Dames Trivos 1 op dreef: winst tegen koploper Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV DS 1

Trivos Dames 1- Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV DS 1 (25-19, 25-20, 25-23, 23-25)

Het was deze wedstrijd overduidelijk: de dames van het eerste team van Trivos draaien elke wedstrijd nog beter dan de vorige. Stabiel, snel, verdedigend zeer sterk maar bovenal overtuigd van hun eigen kracht, maakte dat de Wijchense dames vandaag van Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV DS 1 uit Veenendaal wonnen met 3-1. Deze ploeg staat aan kop in de tweede divisie B, een knappe prestatie dus van de dames van Trivos!

Ook deze wedstrijd had Peter Groenen Manon Ottjes en Hanne van den Broek uit dames 2 als aanvulling op zijn selectie geselecteerd. De eerste punten van de eerste set zetten misschien wel de toon voor de hele wedstrijd: met aanvallen van Norah van Beers, Manon Ottjes en Evie Driessen, een prachtig blok en een ace is het 5-0 voor Trivos en vraagt VCV de eerste time-out aan. Door fouten aan de kant van Trivos loopt VCV echter in en is het coach Peter Groenen die de time-out aanvraagt bij 6-5. Deze helpt niet om het spel te breken en er is een twee de time-out van Peter op de stand 7-10 nodig om dat wel te doen. Dit heeft effect, Trivos komt weer bij en loopt uit. Mooie smashes van Debbie de Graaf, Kristy Goijarts en Evie Driessen en twee keer een ketsbal op haar service brengen de stand op 16-11. Trivos is nu op stoom en met snel en gevarieerd spel wordt het 20-12. Ook verdedigend draait Trivos perfect en Wieneke Eggermont heeft vrijwel elke bal. Aan het eind van de set is het Norah van Beers die met een middenaanval en een mooi blok de set in het voordeel van Trivos beslist op 25-19.

Ook de tweede set start Trivos uitstekend. Met weer snel spel houdt Trivos telkens een voorsprong van een paar punten. Er worden punten gescoord door Debbie de Graaf met loopjes, Manon Ottjes staat voluit aan te vallen op de diagonaal en ook Evie Driessen en Kristy Goijarts hebben harde aanvallen. Deze set valt net als de vorige ook de servicedruk van Trivos op, met name Nora van der Bend blinkt uit in prima servicereeksen. Al bij 18-12 vraagt VCV de tweede time-out aan. Deze lijkt effectief want VCV komt weer bij, maar de dames van Trivos zijn niet van plan de set uit handen te geven en gaan voor elke bal. Coach Peter Groenen benut aan het eind van de set nog zijn twee time-outs en dan maakt Manon Ottjes de set af door twee punten op rij te scoren met haar aanval. 25-20 is de eindstand.

De dames van VCV zijn duidelijk aangeslagen door wellicht deze onverwachte achterstand, want ook de derde set gaat Trivos er meteen vol in en scoren ze punten. De servicedruk is onverminderd groot en de verdediging staat als een huis. Maar VCV geeft zich niet gewonnen en komt op voorspring bij 9-10. Trivos komt echter meteen terug met twee mooie aanvallen van Kristy Goijarts en een snelle midaanval van Norah van Beers en twee prachtige blokkeringen. Het is 15-10. VCV maakt daarna zelf de fouten door miscommuncatie, netfouten en foute services. Maar ook Trivos is in dit gedeelte van de set niet superscherp en zo komt VCV bij tot 21-18. Coach Peter Groenen zet een dubbele wissel in en brengt Esmee Driessen en Eva Mulder in het veld voor Nora van der Bend en Manon Ottjes. Er worden nog wat fouten over en weer gemaakt, maar uiteindelijk beslist Esmee Driessen de set met een mooie smash, het is 25-23.

De vierde set begint niet met dezelfde spirit als de vorige drie. Het gevolg is dat de teams gelijk op gaan. Trivos probeert dit te doorbreken door de afwisseling op te zoeken met setjes achterover en een mooie prikbal van setter Nora van der Bend. De scherpte is eraf en Peter Groenen past weer zijn dubbele wissel toe met Esmee Driessen en Eva Mulder. Hoewel er mooie aanvallen zijn, blijft Trivos fouten maken en VCV blijft bij. Beide teams komen deze set niet lekker in hun spel en bij de stand 17-18 wisselt Peter weer terug. Veel effect heeft het niet, want ondanks dat VCV ook fouten maakt, blijft het gelijk opgaan. Met 23-25 is de setwinst in de vierde set voor VCV.

Na afloop spreken we een trotse coach Peter Groenen: “Ik kijk terug op een mooie wedstrijd met een verdiende uitslag. Ook de dames zijn blij. We hebben sterk geserveerd waardoor VCV niet goed in hun spel kwam. We waren goed wakker en bij de les. Met name de eerste twee sets hebben we overtuigend en goed gespeeld, dus dan is het extra jammer dat je die vierde set niet pakt. Maar we hebben goed laten zien wat we in huis hebben. Bovendien: we zitten nog lang niet aan de top met dit team, er zit nog veel meer in. Daar gaan we aan werken en dat geeft een goed gevoel.”

De volgende thuiswedstrijd is op 6 november om 15.00 uur in Sportcentrum Arcus tegen WIK Steenderen DS 1.

Foto’s: Rob Jansen Fotografie

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Coronamaatregelen bij Trivos en Sportcentrum ArcusMaatregelen per 6 november 2021
  • Vanaf zaterdag 6 november 2021 wordt bij de entree van Sportcentrum Arcus het coronatoegangsbewijs gescand in combinatie met legitimatie. Dit geldt voor 18 jaar en ouder.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.

Klik hier voor meer informatie.