Trivos Dames 1 wint overtuigend met 4-0

Trivos –  WIK Steenderen DS 1: 25-12 ; 25-12; 25-17; 25-9

Het eerste damesteam van Trivos heeft vandaag in sportcentrum Arcus laten zien wat ze in huis hebben. Met een overtuigende 4-0 zege stuurden de dames het eerste team van WIK Steenderen DS 1 naar huis. “De pass, sets en aanval, alles liep vandaag,” aldus coach Peter Groenen. “We hebben bewezen waar dit team toe in staat is als de focus gehouden wordt.”

Nadat de Trivos-dames zich vorige week nog verslikten in hun tegenstander en zij met 0-4 aan de broek naar Wijchen terugkeerden, was de motivatie des te groter om er voor het thuispubliek weer een kraker van te maken. Wat daarbij zeker hielp, was dat het team ook deze keer de versterking van Manon Ottjes uit dames 2 op de diagonaal kon inzetten. Ze scoort het eerste punt van de wedstrijd, waarna er vele zouden volgen. De eerste set start Trivos goed, al aan het begin ervan valt op dat WIK Steenderen moeite heeft met de pass. Ze komen daardoor niet in het spel. Het team van Trivos draait daarentegen lekker en met mooie smashes van Norah van Beers, Evie en Esmee Driessen, Manon Ottjes en Kristy Goijarts harkt Trivos een voor een de punten binnen. Het is 12-4 en de eerste time-out voor WIK Steenderen is een feit. Deze weet de servicereeks van Esmee Driessen niet te breken en Trivos zet door. Setter Nora van der Bend scoort onder andere met een slimme prikbal, een trucje waarmee ze menig punt zal scoren in de wedstrijd. Bij de stand 18-6 volgt een tweede time-out voor WIK.  Twee aces van Kristy Goijarts en Esmee Driessen en nog een paar mooie aanvallen later tikt Trivos de 25 aan. WIK Steenderen blijft steken op 12 punten.

De tweede set start iets minder voortvarend door eigen fouten aan de kant van Trivos. Er worden veel servicefouten gemaakt aan beide kanten, maar het is Trivos die punten gaat scoren. De dames laten hun blokkracht zien met twee prachtige bloks van Esmee Driessen en Manon Ottjes en Evie en Esmee Driessen. De dames van Trivos werken hard voor elke bal en boeken resultaat met de aanval. Er zijn harde smashes van Kristy Goijarts en Norah van Beers, Esmee Driessen weet met loopjes ook te scoren. Wat opvalt is het goede werk van setter Nora van der Bend. Niet alleen komen haar sets perfect aan, ook met haar prikballen scoort ze punten. Weer maakt WIK Steenderen veel servicefouten en komen ze niet echt tot aanvalsdruk. Bij Trivos draait het daarentegen heerlijk en opnieuw sluit Trivos de set af met de score 25-12.

De derde set start ook minder goed maar na een paar punten scoort Manon Ottjes met een paar keiharde smashes rechtdoor langs het blok. Net als in de vorige sets wisselt coach Peter Groenen haar zodra ze naar het achterveld gaat door Evi Bosmeier in het veld te brengen. Normaal speelt Evi als libero en zo heeft Peter een dijk van een verdediging staan samen met Wieneke Eggermont. Het is een groot plezier om te zien hoe Wieneke de hele wedstrijd zorgt voor stabiele passes waardoor setter Nora van der Bend haar werk kan doen. Ook als Nora een service-pass moet opvangen, staat Wieneke klaar om onderhands de aanvallers te voorzien van ballen waarmee ze punten scoren. Zo zijn het Kristy Goijarts en Norah van Beers die met mooie smashes punten maken. Toch zijn de railly’s langer deze set en blijft WIK Steenderen beter bij. Het rommelt een beetje en beide teams serveren twee keer uit. Maar dan volgen weer mooie aanvallen van Evie en Esmee Driessen en Manon Ottjes. De inmiddels voor Norah van Beers gewisselde middenspeelster Debbie de Graaf beslist de set met een killblok op 25-17.

In de vierde set begint Peter Groenen met een andere opstelling en brengt Debbie de Graaf in voor Norah van Beers. Met drie sets in de pocket, blijft Trivos ervoor gaan. Kristy Goijarts scoort het eerste punt met een keiharde aanval en even daarna scoort Manon Ottjes twee punten op rij met snoeiharde aanvallen. Het is Debbie de Graaf die deze set opvalt door haar blok, ze scoort er in haar eentje drie punten mee. Mede door snel spel en de vaart erin blijft Trivos scoren. WIK Steenderen lijkt geknakt als het 17-9 wordt. Aan het eind van de set brengt Peter Groenen Hanne van den Broek uit dames 2 in het veld. Als reserve stond ze al een paar keer langs het veld de afgelopen thuiswedstrijden. Het is 22-9. Na een keiharde smash van Evie Driessen en een blok van Esmee Driessen serveert Hanne en ketst haar service af. Het is 25-9.

“Een terecht verdiende overwinning,” zegt Peter Groenen na afloop. “We hebben netjes gespeeld en de focus erop gehouden. Dan zie je dat het goed loopt, want zowel de pass, set als aanval gaan dan goed. Iedereen heeft niveau laten zien vandaag. Fijn, want we moesten wel even het gevoel van vorige week wegspelen. En dit is natuurlijk een fijn resultaat met het oog op volgende week. Dan moeten we tegen de nummer 1, dat wordt een zware wedstrijd, maar ook een uitdaging!”

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 20 november om 15.00 uur tegen SV Dynamo Apeldoorn DS 3.

Foto’s: Rob Jansen Fotografie

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Coronamaatregelen bij Trivos en Sportcentrum ArcusMaatregelen per 6 november 2021
  • Vanaf zaterdag 6 november 2021 wordt bij de entree van Sportcentrum Arcus het coronatoegangsbewijs gescand in combinatie met legitimatie. Dit geldt voor 18 jaar en ouder.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.

Klik hier voor meer informatie.