Hoe organiseer je een teamuitje tijdens de coronaperiode?

We kunnen niet trainen en dat is jammer, maar het is natuurlijk ook heel jammer dat je al je teamgenootjes nu niet meer kan zien. Lekker bijpraten bij de training over wat er die week is gebeurd, dat gaat helaas niet meer. Hoe leuk zou het zijn om een teamuitje te organiseren en weer lekker met al je teamgenoten bij te kletsen? Goed nieuws: dat kan! Want ook in deze coronaperiode kun je gewoon een teamuitje organiseren! Dat gaat dan wel een beetje anders, we geven je tips oe je dat aanpakt.

Online borrel

Organiseer via Zoom, Teams of Skype een online borrel en plof allemaal lekker op je eigen bank, pak je laptop erbij en een glaasje wijn, een flesje bier of gewoon een lekker glaasje fris. Zo kan je lekker bijkletsen met je teamgenoten over wat er allemaal gebeurd is in de afgelopen tijd.

Bingo

Wil je iets meer je best doen, organiseer dan een online bingo! Misschien heeft iemand thuis in de spelletjeskast nog wel een bingorad staan en anders gebruik je gewoon dit online rad. Mail naar iedereen een eigen bingokaart en zorg dat iedereen deze uitprint. Het is natuurlijk ook leuk om voor wat kleine prijsjes te zorgen, dus duik je zolder op en zoek wat spulletjes die je niet meer gebruikt of koop wat lekkere dingetjes in de supermarkt! De prijsjes kun je achteraf rondbrengen of die houden je teamgenoten tegoed tot jullie weer mogen trainen.

Bingokaarten kan je vinden via deze link.

Quiz night

Wat ook leuk is om te organiseren is een online pub quiz. Stel zelf een quiz samen en maak een lijst met vragen op over Trivos, jullie team, algemene feitjes en ga zo maar door. Wees creatief! Neem bijvoorbeeld babyfoto’s van iedereen uit het team en raad wie, wie is of zet een aantal emoji’s op een rijtje die een lied vormen dat geraden moet worden.  Maak een powerpoint en laat iedereen zijn antwoord doorsturen naar de quizmaster, die daarna de antwoorden bekend maakt en zo de puntenscore bij houdt. Geen zin om zo veel moeite te doen? Voer je vragen dan gewoon in in Kahoot! Ook bij de quiz is het leuk om een prijsje te hebben voor de eerste plek.

Spelletjesavond

Ook een leuke spelletjesavond kan nog steeds gepland worden. Er zijn genoeg spelletjes die je via videobellen kunt spelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Truth or dare – Deze oude klassieker zorgt nog altijd voor de leukste verhalen en de gekste opdrachten.
  • Leer elkaar beter kennen – Er zijn op internet enorm veel vragenlijsten te vinden om elkaar beter te leren kennen, zoek er eentje uit en kom achter dingen die je helemaal niet van elkaar wist.
  • Would you rather – Confetti boeren of glitter scheten laten? Bedenk zelf de gekste, donkerste of meest onmogelijke dilemma’s of zoek een lijst op internet op.
  • Wie ben ik? – Eén iemand bedenkt een persoon of object voor een van de spelers en stuurt deze door naar de rest van spelers. De persoon die moet raden moet er door verschillende vragen te stellen achter komen wie of wat hij/zij is en de rest mag alleen maar antwoorden met ja of nee.
  • Hints – Ook het klassieke spel Hints kan gewoon via videobellen gespeeld worden. Een iemand doet een beroep, persoon of situatie na en de rest moet gokken wat het is. Hij of zij mag niet praten, alleen uitbeelden!
  • Woordenslang – Bij dit spel kies je een thema, bijvoorbeeld dieren. De eerste noemt dan een dier: ‘varken’. De laatste letter hiervan is een ‘N’, dus moet de volgende daar weer een dier mee bedenken. Als iemand niks meer weet eindigt het spel en kan je weer een nieuw thema bedenken.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Coronamaatregelen bij Trivos en Sportcentrum Arcus 😷Geldend vanaf 15 december 2020

- Er is vanaf 15 december 2020 geen binnensport toegestaan. Er zal dus tot en met 9 februari 2021 niet getraind gaan worden in Sportcentrum Arcus.

- Buiten sporten voor de jeugd tot en met 17 jaar is toegestaan, zij hoeven hierbij geen 1.5 meter afstand hoeven te houden.