Kom beachen bij de Arcus!

Even leek het weer roet in het eten te gooien, want de voorspelling was niet zo fraai: code geel, met onweer en zware regen. Gelukkig kwam niets van dit alles uit toen donderdag 3 juni om zes uur de eerste volleybalsters de beachvelden bij de Arcus betraden. De dames recreanten mochten het spits afbijten en in de uren daarna speelden verschillende dames- en herenteams op de velden. Onder een stralende zon konden ze eindelijk weer volleyballen!

De afgelopen weken is veel werk verzet voor de twee beachvelden bij de Arcus. Henk-Jan Grobbe, directeur van sportcentrum Arcus: “De velden zijn het resultaat van een lang gekoesterde wens, een staaltje omdenken en de inzet van een aantal zeer betrokken mensen. In het verleden hebben we al tweemaal een beachveld gemaakt voor de ingang tijdens interlands. Dit veld kon echter niet blijven liggen op die plek. Met de coronamaatregelen in het achterhoofd én een aankomend WK in 2022 ontstond het idee bij Willem Pijnappel en Paul Loermans om een veld of meerdere velden op een plaats bij de Arcus te realiseren waar ze eventueel permanent kunnen blijven liggen. Daarvoor moesten de fietsenrekken en een haag met bomen worden verplaatst door de gemeente. Dat traject hebben we in gang gezet en dat is dus gelukt.”

140 kuub zand

Voor de velden werd een verhoogde bak gemaakt waar wel 140 kuub zand in is gestort. Henk-Jan: “We hebben hiervoor gebruik mogen maken van een deel van het zand dat over was gebleven van de zandbakactie. Peter Groenen, Chantal van Wamel, Henk Jansen, Jan Cuppen, Aard Weitenberg en de mannen van de Arcus hebben veel werk verzet om dit alles zo snel voor elkaar te krijgen. Met name de technische kennis en het gereedschap van Aard waren onmisbaar.”

Velden voor iedereen

De komende weken zien er rooskleurig uit qua weer. Henk-Jan hoopt dan ook dat velen gebruik gaan maken van de velden. “Allereerst stellen we tijdsblokken voor Trivos en de Flyers beschikbaar. Daarbuiten komen de velden vrij voor iedereen die er gebruik van wil maken. Reserveren kan dan via de website van de Arcus: www.sportcentrumarcus.nl. Ik hoop van harte dat heel veel mensen ons weten te vinden en we over een aantal maanden kunnen besluiten dat we de velden in stand houden. We voegen dan echt iets toe aan de mogelijkheden voor buitensport bij de Arcus en in de gemeente Wijchen.”

Terugkijktip: Omroep RN7 kwam langs en maakte een filmpje van het aanleggen en de eerste training op de beachvelden. Je kijkt het hier terug:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*