Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Guido van der Zand nieuwe voorzitter Technische Commissie Trivos

De Technische Commissie (TC) heeft een nieuwe voorzitter: Guido van der Zand. Als trainer, kampleider en voormalig TC-lid is Guido goed bekend met Trivos en haar ambities. We spraken hem over de plannen binnen de TC en zijn beweegredenen om deze commissie vanaf nu aan te voeren.

De kennismaking met Trivos begon voor Guido toen zijn kinderen begonnen met volleybal bij de mini’s. Alle drie gingen ze volleyballen, maar ook alle drie zijn ze er inmiddels mee gestopt. Guido heeft in de tijd dat zijn kinderen speelden steeds meer taken opgepakt: “Ik kwam er pas achter toen mijn dochter naar de C-jeugd ging dat Trivos voor een groot deel draait op vrijwilligers. Ik heb een achtergrond in de vechtsport en ben toen het team van mijn dochter conditietraining gaan geven het eerste deel van de trainingen. Dat werd opgemerkt door Ferry Weerdestein en Peter Groenen, die een aantal prestatieteams van de meiden en dames trainden. Die teams ben ik toen ook gaan assisteren met conditietrainingen. Intussen vond ik volleybal zo leuk dat ik ook mijn trainersopleiding ben gaan halen en lid ben geworden van de technische commissie waar ik verantwoordelijk was voor de ABC-prestatielijn van de meisjes.”

Structuur aanbrengen

Het was Trivos-voorzitter Suzanne Loermans die Guido polste of hij interesse had in het voorzitterschap van de TC. “Ik heb er heel goed over nagedacht, want ik vind het een flinke verantwoordelijkheid. Het takenpakket zag er echter goed en realistisch uit. Met de komst van de verenigingsondersteuner en een nieuw bestuur met meer daadkracht is er een stabiele basis om samen aan de slag te gaan onze gestelde doelen te realiseren. Privé heb ik in mijn werk meer managementtaken gekregen waardoor ik meer moet delegeren. Dat komt bij deze functie ook goed van pas. Ik zie het als een van mijn belangrijkste taken om ervoor te zorgen dat de andere TC-leden en de trainers zo makkelijk mogelijk hun werk kunnen doen. Daarnaast is het aanbrengen van meer structuur in het werk van de TC een ander belangrijk punt waar we meteen mee gestart zijn om invulling aan te geven.”

Communicatie en ICT op orde

“Zo zijn we begonnen met het maken van een draaiboek van onze werkzaamheden. Dat is erg belangrijk bij wisselingen in de samenstelling van de TC, want er ging in het verleden soms veel kennis verloren en dat is ontzettend jammer. Ook de communicatie naar leden en ouders wil ik beter structureren. Wie we wanneer en op welke manier informeren, bijvoorbeeld bij nieuwe teamindelingen. We professionaliseren ook de ICT-infrastructuur. Ik werk zelf in de ICT. Een voorbeeld is de zaalindeling voor de teams. Dat is elk jaar een gigantische klus. We moeten dat doen voor 40 teams en er daarbij rekening mee houden dat een deel van de spelers zelf ook die trainingen geeft. Ik ben nu bezig een gebruiksvriendelijk programma waarmee we de zaalindeling heel makkelijk kunnen maken.

Naast deze bezigheden gaat Guido aan de slag met de doelstellingen uit het beleidsplan van Trivos en het aanhalen van de contacten met bijvoorbeeld de gemeente. “Er is genoeg te doen, ik verveel mij voorlopig niet!”