Sportcentrum Arcus

De Arcus bestaat uit een wedstrijdhal van 1500 m2 en een trainingshal van 1800 m2, met bijbehorende ruimten. De wedstrijdhal heeft 10 meter vrije hoogte en de trainingshal 7 meter vrije hoogte. De wedstrijdhal beschikt over 4 volleybalvelden waar op nationaal niveau gespeeld mag worden. Ook is er een centrecourt waar op eredivisie niveau gespeeld mag worden. Voor trainingsavonden zijn er nog 6 extra velden beschikbaar in de trainingshal.

Naast volleybalvelden is er voor de onderstaande sporten vaste belijningen aangebracht:

  • Basketball (5 trainings- en 2 wedstrijdvelden centrecourt)
  • Handbal (5 trainings- en 2 wedstrijdvelden centrecourt)
  • Korfbal (2 wedstrijdvelden)
  • Voetbal (5 trainings- en 2 wedstrijdvelden centrecourt)
  • Zaalhockey (5 trainings- en 2 wedstrijdvelden centrecourt)

Er zijn in de Arcus 10 kleedkamers. 2 scheidsrechterskleedkamers en 1 docentenkamer aanwezig. Daarnaast zijn er ruime toeschouwers-, kleedkamer en toiletfaciliteiten voor minder validen en is er een personenlift. Er zijn ruime mogelijkheden voor het gebruik van vaste (101 zitplaatsen op de 1-ste verdieping), uitschuif (308 zitplaatsen centrecourt) en kanteltribunes (300 plaatsen). In totaal zijn er ruim 700 zitplaatsen voor toeschouwers. Er is een eigen ruimte voor de wedstrijdleiding en jury.

De Arcus is uitgerust met professionele horecafaciliteit met 100 zitplaatsen en uitgebreide catering mogelijkheden. Wij schenken Hertog Jan en beschikken over kelderbier. Voor het organiseren van een evenementen zijn faciliteiten als een beamer en een internetaansluiting beschikbaar. Tevens beschikt de Arcus over vergaderfaciliteiten tot 60 personen (ruimten voor 8, 12, 30 en 60 personen), een fitnessruimte en massage- en verzorgingsruimten.

De Arcus heeft ruime en gratis parkeerfaciliteiten.

Meer informatie over sportcentrum de Arcus vind u op http://www.sportcentrumarcus.nl

Route

U kunt Sportcentrum Arcus vinden op het volgende adres:

Campuslaan 14
6602 HX Wijchen

Een routebeschrijving kunt u makkelijk aanmaken via Google maps door op de onderstaande lokatie te klikken: