[UPDATE 14/10] Volledige competitie tijdelijk stilgelegd en geen trainingen voor 18+

Helaas blijft het coronavirus nog steeds actief in Nederland. 13 oktober zijn de nieuwe maatregelen bekend gemaakt. De gehele competitie en alle andere lopende toernooien zijn stilgelegd. Leden ouder dan 18 jaar mogen helaas ook niet meer trainen. Alle leden tot en met 17 jaar mogen gelukkig blijven trainen.

De TC is hier druk mee bezig geweest. In dit document lezen jullie alles over de trainingen de komende tijd. Dit zal in ieder geval voor de komende vier weken zo zijn. Via deze weg wil het bestuur gelijk de TC bedanken voor het snelle handelen.

We willen al onze leden tot en met 17 jaar op het hart drukken voorzichtig te zijn. Denk aan je eigen en andermans gezondheid. Mocht je nog vragen hebben over de richtlijnen of ben je wellicht positief getest, neem dan alsjeblieft contact op met Suzanne Loermans (06 504 31250). Zij zal vanaf nu fungeren als meldpunt Corona.

Alle nieuwe coronamaatregelen hebben ook tot gevolg dat de geplande activiteiten in de komende vier weken niet door kunnen gaan. Zodra er weer mogelijkheden zijn, worden deze activiteiten weer opnieuw gepland.

Graag aandacht voor het bericht van de Nevobo hieronder voor extra toelichting op de maatregelen.


Berichtgeving Nevobo over maatregelen per 14/10:

Volledige competitie tijdelijk stilgelegd

Als gevolg van de coronamaatregelen van 13 oktober worden alle competities, inclusief de Eredivisie- en jeugdcompetities, per 14 oktober 22.00 uur stilgelegd. Jeugd t/m 17 jaar mag wel blijven trainen

Tijdens de persconferentie op dinsdag 13 oktober werden er aanvullende maatregelen afgekondigd door premier Rutte en minister De Jonge om het coronavirus de kop in te drukken. Dit heeft gevolgen voor het volleybal: 

 1. Alle competities, inclusief de Eredivisie- en jeugdcompetities, worden stilgelegd. 
 2. Voor 18 jaar en ouder geldt dat trainingen uitsluitend zijn toegestaan met een maximale groepsgrootte van 4 personen (inclusief trainer, indien trainer binnen het veld aanwezig is. Als de trainer buiten het veld instructies geeft, telt deze niet mee) per veld en met continue inachtneming van de 1,5 meter afstandsregel. Trivos heeft momenteel de keuze gemaakt dat 18+ voorlopig niet traint.
 3. Jeugdteams tot 18 jaar mogen ‘gewoon’ blijven trainen. Wedstrijden onderling met teams van de eigen club zijn toegestaan. 

De maatregelen gaan in per woensdag 14 oktober, 22.00 uur en gelden voor ten minste 4 weken. 

Geen uitzondering Eredivisie volleybal 
De recente maatregelen worden genomen om reisbewegingen en sociale contacten te beperken. Tijdens de persconferentie werd bekendgemaakt dat er in de sport alleen een uitzondering geldt voor Topsporters met een status en het betaald voetbal (Ere- en Eerste divisie voetbal). Dit betekent dat de Eredivisie volleybal, net als de volleybalcompetities op andere niveaus, in de aankomende 4 weken wordt stilgelegd.

Jeugdteams t/m 17 jaar mogen ‘gewoon’ blijven trainen 
Voor trainingen in teamverband wordt er voor de jeugd tot 18 jaar een uitzondering gemaakt. Zij mogen ‘gewoon’ blijven trainen. Ook zijn onderlinge wedstrijden met teams van de eigen club toegestaan.  

