Teams pakken trainen in beperkte vorm op

Op dinsdag 19 november was het weer zo ver, iedereen vanaf 18 jaar mocht ook weer in een beperkte vorm gaan trainen. Het volleyballen heeft een tijdje stilgelegen voor deze leden maar zij mochten nu met zijn vieren per veld gaan trainen. Een aantal van onze leden vertelde ons hoe zij de eerste trainingen vonden.

Korinda Kant uit dames 1:

Na een aantal maanden hardlopen en voor de tv sporten (en soms ook gewoon lekker niks doen), konden we dan weer de zaal in om te volleyballen. Een paar teamgenootjes hebben gewoon doorgetraind in de jeugdgroep, maar wij moesten ons op een andere manier fit houden. Tijdens de eerste twee trainingen was het dan ook wel weer even inkomen! Een uurtje is dan ook helemaal prima!;) Het voelt goed om op deze manier (met z’n 4en) weer bezig te zijn, er wordt dan ook hard aan de conditie gewerkt. Peter wil competitie-klaar zijn als we ooit weer mogen. Optimistisch blijven is in deze tijd ook erg belangrijk! Hopelijk is het snel weer veilig genoeg om met het gehele team samen te ballen.

David van Kasteren uit heren 1:

Na een aantal weken teleurgesteld thuis te zitten mogen we weer beginnen. In april zijn we nog bezig geweest met wat fitness in huis, maar in de afgelopen weken was onze motivatie om thuis te sporten erg laag. Gelukkig heb ik nog training mogen geven als assistent van Peter om nog iets met volleybal te mogen doen. Desondanks zal het jullie dan ook niet verbazen: de eerste training was snakken naar adem voor mij. De benen wilde niet doen wat het hoofd nog zo goed wist. Het is enorm wennen om met een klein groepje in slechts de helft van de normale tijd te trainen. Maar na de eerste pogingen om een bal over het net te krijgen, wil het uiteindelijk weer lukken. Het is onwennig op afstand, maar een miljoen keer beter dan niets mogen. Hopelijk kunnen wij onze oude vorm weer terug krijgen om hopelijk nog ergens een keer later dit seizoen te mogen knallen. Maar voor nu proberen we iedere minuut te benutten van de training!

Julia Langeslag uit dames 4:

Ik heb toen de trainingen gestopt zijn een aantal keer hardgelopen. Ook samen met een van mijn teamleden. Ik vind het weer super fijn dat we mogen trainen omdat ik dan veel meer gemotiveerd ben om te sporten. Ook vind ik het fijn om mijn teamleden weer regelmatig te zien. Ik vind met z’n vieren trainen een prima oplossing. Er zijn genoeg oefeningen die gedaan kunnen worden in een viertal. Het enige dat ik alleen wel jammer vind is dat het dan minder voelt als één team. Verder merkte ik ondanks dat ik hardgelopen had dat ik bij de eerste training heel snel uitgeput was, maar gelukkig ging dit de tweede training alweer beter.

Charlotte Molenaar uit dames 7:

Ook wij als dames zeven mochten weer de velden op! Eigenlijk zouden we dit jaar alleen competitie spelen, maar helaas gooide Corona roet in het eten…en mogen wij ook een uurtje van de zaal gebruik maken. Leanne had zowaar een training voorbereid en na een paar rondjes warming up, werden we over de ladders gejaagd. Vervolgens leuke oefeningen met twee tegen twee. Aangezien wij allen inmiddels een jaartje ouder zijn, leverde dit de nodige conditionele uitdagingen en (een dag later) spierpijn op! Fijn dat we weer aan het ballen zijn!

Bart Vermeesch uit heren 4:

Ik ben zeker blij dat we weer mogen volleyen. Het is heerlijk om weer lekker bezig te zijn want ik kom terug van een langdurige blessure en vind ‘t top daarnaast om m’n team weer te zien. Begin corona heb ik nog fanatiek gesport maar dat werd naarmate het langer duurde ook minder. Wat betreft de trainingen spelen wij nu nog voornamelijk 2 tegen 2, omdat voor mijn gevoel we allang blij zijn dat we weer kunnen. De oefeningen gaan vanzelf nog wel een keer komen. Het is al best pittig een uur volledig veld 2 tegen 2 dus conditioneel gaan we wel lekker. We zullen er toch het beste van moeten maken en laten we hopen dat we snel weer met het volledige team samen mogen trainen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Coronamaatregelen bij Trivos en Sportcentrum Arcus 😷Geldend vanaf 15 december 2020

- Er is vanaf 15 december 2020 geen binnensport toegestaan. Er zal dus tot en met 9 februari 2021 niet getraind gaan worden in Sportcentrum Arcus.

- Buiten sporten voor de jeugd tot en met 17 jaar is toegestaan, zij hoeven hierbij geen 1.5 meter afstand hoeven te houden.