Trivos Heren 1 stelt zich voor

Een nieuw seizoen, nieuwe kansen, en nieuwe spelers.

Twee spelers hebben een stapje terug gedaan binnen de vereniging (Laurens en Coen), en er zijn drie nieuwe spelers aangetrokken. Maar hoe nieuw zijn deze spelers eigenlijk?

  • Christian Daamen, deze 2.02m lange aanvaller is een Trivos jeugdspeler die in 2014 voor het laatst bij Trivos speelde. Toen heeft hij Heren 1 verlaten, getennist, en in de regio rondgezworven als volleyballer bij VoCASA en VC Volt. We zijn blij dat hij weer terug is bij Trivos, want met zijn lengte en aanvallende kwaliteiten is hij zowel op diagonaal als op midden te gebruiken.
  • Wesley Aronds, speelde vanaf 2010 tot en met 2014 in het eerste van Trivos. Ook hij heeft de weg naar Wijchen weer teruggevonden. Deze alleskunner trainde vorig jaar al mee met het team. Passer-loper, diagonaal, libero, hij kan het allemaal. Maar omdat Heren 1 maar één spelverdeler had, heeft hij zich weer ingeschreven en zijn focus op de spelverdeling gelegd. En dat gaat hem goed af, zijn snelheid verwerkt hij in het spel en speelt daar regelmatig de aanvallers mee vrij.
  • Leon Hendriks Franssen, deze routenier speelde in 2003 en 2004 bij Trivos H1 in de promotieklasse. Speelde daarna enkele jaren bij Energo, maar keerde in 2008 weer terug bij Trivos. Daar heeft hij na twee promoties met het eerste een stapje terug gedaan en in lagere teams van Trivos gespeeld. Af en toe een tussenjaartje zonder volleybal om uiteindelijk in 2018 de volleybalschoenen aan de wilgen te hangen. Toch begon het weer te kriebelen en hij is nu dus weer terug waar het begon. Bij Trivos Heren 1 in de promotieklasse, alleen 18 jaar wijzer  (en ouder).

Drie ‘nieuwe’ spelers dus, maar alle drie met een Trivos-verleden. In 2014 speelden ze voor het laatst samen in Trivos H1. Wie er toen ook bij hun in het team zat was Wouter van Vliet, middenman en aanvoerder. Een van de best passende middenmannen van de promotieklasse, en daardoor multifunctioneel inzetbaar.

Andere middenmannen zijn Olav Nicolaes, hoofdblokkeerder die je iedere wedstrijd beter ziet worden. En Michel Plank, een ervaren speler die na vele jaren bij andere teams eindelijk zijn weg naar het eerste heeft gevonden en daar bewijst thuis te horen door een constant stabiel niveau te laten zien.

Naast Leon als passer-loper speelt daar ook Jasper Cobussen. Deze slimme speler weet veelvuldig via de handen van de tegenstander te scoren, en dankzij zijn sterke pass is het ook een prima back-up libero. En de buitenkant wordt aangevuld door Enzo Webers, dit pas 17-jarige toptalent is de vrees van iedere tegenstander. Langs het blok, door het blok, via het blok of zelfs over het blok, Enzo scoort altijd en overal. Op de diagonaal speelt behalve de lange Christian ook de behendige Jelle Goijarts. Met zijn scorende vermogen laat Snelle Jelle de tegenstanders alle hoeken van het veld zien.

Wesley mag als spelverdeler de concurrentiestrijd aan met David van Kasteren. Het feit dat er nu twee concurrerende spelverdelers zijn doet ze goed. Want ze laten zien dat ze elkaar kunnen vervangen in de wedstrijd en met hun spelwisselingen het team net weer uit een dipje kunnen krijgen waardoor de overwinningen binnen gehaald worden.

En dan is er nog de liberopositie. Tim Smit heeft de eer die te vervullen. Met zijn 43 jaar de oudste van het team, en met zijn ervaring zet hij de lijntjes uit om zo de service van de tegenstander te controleren.
Job Lansink hoopt later in het seizoen weer te kunnen gaan meetrainen, dit talent houden we nog even achter de hand.

Alle posities zijn hierdoor dubbel bezet. Aan Coach Henk Bijl de taak om er één team van te smeden, een geoliede puntenmachine, en een team dat hopelijk binnen enkele jaren promotie kan afdwingen naar de 3e divisie.

En hoe gaat het tot nu toe?

3 wedstrijden gespeeld, 3 keer gewonnen. De uitwedstrijd tegen het ervaren team van Aetos werd op conditie gewonnen (2-3). De eerste thuiswedstrijd van het seizoen was een knappe 3-1 overwinning op Setash H1. En afgelopen zaterdag wonnen de heren opnieuw, de keer in Nijmegen van Pegasus H3 (1-3). Geen slechte start dus.  Het seizoen is nog jong, maar 3 uit 3 is een mooi uitgangspunt.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*