Richtlijnen toegestane trainingen 
Uiteraard blijven bij de trainingen voor de jeugd t/m 17 jaar de huidige maatregelen in stand, met als belangrijkste aandachtspunten dat er geen publiek is toegestaan, de richtlijnen voor het dragen van mondkapjes van toepassing zijn en de kantine gesloten is. Het dragen van mondkapjes wordt verplicht zodra dit juridisch geregeld is. Bovenop deze al geldende aandachtspunten zijn ook douches en kleedkamers per woensdag 14 oktober 22.00 uur gesloten en geldt er een maximum van 30 personen (kinderen en jeugd die qua leeftijd vallen onder juniorencompetitie zijn uitgezonderd maximaal 30 personen) per zelfstandige ruimte. 

Op onze pagina Organisatie indoor volleybal is inmiddels het protocol verantwoord sporten geüpdatet, evenals de FAQ van NOC*NSF. Zodra de volleybalspecifieke FAQ gereed is laten wij dit weten. Houd hiervoor www.nevobo.nl en onze social media kanalen in de gaten. 


Update 11 oktober 2020

Corona meldpunt voor Trivosleden

Helaas blijft het coronavirus nog steeds actief in Nederland en ontkomt ook Trivos hier niet aan. Heb je vragen over hoe om te gaan met de richtlijnen of ben je positief getest? Dan vragen wij jullie hiermee naar Suzanne Loermans (06 – 50 43 12 50 of suzanne@trivos.nl) te gaan.

Verder willen we iedereen op het hart drukken om voorzichtig te zijn, denk aan je eigen en aan andermans gezondheid. Blijf thuis bij klachten of als een gezinslid koorts heeft of positief getest is. Beste leden, hopelijk kunnen we allemaal nog lang in goede gezondheid met elkaar sporten.


Update 2 oktober 2020

Dringend advies voor dragen van mondkapjes

(Bron: Nevobo) Per 2 oktober 2020 is het kabinet met een dringend advies voor het dragen van mondkapjes gekomen. Lees hier wat voor invloed dit heeft op het volleybal.

Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Om duidelijkheid te verschaffen over hoe we in het volleybal hier het beste mee om kunnen gaan, zijn hieronder een aantal aanvullende adviezen op een rijtje gezet:

 • Het mondkapje is geen vervanging van de overige maatregelen, zoals het houden van de 1,5 meter afstand en het niet yellen, zingen en schreeuwen in de zaal;
 • Jeugdteams vanaf 13 jaar en hun begeleiders en seniorenteams dragen bij binnenkomst op en bij vertrek van de accommodatie mondkapjes;
 • Als teams starten met hun warming-up en tijdens de wedstrijd gaan de mondkapjes af;
 • Wanneer je voor langere tijd op de spelersbank zit, is het advies ook op de bank mondkapjes te dragen;
 • De coach hoeft geen mondkapje te dragen, om zo verstaanbaar te blijven bij het geven van aanwijzingen aan het team;
 • Eventueel aanwezige lijnrechters, tellers en aanwezige jury houden hun mondkapje op;
 • Zaalwachten en mensen die voor de organisatie in de hal zijn, houden hun mondkapje op;
 • De scheidsrechters hoeven geen mondkapje op tijdens de wedstrijden.

Het advies is verwerkt in het volleybalprotocol dat hier te vinden is. Veel gestelde vragen omtrent corona zijn hier te vinden.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Coronamaatregelen bij Trivos en Sportcentrum Arcus 😷Geldend vanaf 14 oktober 2020

- Momenteel zijn alle competities en toernooien tijdelijk stilgelegd. Voor 18+ wordt er daarnaast ook niet getraind. Jeugd en jongeren tot 18 trainen wel 'gewoon' door.

- De kantine blijft gesloten. Daarnaast is het ook niet mogelijk te douchen en zijn kleedkamers gesloten.

- Kom vlak voordat de training begint pas naar Sportcentrum Arcus en verlaat de hal zo snel mogelijk weer na afloop.

- Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt bij binnenkomst op en bij vertrek van de accommodatie een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen.