Trivos Dames 1 verliest nipt in wisselvallig duel met 2-3

 Trivos DS 1- SV Dynamo Apeldoorn DS 3: 25-21 ; 23-25; 25-16; 18-25; 12-15

Niet eerder speelden de dames van het eerste team van Trivos dit seizoen zo wisselvallig als vandaag. De setwinsten gingen heen en weer tussen de Trivos-dames en de dames van SV Dynamo Apeldoorn DS 3. In de vijfde set trok Trivos aan het kortste eind. “Het was het allemaal net niet vandaag”, was na afloop de conclusie van zowel coach Peter Groenen als het team zelf.

De eerste set start Trivos op voorsprong mede door servicefouten van Dynamo en af en toe een mooie actie van Trivos. Zo is er goed blokwerk van Eva Mulder en Debbie de Graaf. De dames uit Apeldoorn laten echter ook snel en gevarieerd spel zien en weten aan het begin nog aan te sluiten. Toch zijn zij het die de meeste fouten maken, mede met de aanval en als eerste een time-out aanvragen. Het is dan 14-8. Hierna komt Dynamo weer wat dichterbij. Coach Peter Groenen past op de stand 18-14 een dubbele wissel toe en brengt Manon Ottjes en Nora van der Bend in het veld voor Norah van Beers en Eva Mulder. Manon scoort meteen met een mooie prikbal. Trivos bouwt de voorsprong nu uit. Bij 21-15 vraagt Dynamo een tweede time out aan en komen ze weer even bij. Het is echter te laat en na een paar fouten van Dynamo zelf wordt de eerste set beslist op 25-21.

De tweede set kenmerkt zich door veerkracht van beide teams. Dynamo gaat deze set goed van start met twee keer een goed blok, het blokwerk van de dames uit Apeldoorn is sowieso de hele wedstrijd sterk. Na een prachtige smash van Esmee Driessen en een blok van haar en Norah van Beers scoort Trivos de eerste punten. Dynamo geeft de voorsprong echter niet weg en maakt de punten en Trivos de fouten. Op 3-9 vraagt Peter Groenen een time-out aan. Vlak daarna wisselt hij wederom Eva Mulder en Norah van Beers voor Nora van der Bend en Manon Ottjes. Mooie aanvallen van Manon en Evie Driessen volgen maar Dynamo blijft ruim op voorsprong. Bij 9-16 is er een tweede time-out voor Trivos. Deze lijkt het tij te keren en Trivos scoort met eigen acties punten. Na onder andere twee prachtige aanvallen van Manon Ottjes, een blok van Esmee Driessen, een ace van Kristy Goijarts, twee mooie aanvallen van Evie Driessen en een killblok en prikbal van Debbie de Graaf is het 20-19. Helaas doorbreekt de hierop volgende time-out van Dynamo de winnende reeks. Het wordt nog 23-23, maar daarna maakt Trivos zelf twee fouten en geeft ze de set weg bij 23-25.

De derde set begint Peter Groenen met een andere opstelling en zet Nora van der Bend en Manon Ottjes in de basis. De dames uit Wijchen gaan deze set van start alsof de vorige niet is gespeeld en staan op 8-1 voorsprong als Dynamo de time-out aanvraagt. Trivos is hierdoor niet uit het veld geslagen en blijft zelf de punten maken. Het passwerk van libero Wieneke Eggermont is dik in orde. En onder andere door een mooie tikbal van Manon Ottjes, prachtige smashes van Evie Driessen en Debbie de Graaf en mooie prikballen van Nora van der Bend en Kristy Goijarts blijft Trivos op een riante voorsprong met als uitsmijter een keiharde aanval van Debbie die de stand op 20-10 brengt. Eventjes verslapt Trivos dan, maar na een time-out van Peter maakt Dynamo de fouten en beslist Kristy Goijarts de derde set met 25-16 in het voordeel van Trivos.

Set vier gaat goed van start voor Trivos mede door goed aanvalswerk van Evie Driessen en Kristy Goijarts, maar met name de vele servicefouten over en weer leveren punten op aan beide kanten. Trivos gaat aan kop tot 11-11, waarna Dynamo de voorsprong pakt. Er volgen nog een prachtige midaanval van Esmee Driessen, een ace van Kristy Goijarts en een killblok van Manon Ottjes en Debbie de Graaf die de stand brengen op 16-17, maar Trivos weet de leiding niet meer terug te pakken. Ook het versterken van het achterveld door diagonaal Manon Ottjes te wisselen voor Evi Bosmeier weet het tij niet te keren. Net als in de tweede set maakt Trivos zelf de fouten aan het eind van de set. Dynamo pakt de winst met 18-25.

Set vijf start opnieuw met servicefouten aan beide kanten. Het gaat deze set gelijk op tot de wisseling van helft plaatsvindt bij 7-8. Norah van Beers en Esmee Driessen brengen de stand met een killblok en een mooie aanval op 10-10 maar daarna stoomt Dynamo door en beslissen ze de wedstrijd. Het wordt 12-15.

Opnieuw een verlies voor Trivos op slechts 3 punten… Na afloop is Peter Groenen teleurgesteld, net als het team zelf: “Het was het net niet, op alle fronten. We misten de felheid en kwamen zelf niet in ons spel. Daardoor konden zij wel in hun spel komen. Dat is frustrerend en dat vonden ook de speelsters zelf. Genoeg stof om deze week mee aan de slag te gaan, want dit team kan echt veel beter dan ze vandaag hebben laten zien.”

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 11 december om 15.00 uur tegen Lammerink Installatiegroep / Set-Up ’65 DS 3

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Coronamaatregelen bij Trivos en Sportcentrum ArcusMaatregelen per 6 november 2021
  • Vanaf zaterdag 6 november 2021 wordt bij de entree van Sportcentrum Arcus het coronatoegangsbewijs gescand in combinatie met legitimatie. Dit geldt voor 18 jaar en ouder.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.

Klik hier voor meer informatie.