Maartje Schraven zet roelstoelsporters en bootcampers in beweging

Wist je dat de rolstoelsporters die normaal gesproken op donderdagavond in de Arcus trainen officieel ook Trivos-lid zijn? Ooit opgericht door Jos Migo en Bianca Albersnagel sport de groep nu onder leiding van Maartje Schraven. Sinds dit seizoen speelt ze in Dames 5 en is ze een van de trainers van de bootcamps op het Arcus-terrein.

‘Vijf rolstoelsporters tussen de 40 en 70 jaar vormen het vaste groepje op de donderdagavond’, vertelt Maartje. ‘De groep is een initiatief uit 2017 van Jos Migo en Bianca Albersnagel. Zij wilden graag gaan sporten en kregen hierbij ondersteuning van de gemeente. Deze heeft mij benaderd of ik hen wilde trainen. We doen op deze avond allerlei sporten in competitievorm: badminton, tafeltennis, trefbal, handbal, basketbal of volleybal. Dat laatste dan wel met een ballon, want met een gewone bal is het te blessuregevoelig voor de handen. Je kunt het niet hebben als daar iets mee gebeurt.’ Voor deze activiteiten kan Maartje putten uit een bron van ervaring en opleidingskennis. Na haar opleiding aan het CIOS volgde ze de HBO-opleiding sport en bewegingseducatie aan de HAN. Momenteel werkt ze als bewegingsagoog met mensen met ernstig verstandelijke beperkingen en gedragsproblematiek bij de Winckelsteeg in Nijmegen.

Ook voor de rolstoelsporters ligt het reguliere sporten nu stil. Afgelopen zomer heeft de groep ook buiten gesport en ze starten hiermee opnieuw vanaf dinsdag 6 april. Maartje zelf begon vorig jaar met volleyen in het team van Dames 5. Ik wilde een teamsport gaan doen en ben bevriend met de voorzitter van Trivos, Suzanne Loermans. Volleybal is eigenlijk altijd de balsport geweest die ik het beste kan en na een proeftraining bij Suus in het team heb ik besloten te blijven. Helaas heb ik dus maar een paar maanden in het veld kunnen staan, net als iedereen.’

Toch heeft Maartje de draad van het sporten weer enigszins kunnen oppakken. Ze verzorgt op dinsdag de bootcamplessen samen met Ben Jegen en Bjorn van Wyba. ‘Voor beide groepen kunnen zich acht mensen opgeven van boven de 27. Het is superleuk om te doen, je bent van harte welkom om het een keertje te komen proberen!’ Zin om een keertje te bootcampen met Maartje? Meld je dan hier aan.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Coronamaatregelen bij Trivos en Sportcentrum Arcus 😷Geldend vanaf 15 december 2020

- Er is vanaf 15 december 2020 geen binnensport toegestaan. Er zal dus tot en met 9 februari 2021 niet getraind gaan worden in Sportcentrum Arcus.

- Buiten sporten voor de jeugd tot en met 17 jaar is toegestaan, zij hoeven hierbij geen 1.5 meter afstand hoeven te houden.