Mooie winst voor stabiel Trivos Dames 1

Trivos Dames 1- Heyendaal Dames 1 (28-26, 25-14, 25-20, 25-20)

Het was een zonnige dag in Wijchen, buiten maar zeker ook binnen bij Sportcentrum Arcus. De dames van het eerste team van Trivos namen het op tegen Heyendaal dames 1 uit Nijmegen. Het plezier spatte ervan af bij de Wijchense dames en dat wierp zijn vruchten af. Na krap twee uur besliste Trivos dames 1 de wedstrijd in haar voordeel met een klinkende 4-0 zege.

Voor deze wedstrijd had coach Peter Groenen Manon Ottjes en Hanne van den Broek uit dames 2 als aanvulling op zijn selectie geselecteerd. In de eerste set startte het spel over en weer met goede momenten, zoals wat slimme ballen van Evie Driessen, maar er waren ook slordigheden waardoor fouten werden gemaakt. Na 10 gespeelde punten komt Heyendaal op voorsprong en laat het verdedigend goed werk zien. Beide teams lijken niet in een flow te komen. Er zijn na mooi verdedingswerk van libero Wieneke Eggermont mooie aanvallen, maar toch hikt Trivos telkens tegen 2 punten achterstand aan. Bij de stand 17-16 komen de dames van Trivos eindelijk op voorsprong  door een killblok van Debbie de Graaf. Even later zorgen een harde aanval van haar en een ace van Nora van der Bend ervoor dat Trivos uitloopt tot 20-16. Helaas zijn de volgende vier punten voor Heyendaal door fouten aan Trivos-kant en is het 20-20. Maar de dames van Trivos geven zich niet gewonnen en het eind van deze set is goed voor een paar bloedstollende rallys’s. Setter Nora laat zich van haar beste kant zien en er zijn harde aanvallen van Kristy Goijarts en Manon Ottjes. Uiteindelijk is het Debbie de Graaf die de set beslist op 28-26.

In de tweede set stelt Peter Manon Ottjes op als diagonaal en verschuift Esmee Driessen naar midden. De set start niet stabiel, in de eerste 11 punten wordt er door beide teams in totaal vijf keer uitgeserveerd. Maar vanaf 6-6 loopt Trivos uit. Trivos blijft op voorsprong en Kristy Goijarts en Manon Ottjes zijn goed op dreef. Debbie de Graaf is scherp aan het net en heeft haar handen op de juiste tijd op de juiste plek. Trivos is op stoom, Heyendaal wisselt een paar keer maar de spirit lijkt eruit. Met een keiharde aanval rechtdoor langs het blok en daarna een ketsbal op haar serve brengt Evie Driessen de stand op 17-11. Heyendaal blijft fouten maken en met een keiharde smash langs het blok en een ketsbal op de service van Kristy Goijarts is de setwinst met 25-14 voor Trivos.

In de derde set begint Trivos wederom matjes en komen ze op achterstand, maar na twee mooie aanvallen op midden van Esmee Driessen en Debbie de Graaf en een aanval van Evie Driessen die via het blok uitgaat, komen ze bij. Op de stand 6-8 wisselt Peter Groenen Evie Driessen en brengt hij Sanne Jansen in het spel, die in een voorgaande wedstrijd geblesseerd raakte. De volgende punten worden gemaakt met mooie aanvallen van Esmee Driessen en Manon Ottjes, maar ook door wederom veel foute services aan beide kanten; vier maal slaan dames van beide teams de bal in het net. Bij 11-10 komt Trivos op voorsprong. Evi Bosmeier komt in het veld voor Manon Ottjes. Dan slaat het noodlot helaas weer toe voor Sanne, na een prachtige aanval van haar, speelt haar blessure helaas weer op en moet ze haar plekje afstaan aan Evie Driessen. Peter brengt ook Manon weer in het veld. Onder andere harde aanvallen van haar en Esmee Driessen helpen Trivos de voorsprong te houden en met een prikbal van Evie Driessen en een prachtige klap van Debbie de Graaf is het 25-20 voor Trivos.

In de vierde set stelt Peter Norah van Beers op de middenpositie op en zij scoort meteen met een goede snelle middenaanval. Trivos pakt vanaf het begin de leiding in de set. Heyendaal wisselt en vraagt bij de stand 10-2 de eerste time-out aan. Als het 12-3 is, brengt Peter Groenen Eva Mulder en Esmee Driessen in het veld voor Nora van der Bend en Manon Ottjes. Hoewel Trivos scoort met mooie aanvallen van Esmee Driessen en Kristy Goijarts, lijken de dames van Heyendaal zich nog niet gewonnen te willen geven en komen ze iets dichterbij. Bij 16-12 is het verschil nog maar 4 punten. Maar Trivos laat de Nijmeegse dames niet verder dichterbij komen, een harde midaanval van Heyendaal wordt door Norah van Beers meteen afgestraft door met net zo’n harde aanval door het midden te komen. Een prachtige aanval van Kristy Goijarts is het laatste spectaculaire moment van de wedstrijd; de laatste vier punten worden verdeeld doordat er foutjes worden gemaakt. Het mag de pret niet drukken, Trivos heeft de laatste set gewonnen met 25-20 en 4-0 in the pocket!

Na afloop is coach Peter Groenen meer dan tevreden: “Ik ben heel erg blij dat we vandaag vijf punten hebben gepakt. We hebben verdiend gewonnen. Niet dat we de tegenstander van het veld hebben gespeeld, maar we hebben wel heel gedegen gespeeld. De afwisseling in de aanval was goed en verdedigend heeft iedereen het goed gedaan. De dames hebben allemaal hun bijdrage geleverd, er was een collectief teamgevoel. Ik heb veel gewisseld voor mijn doen, maar dat pakte goed uit, zo kon iedereen op het juiste moment in zijn kracht worden gezet. We hebben gewoon lekker gewerkt als team.”

Volgende week zaterdag, op 16 oktober speelt Trivos weer een thuiswedstrijd om 15.00 uur in Sportcentrum Arcus. Dan komt de huidige nummer 1 op bezoek: Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV DS 1. We hopen op veel publiek, want dit belooft een prachtpot te worden waarbij onze Wijchense dames alle support kunnen gebruiken!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*