Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Drie meisjesteams (MD, MC en MB) door naar finale NOJK

Op zaterdag 25 februari hebben er vier meisjesteams meegedaan aan de halve finaleronde van het NOJK (Nederlands Open Jeugd Kampioenschappen). Drie teams (MD, MC, MB) hebben zich weten te plaatsen voor de finaleronde op 8 april. Zij komen dan in actie om te spelen voor de nationale titel, de teams behoren nu al bij de beste 8 teams van Nederland! Dit is nog niet eerder voorgekomen bij Trivos! Vorig seizoen werd de MD 4e van Nederland. We duimen dat we dat dit jaar verbeteren! Lees hier de korte verslagen van de wedstrijden.

Meisjes D

De meisjes D speelden met 8 meiden (Anouk v. Z., Anouk K., Saar, Amber, Femke, Katarina, Amy en Lune) onder leiding van Marloes de halve finale in Houten. 

De eerste wedstrijd was om 09.45 uur tegen Kalinko. De meiden hadden een beetje last van de spanningen de eerste wedstrijd. De eerste set wonnen ze met (25-21), waarbij ze zelf 10+ servicefouten hebben gemaakt…. Misschien toch de zenuwen… De tweede set wonnen ze met 26-24. Het was erg close, des te knapper dat de meiden na 13-22 achter te staan in de tweede set, deze alsnog wisten te winnen!

De tweede wedstrijd was om 12.00 tegen S.V.W. (Workum). Met vol vertrouwen door de eerste wedstrijd, gingen ze deze wedstrijd in. Helaas botste Saar vroeg in de wedstrijd (hard) tegen een bank en moest ze eruit om te koelen en geholpen te worden. Het team herpakte zich echter goed en wist de eerste set toch te winnen met 25-22. De tweede set zijn er wissels ingebracht (die goud zijn met hun enthousiasme en aanmoedigingen langs de zijlijn). De tweede set wonnen ze overtuigend met 25-10!

De derde en laatste poulewedstrijd was om 14.00 tegen Longa’59. Géén onbekende tegenstander van Trivos. In december speelden de teams tijdens een oefentoernooi al twee keer tegen elkaar. Waarbij 1x werd gewonnen en de andere keer verloren. Dit was een mooie wedstrijd die Trivos won met 2-0 (twee keer 25-21).

Door alles te winnen werden zij 1e in de poule en moesten de kruisfinale spelen tegen VC Montagnards (2e in een andere poule). De eerste set waren de meiden nog wel zenuwachtig, maar wonnen ze met 25-20. Daarna was de druk er meer af en was Trivos de betere ploeg en wisten ze de tweede set met 25-10 te winnen!

Meisjes C

De meisjes C gingen met 12 meiden naar Wijk bij Duurstede (Jasmijn, Fenna, Tess, Sanne, Carine, Pleun, Sara, Madelon, Bente, Matilda, Loïs en Beau) onder leiding van Ramon en Charlotte om de halve finaleronde te spelen. 

De eerste wedstrijd speelden ze om 11.00 tegen Set-up (Meerlo). Set-up heeft veel last van zieken gehad en was niet compleet. Ze boden verdedigend veel weerstand, alleen waren onze service en goed spel erg sterk en wonnen we de wedstrijd met 25-8 en 25-14.

De tweede wedstrijd was om 13.00 tegen Taurus. We hadden verwacht dat dit een spannende wedstrijd ging worden. Maar de meiden speelden erg goed en stabiel waardoor ze de wedstrijd met 25-11 en 25-15 wonnen! Door de knappe prestaties kregen de meiden complimenten van diverse scheidsrechters!

De derde wedstrijd om 14.00 tegen SV Dynamo was belangrijk en ging om de eerste plek in de poule (gunstigere uitgangspositie voor de kruisfinale, tegen een nummer 2 uit de andere poule). Trivos & SV Dynamo zijn geen onbekende van elkaar. Ze hebben in december tijdens het Dynamo toernooi al drie keer tegen elkaar gespeeld en enkele meiden kennen elkaar ook van het RTC. Tijdens het Dynamo toernooi speelden ze twee keer gelijk (1-1) en wonnen ze een keer tijdens de finale met 2-0.

Iedereen wist dat dit een mooie en spannende wedstrijd zou worden en dat werd het ook! Het ging de eerste set gelijk op tot aan de 15-15, maar door een goede serviceserie van Dynamo werden we passend onder druk gezet en lukt het ons niet om het punt te maken. Uiteindelijk ging de set verdiend naar Dynamo met 21-25! Er was nog steeds kans om de 1e plek te bemachtigen in de poule. We moesten minimaal de 2e set winnen met 25-21. De tweede set ging weer erg gelijk op, maar door verschillende service series en leuk en mooi spel wist de meiden van Trivos de tweede set te winnen met 25-18! 

