Technische Commissie zet stip op horizon

Ondanks corona gaan sommige taken van commissies bij Trivos gewoon door. Zo ook de werkzaamheden van de Technische Commissie (TC). “Het komend jaar gaan we onze visie herijken die vier jaar geleden in het beleidsplan is opgesteld,” zegt TC-voorzitter Ton Teunissen. “Juist nu is een goede tijd om met dit soort zaken bezig te zijn.”

Drie jaar geleden werd Ton voorzitter van de Technische Commissie van Trivos. Via zijn tennismaatje, de vader van Anne Veenstra, speelster uit Dames 1, maakte hij kennis met de club. “Zelf heb ik lang geleden ook gevolleybald en ik werd meteen weer gegrepen door de spirit van het spel en het clubgevoel.” Hoewel Ton geen verleden bij Trivos heeft, is zijn bevlogenheid voor de club niet te ontkennen. Bijna altijd in de Arcus aanwezig tijdens trainingsuren en een vaste supporter bij uitwedstrijden van Dames 1. “Ik vind het leuk om zo betrokken te zijn en de vruchten te zien van wat er vier jaar geleden is ingezet.”

Streven naar hoogst haalbare
Ton doelt hiermee op de visie die destijds is opgesteld waarin een professionalisering van de club met een duidelijke prestatielijn voor de dames en een breedtelijn voor jeugd, dames en heren werd beschreven. “We willen met de dames het hoogst haalbare halen met spelers die we zelf opleiden. Dat betekent dat derde en tweede divisie haalbaar moeten zijn. Daarboven wordt het moeilijker met eigen talenten dit niveau te halen. Vanaf de eerste divisie moet je ook buiten de club gaan werven en bij de Eredivisie gaat het om geld. Dat is niet ons streven, tenzij er zich ooit een sponsor meldt.” Met Dames 1 sinds twee seizoenen in de tweede divisie lijkt het doel behaald. Toch blijft de nieuwe aanwas vanuit de club een continu punt van aandacht. Ton: “Dat begint al bij de mini’s. Met de komst van Chantal als verenigingsondersteuner zetten we vol in op de werving van jonge leden. We willen het aantal mini’s vergroten met de helft en gaan de club actief promoten op de basisscholen, onder andere door het organiseren van volleybal clinics. Binnen de club weten we welke talenten eraan komen, maar ook andere clubs zitten niet stil en je kunt er dus niet op rekenen dat alle talenten blijven. Dat is voor de club jammer en soms frustrerend, maar voor de speelsters zelf natuurlijk heel mooi. Ik noem een Sarah van Aalen die nu spelverdeelster is bij het nationale team.”

Binden en boeien talenten
Het binden en boeien van talenten zal dan ook een van de speerpunten in de visie zijn die dit jaar opnieuw wordt opgesteld. “We onderzoeken momenteel de mogelijkheden van een volleybalschool. We hebben daarbij gevraagd of de Nevobo met ons mee wil denken en richten ons op het land van Maas en Waal. Dit doen we omdat de andere kant op, richting Nijmegen al twee grote clubs zijn.” Eind van het jaar komt Trivos met een nieuw beleidsplan. “We laten het huidige plan door een brede vertegenwoordiging van leden analyseren,” aldus Ton. “Hen wordt gevraagd of de visie van vier jaar geleden aangescherpt moet worden. Of het nog klopt. Daarbij kijken we niet alleen naar de prestatielijn, maar ook naar wie we als club willen zijn, dus met alle activiteiten zoals het kamp en de recreatieve activiteiten die we aanbieden. We willen een gezellige club zijn voor alle leden.”

Wederzijds respect
Trots is Ton op zijn mede-commissieleden. “Ik heb veel respect voor hoe iedereen het doet, we hebben er veel tijd en moeite in gestoken om te zijn waar we nu zijn. Dat is ook mede te danken aan het respect van de trainers en TC over en weer. De trainers brengen elk jaar het advies uit. Zij hebben de afgelopen jaren ook een grotere stem gekregen, omdat we meer professionals hebben aangetrokken. Met hun advies maken wij uiteindelijk de indeling. Ook dit jaar moeten we die puzzel leggen, we hopen natuurlijk dat we voor die tijd nog kunnen spelen, maar niets is zeker. Gelukkig hebben onze jeugdleden nog lange tijd door kunnen trainen. Voor de senioren is het echter een flinke domper. Maar we hebben nog geen signalen gekregen van mensen die willen vertrekken. Hopelijk blijft dat zo en komt er toch nog een positief einde aan dit volleybalseizoen.”

Tot slot nog een shout out! De Technische Commissie kan versterking gebruiken. Enige volleybalervaring is daarbij gewenst, maar niet vereist. Ook als je slechts beperkte tijd beschikbaar hebt, kun je je aanmelden. Alle hulp is welkom!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*