Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NOJK: Trivos MD 4e van Nederland!

Op zaterdag 21 mei gingen de meisjes D van Trivos richting Bergen (Limburg) voor de finale ronde van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen. Er was een mooie spelersbus geregeld, alle supporters hadden een mooi shirtje en de Trivos-trommel ging mee!

De meiden zaten in de poule bij Dros-Alterno, Sudosa-Desto en Apollo 8. De eerste wedstrijd was om 09.45 en werd gespeeld tegen Dros-Alterno. Trivos moest even inkomen en aanpassen aan het niveau! De eerste set ging verloren met 25-20. Er was veel vertrouwen in het spel die ze lieten zien aan het einde van de set. De tweede set was enorm spannend en stonden 24-20 achter. Maar door een geweldige eindfase wisten de meiden de set te winnen met 24-26! Het eerste punt is binnen!

De tweede wedstrijd was om 12.00 tegen Sudosa-Desto. Dit was voor ons een belangrijke wedstrijd om meer kans te maken op de kruisfinales. De meiden zaten in een enorme flow en kwamen snel op een voorsprong van 2-12! Echter werd het nog erg spannend en wist Trivos uiteindelijk de set nog binnen te slepen met 24-26! Weer een spannende set! De tweede set ging weer erg voortvarend en stonden weer ruim voor met 13-19. Echter werd het weer spannend en het werd 22-22. Maar ook hier wisten de meiden tot het langste eind te trekken en weten de set te winnen met 25-22! Drie punten verdiend in twee wedstrijden!

De laatste wedstrijd is gespeeld om 14.00 tegen Apollo 8. Het ging erg gelijk op gedurende de eerste set en Trivos won ook deze set met 25-20. Oftewel al vijf geweldige sets gespeeld. Als we de tweede set winnen, dan zijn we eerste in de poule wat gunstig kan zijn voor de kruisfinale tegen de nummer 2 van de andere poule. Deze set gingen de meiden op een lekker en energiek tempo door en werd de set gewonnen met 25-11.

Door deze knappe prestatie kregen de meiden een NOJK finaliste-shirtje uitgereikt door Suzanne (voorzitter) voor de finales!

Nu de kruisfinales voor plek 1 t/m 4. Onze eerste tegenstand was Sliedrecht Sport (nummer 2) van de andere poule. De wedstrijd was om 16.30. Sliedrecht speelde gevarieerd met slimme ballen en harde aanvallen, onze meiden konden hier niet echt een antwoord op vinden en waren zoekende. De eerste set ging ook verloren met 25-19. De meiden hebben de tweede set gevochten, maar het was helaas niet goed genoeg om de set te winnen en helaas heeft Sliedrecht met 25-21 gewonnen.

Dit betekende dat we voor plek 3 moesten spelen om 18.00. Dit was tegen Sudosa-Desto of Dynamo. Dit bleek een spannende 3 setter te zijn, waar Dynamo uiteindelijk won. De tegenstander was bekend, het wordt Sudosa-Desto. In de poule hadden we van ze gewonnen, alleen iedereen heeft er een lange dag op zitten en de vermoeidheid ging een rol spelen bij Trivos. De meiden hebben gevochten wat ze waard zijn, alleen konden niet meer het niveau vast houden tijdens de poule fase. De wedstrijd ging ook verloren met 25-14 en 25-16.

MAAR TRIVOS IS WEL HIERDOOR 4E VAN NEDERLAND GEWORDEN! BESTE PRESTATIE VAN DE VERENIGING OOIT!

Het mooie van de sport kwam tijdens de finale erg naar boven met pieken en dalen. Van vreugde naar geweldige prestaties en winsten met emoties. Maar ook emoties van teleurstelling, verdriet van het net niet en misschien toch emoties van trots!

Beau, Jette, Sara, Amber, Bente, Loïs, Madelon en Jade. Iedereen is super trotst op deze wereldprestatie die jullie tijdens het NOJK-avontuur hebben neergezet! Marloes en Charlotte erg bedankt voor het coachen en begeleiden tijdens de voorronde op 26 februari en halve finale ronde op 16 april en tijdens de finaleronde. Ikzelf (Ramon) als trainer ben ook erg trotst op deze meiden en de unieke en speciale ervaring die wij met z’n allen hebben beleefd!