Het was afwachten wie onze tegenstander werd in de kruisfinale om 16.15. Maar dit konden nog drie teams worden die om 15.00 allemaal nog moesten spelen (S.V.W. Workum, VAMOS of Limes). Het werd Limes.

De meiden begonnen de kruisfinale tegen Limes, met toch echt zenuwen en onnodige fouten. We stonden voor wij het wisten met 0-4 achter en dit verschil bleef en we stonden 11-16 achter. Het was niet dat Limes zoveel scoorden, maar dat wij als team eigen fouten maken en pech hadden met balletjes die ongelukkig vielen. Pas bij de 20 kwamen wij ervoor bij en wisten de eerste set met 25-20 te winnen! Erg knap om de hele wedstrijd achter te staan en toch te winnen!

De tweede set begonnen wij erg voortvarend en stonden we 9-3 voor. Maar door een gek moment (via publiek van de tegenstander kwam er een bal in het veld) op het moment dat we 10-3 maakten. Dit werd echter een dubbelfout. Trivos was hierdoor van slag en in plaats van 10-3 voor stonden we ineens 9-10 op achterstand. Gelukkig hebben de meiden zich kunnen herpakken en de set overtuigend gewonnen met 25-14!

Meisjes B

De meisjes B gingen op pad met 10 meiden (Tara, Mariëtte, Jet, Kirsten, Norah, Bente, Felice, Maud, Noortje en Ellin) met Peter en Sven naar Horst! Het was nog even spannend of de gehele selectie fit zou zijn. Bente was enkele dagen voor het NOJK door haar enkel gegaan en heeft de dag ervoor nauwelijks meegedaan met de training. Het was nog onzeker of ze fit genoeg was om de wedstrijden te spelen.

De eerste wedstrijd werd om 09.45 gespeeld tegen Halley. Trivos won de wedstrijd met overmacht met 25-13 en 25-7. Een goede voorbereiding voor de 2e wedstrijd om 12.00 tegen Orion. De meiden speelden zo sterk dat ook Orion geen kans maakte tegen Trivos. Deze wedstrijd wonnen ze met 25-11 en 25-20.

De derde wedstrijd om 14.00 tegen Donki-Sjoy was zo klaar. De uitslagen zeggen genoeg: 25-6 en 25-5. De volgende wedstrijd tegen SV Dynamo ging om de eerste plek in de poule, wat kan leiden tot een gunstigere tegenstander in de kruisfinale. Ook deze wedstrijd wist Trivos te winnen met 25-18 en 25-19!

De kruisfinale om 17.30 tegen Peelpush was de laatste wedstrijd. De vraag was of de meiden nog fit genoeg zijn om er nog één keer alles uit te halen om de finaleronde door te komen. De eerste set ging wat moeizaam en werd met 25-22 gewonnen. Daarna was de druk er helemaal af en lieten de meiden extreem goed volleybal zien en wonnen ze van Peelpush met 25-10 in de tweede set. Door de voorronde én halve finale ronde alle wedstrijden overtuigend te winnen met 2-0 heeft dit team bewezen dat zij zeker bij de laatste 8 horen van Nederland!

Meisjes A

De meisjes A hadden een erg krappe selectie. Ze gingen met slechts 7 meiden richting Gennep (Isa, Lien, Femke, Merel, Liv, Nienke, Evie) onder leiding van David en Laura. Mara was ziek, Imke geblesseerd en Famke was nog aan het skiën. Liv was voorafgaand aan het toernooi al ziek, maar is toch meegegaan. Ze was helaas niet fit genoeg om verder te spelen na de 1e wedstrijd. Dit betekende dat Nienke niet meer als libero maar als passer/loper moest spelen en de meiden met zes verder moesten.

De meiden hebben het erg naar hun zin gehad en met deze krappe selectie een goed resultaat weten neer te zetten, alleen niet voldoende om zich te plaatsen voor de finaleronde.

  • 1e wedstrijd 0-2 verloren van Somas/Activia (19-25 en 10-25)
  • 2e wedstrijd 1-1 gelijk gespeeld tegen Taurus (15-25 en 25-23)
  • 3e wedstrijd 0-2 verloren tegen Voltena (25-10 en 25-13)
  • 4e wedstrijd 1-1 gelijk gespeeld tegen Alterno (15-25 en 25-18)