Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

In Memoriam: Truus Peters-Thijssen

In Memoriam

Truus Peters-Thijssen

Op 18 december 2023 is Truus Peters overleden. Truus was jarenlang samen met haar echtgenoot Han de exploitant van de Mr van Thielhal. Haar gastvrijheid achter de bar van de sporthal was een begrip voor sportend Wijchen.

Maar bovenal kennen we haar bij Trivos natuurlijk als spin in het web van het jeugdvolleybal. Truus heeft bergen werk verzet voor onze jeugdleden. Van wedstrijdsecretariaat tot teamindeling Truus pakte alles op wat nodig was. Niets was haar teveel. Ze kende alle leden en alle leden kenden Truus.

Truus was in haar jonge jaren lid van WVC de voorganger van Trivos. Bij WVC ontmoette ze ook haar Han. WVC vergaderde namelijk in het cafe van Han’s ouders en na de vergadering bleef Truus nog wat na om samen met Han de bruine volleyballen wit te schilderen.  

In die jaren was het “regel” dat een gehuwde vrouw geen spelend lid mocht zijn. Dus toen Truus trouwde met Han was het volleybal spelen klaar. Maar gelukkig koos ze ervoor om actief te blijven voor de vereniging. Als leidster mee met de jeugdteams naar het aardbeientournooi in Winssen of naar het Dynamo tournooi in  Grave. En natuurlijk gewoon op de fiets.

Na de fusie van WVC met Atlantic bleef Truus zoals gezegd actief voor de nieuwe vereniging Trivos. Truus verrolde een soort moederrol voor de club. Voor iedereen maakte ze tijd en ze regelde tal van zaken. Dit heeft ze jarenlang gedaan tot de overgang van de van Thielhal naar Arcus. Helaas verliep die overgang niet vlekkeloos maar gelukkig is de relatie later hersteld zodat Truus bij het 40 jarig bestaan van Trivos in 2016 alsnog in het zonnetje gezet kon worden voor bewezen diensten.

Advertentie namens Trivos in de Wegwijs: