Historie

In 1956 werd de Wijchense Volleybal Club (WVC) opgericht, enkele jaren later gevolgd door ATLANTIC. In 1976 fuseerden deze verenigingen en ontstond TRIVOS.

Eind jaren 80 kende TRIVOS een bloeiperiode met 350 leden en speelden de 1e teams in de 2e divisie. Het verval van de teamsporten ging niet aan TRIVOS voorbij, met name de dames stopten in de jaren 90 massaal met volleyballen. Het ledenaantal liep sterk terug. De laatste jaren trekt het weer aan en zit TRIVOS weer op het niveau van de jaren 80; ongeveer 350 leden.
Het 1e damesteam speelt momenteel 3e divisie en het 1e herenteam 1e klasse.

Bovengemiddeld is de jeugdopleiding, sinds een aantal jaren het hart van de vereniging. Claudia van Thiel, Rick de Kleijn, Erik Groenen, Joëlle Vilé, Lieke Wouters en Sarah van Aalen zijn daar de bekendste voorbeelden van.

Mark Schouten

Voorzitter

Coronamaatregelen bij Trivos en Sportcentrum Arcus 😷Geldend vanaf 15 december 2020

- Er is vanaf 15 december 2020 geen binnensport toegestaan. Er zal dus tot en met 9 februari 2021 niet getraind gaan worden in Sportcentrum Arcus.

- Buiten sporten voor de jeugd tot en met 17 jaar is toegestaan, zij hoeven hierbij geen 1.5 meter afstand hoeven te houden.