Veilig met plezier volleyballen, dat doe je bij Trivos!

Update november 2020

Het bestuur en alle leden van Trivos vinden het erg belangrijk dat iedereen: jeugd, volwassenen, meisjes, jongens, vrouwen en mannen, veilig en met plezier kunnen volleyballen. Nagenoeg alle leden zetten zich in als vrijwilliger om de vereniging Trivos te laten floreren. Dat is de kracht van Trivos.

Het DNA van volleybal

  • Volleybal is een ultieme teamsport.
  • Er is geen fysiek contact met je tegenstander, dus deze versla je puur op grond van inzet, teamgeest en kwaliteit.
  • Je hebt je teamgenoten heel hard nodig om de punten binnen te halen.  Samenwerking is de essentie van het spel.
  • Je biedt balans in ruimte nemen en ruimte geven, tussen het belang van je ego en het teambelang.
  • De acceptatie van je medespelers is cruciaal, want een fout leidt direct tot een punt voor de tegenstander.

Een prachtig uitgespeelde aanval na een geweldige verdedigende actie is een prestatie van het hele team. Als volleyballer leer je om fouten van jezelf of van je teamgenoten te accepteren. Net zoals je leert te genieten van een prachtige aanval die tot stand kwam doordat jij de eerste bal goed naar de spelverdeler speelde.

Volleybal biedt daarom naast een sociale, gezellige en veilige sportomgeving, ook de nodige handvatten voor het leven. Als je ergens goed leert samenwerken, is het wel op het volleybalveld.

De vertrouwenscontactpersonen Leanne Vermaat en Paul van der Wens hebben zich de afgelopen maand kort gepresenteerd aan alle A, B en C jeugdteams. Dit doen we ieder jaar aan het begin van het nieuwe seizoen om zo dit thema onder de aandacht te brengen.

Alle teams hebben we uitgedaagd om zeker drie team samenwerkingsafspraken met elkaar te maken. Deze gaan we in combinatie met de teamfoto periodiek onder de aandacht brengen via social media zodat veilig en met plezier sporten onder de aandacht blijft. Een voorbeeld van Meisjes B1 seizoen 2019- 2020 tref je hierbij aan.

De scheidsrechters en begeleiders zijn in een online meeting bijgepraat en er is een geactualiseerde gedragscode uitgereikt met het verzoek deze te ondertekenen. Iedere trainer en natuurlijk ook alle nieuwe trainers zijn en worden meegenomen in het beleid van positief coachen en een veilige en plezierige sportomgeving. 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Coronamaatregelen bij Trivos en Sportcentrum Arcus 😷Geldend vanaf 15 december 2020

- Er is vanaf 15 december 2020 geen binnensport toegestaan. Er zal dus tot en met 9 februari 2021 niet getraind gaan worden in Sportcentrum Arcus.

- Buiten sporten voor de jeugd tot en met 17 jaar is toegestaan, zij hoeven hierbij geen 1.5 meter afstand hoeven te houden.