Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Miriam Pijnappel Trivos Vrijwilliger van het Jaar 2023

De vrijwilliger van het jaar 2023… Voor mijn gevoel stonden we nog maar pas geleden met elkaar strikes te werpen en had ik de eer om David van Kasteren te mogen eren met de titel vrijwilliger van het jaar. Maar, we zijn gewoon alweer een jaar verder. Een jaar dat wij, wederom, niet hadden kunnen volbrengen zonder vrijwilligers.

Een jaar wat de boeken in zal gaan als een jaar vol successen. Drie teams naar de finaleronde van het NOJK, waarbij de meiden B zich de drie na beste van Nederland mogen noemen en de meiden C zich zelfs de beste van Nederland! Heren 1 kampioen van de derde divisie en dames 1 draaide mee in de top van de tweede divisie maar daarbij kwamen ook nog de kampioenschappen van D4 en H3 en enkele jeugdteams in de eerste helft van de competitie. Dat zijn nou nog eens sportieve successen te noemen.

Maar Trivos boekte meer succes! Vele vrijwilligers die het werk wat lichter maken (het alom bekende spreekwoord). De TC heeft bijvoorbeeld meer leden dan ooit (al zijn ze ook alweer op zoek…), periodiek worden onze leden op de hoogte gebracht met interessante nieuwsbrieven, we zijn ICT helemaal up to date met de invoering van Microsoft 365, er hebben vele gezellige feesten plaats gevonden, er zijn en worden acties georganiseerd om extra inkomsten te verwerven en we zetten ons in om kleine clubs uit de regio te ondersteunen met behulp van Chantal.

Kortom, volgens mij doen wij onze naam Superclub eer aan.

Een Superclub met Supervrijwilligers. Soms doen vrijwilligers door omstandigheden een stapje terug, volkomen terecht. Maar er zijn vrijwilligers die het begrip ‘een stapje terug doen’ anders opvatten dan andere. Onze vrijwilliger van het jaar deed een klein stapje terug. Zo besloot zij na 4 jaar haar bestuursfunctie neer te leggen maar bleef zij op andere vlakken onvermoeid doorgaan. Coach bij de meisjes C, voorzitter van de AC en als je goed kijkt zie je haar op vele andere plekken hand en spandiensten verlenen. Met heel veel trots mag ik aan jullie vertellen dat de vrijwilliger van het jaar 2022-2023 is geworden: Miriam Pijnappel!

Miriam, al sinds de mini’s lid van Trivos. Een groener hart bestaat er volgens mij niet. Kan wellicht ook door de groengekleurde opvoeding komen… Met het goede voorbeeld altijd dichtbij is Miriam opgevoed met de gedachte dat je wanneer je lid bent van een vereniging je, je daar voor in zet. Nou en dat doet Miriam. Al in de Van Thielhal samen met Emma van Zoest training geven (helaas heeft het me nooit zo goed gemaakt als Emma en Miriam zelf)…. En later in 2014 kwam Miriam bij de AC. Hebben jullie door dat zij daar volgend jaar dus al haar 10 jarig jubileum viert?!

Ondertussen ook heel wat jaren mee geweest als kampleiding, eerst al subgroepbegeleider maar later enkele jaren als kokkie. Helemaal passend bij Miriam want als iets Miriam kenmerkt is het haar passie voor koken en het zorgen voor anderen. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat elke ochtend het brood voor Roy klaar staat…. Wat een geluksvogel!

In 2019 hebben we Miriam en Marit gebeld met de vraag of zij voor ongeveer vier uurtjes per maand het bestuur wilde ondersteunen. Vier uur per maand, ze trapten er nog in ook! En dan kletsen we samen hoe leuk het zou zijn als we samen onze vaders op zouden volgen, we hadden het helemaal bedacht Miriam in de rol van secretaris en ik dan als voorzitter. Nou dat is er helaas niet van gekomen maar we hebben 4 enorm gezellige, toch ook harde maar vooral productieve jaren in het bestuur gehad. Zoals ik eerder al aangaf braken er pittige tijden bij Miriam thuis aan en koos Miriam er terecht voor om een stapje terug te doen. Toch ken ik maar weinig mensen die een stapje terug vervullen als voorzitter van een commissie en als coach van een jeugdteam.

Miriam vertegenwoordigt het woord vrijwilliger. Is daarbij zorgzaam, heeft oog voor een ander, is professioneel en erg betrouwbaar. Een feest om mee samen te mogen werken.

Lieve Mir, Trivos is jou ontzettend dankbaar voor álles wat jij in de afgelopen 27 jaar zo ongeveer voor ons hebt gedaan. Hopelijk kunnen we nog heel erg lang van jou en jouw tomeloze inzet genieten. Maar nu is het eerst tijd voor jou om te genieten. Geniet van deze avond en van een mooi cadeautje hierbij. Proost op jou en op Trivos!

Met lieve groet namens het bestuur,

Suzanne Loermans