Norah van Beers toegelaten tot Pre-jeugd Oranje

Na Sophie Posthumus, Lieke Wouters en natuurlijk onze huidige spelverdeler bij het nationale team Sarah van Aalen, is weer een talent van Trivos doorgedrongen tot een van de jeugdselecties op Papendal. Norah van Beers (14), middenspeelster van Dames 1 is sinds vorige maand een van de vijf middens van Pre-jeugd Oranje.

Norah zit in klas 2nxt2 van het Maaswaalcollege in Wijchen. In haar vrije tijd spreekt ze graag af met vriendinnen en vindt ze het leuk om iets lekkers te bakken. Het volleybalavontuur van Norah begon ruim vier jaar geleden, toen ze op aanraden van haar vader bij Trivos ging trainen. “Ik deed aan gardedansen en wilde iets anders gaan doen,” zegt Norah. “Ik ben begonnen bij niveau 4 en toen ik daar speelde werd ik al opgemerkt door het Regionaal Talenten Centrum (RTC). Maar omdat ik net met volleybal was begonnen, heb ik daar toen nee tegen gezegd. Een jaar later toen ik bij niveau 5 speelde ben ik wel gaan trainen bij het RTC en daar train ik nu nog steeds. In april werd ik benaderd om mee te doen aan de selectie voor Pre-jeugd Oranje. Daarna mocht ik twee trainingen mee komen doen. Na de laatste training hoorde ik dat ik was toegelaten.”

Norah kreeg hierop meteen de vuurdoop: “Omdat het team in de meivakantie naar Polen gaat om een kwalificatietoernooi te spelen voor het EK, ben ik meteen van vrijdag tot en met zondag op trainingsweekend geweest op Papendal. Dat was superleuk, maar ook heel erg intensief en weer even wennen omdat ik zo lang niet in de zaal had gespeeld. Maar het team is heel leuk en de meiden hebben me goed opgevangen. Ik heb inmiddels gehoord dat het voor mij nu nog net te vroeg is om mee naar Polen te gaan. Jammer, maar na de meivakantie ga ik gewoon weer lekker trainen op Papendal. Naast de 12 uur die ik normaal al train, ga ik 3 uur per week op Papendal trainen. Ik heb er veel zin in, net zoals in het nieuwe seizoen met Dames 1 bij Trivos.” We wensen Norah veel succes en blijven natuurlijk verslag doen van haar prestaties met Trivos en Pre-jeugd Oranje!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Coronamaatregelen bij Trivos en Sportcentrum Arcus 😷Geldend vanaf 15 december 2020

- Er is vanaf 15 december 2020 geen binnensport toegestaan. Er zal dus tot en met 9 februari 2021 niet getraind gaan worden in Sportcentrum Arcus.

- Buiten sporten voor de jeugd tot en met 17 jaar is toegestaan, zij hoeven hierbij geen 1.5 meter afstand hoeven te houden.