ga je eerst naar https://www.volleybalmasterz.nl/. Hier wordt in Jip en Janneke taal alle spelregels en spelsituaties uitgelegd.

Hierna kan je een oefentoets maken en daarna de echte toets maken via: https://www.volleybalmasterz.nl/spelregelbewijs/. Heb je de oefentoets gehaald, dan weet je zeker dat je de echte toets ook met gemak kan halen.

Voor wat tips en wat meer informatie kun je terecht op de volgende sites:

Spelregels

De spelregels voor dit seizoen zijn wat veranderd. Het document met alle wijzigingen is hier te vinden. Voor seizoen 2020-2021 zijn er geen grote wijzigingen, behalve voor serveren:

  • Er mag pas toestemming voor de service gegeven worden, wanneer het team met het juiste aantal spelers op het speelveld staat. Dus niet wanneer het team met 5 of 7 spelers op het speelveld staat. Ditzelfde geldt voor als de libero op positie 4 staat. Het niet tijdig speelklaar staan kan aangemerkt worden als spel ophouden.

Klik hier voor alle spelregels.

Scheidsrechters begeleiding

Mathijs Lievestro (HS4) is de contactpersoon voor scheidsrechters begeleiding. Jan Cuppen, in zijn rol als verenigingsexpert, ondersteund Mathijs bij het geven van de instructies voor nieuwe scheidsrechters. Zij verzorgen ook de instructies voor scheidsrechters die een hoger niveau willen fluiten. Hiernaast verzorgt Mathijs ook de begeleiding voor jeugdscheidsrechters. Indien er vragen hierover zijn, is Mathijs te bereiken via zijn e-mailadres: scheidsrechters@trivos.nl.

Vertrouwenscontactpersoon

Paul van der wens (paulvanderwens@hotmail.com) en Leanne Vermaat (leannevermaat@gmail.com) zijn de vertrouwenspersonen van Trivos voor de heren- en vrouwenteams. Als je bij het fluiten een slechte ervaring hebt meegemaakt, dan kan je met ze contact opnemen om hierover te praten. Indien nodig nemen ze met de andere vereniging contact op om aan te geven dat een team zich misdragen heeft.

Klik hier voor meer informatie over de Vertrouwenscontactpersonen.