Trivos dames 1 verliest van sterk VCN (met video)

Trivos Dames 1 – VCN Dames 3 1-3 (17-25, 25-22, 14-25, 23-25)

Met de winst van vorige week in de benen én de uitslagen van de vorig seizoen gewonnen wedstrijden tegen tegenstander VCN Dames 3 in het hoofd begon Trivos Dames 1 met positieve verwachtingen aan de wedstrijd van zaterdag 26 september. In seizoen 2019-2020 noteerden de Wijchense dames twee keer winst tegen het team uit Capelle aan den Ijssel. Hoe anders pakte dat vandaag uit. VCN domineerde het veld en pakte de winst met 3-1. De enige set die Trivos won, was wél geheel eigen verdienste. Helaas bleef het daarbij.

Voor deze wedstrijd heeft Peter Groenen twee speelsters van dames 2 als reserve meegenomen, Manon Ottjes en Sara Zivic. Beiden maakten eerder deel uit van het eerste team. Trivos heeft moeite in de wedstrijd te komen. Het opvangen van de service loopt niet lekker en vanaf de stand 4-4 gaat VCN uitlopen. De nummer 6 van VCN valt op met haar sprongservice, Trivos heeft er moeite mee. De scherpte ontbreekt, er worden veel servicefouten gemaakt, het loopt niet zoals het hoort. Het spel van VCN daarentegen is sneller en verrassender. De tweede helft van de set gaat beter, er zijn harde aanvallen van Anne Veenstra en Esmee Driessen en Kristy Goijarts heeft een goede servicereeks. Toch blijft Trivos steeds op zo’n zeven punten achterstand. Peter besluit tot een dubbele wissel en brengt Mariska Steenhuis en Vera de Weerdt in het veld, maar de omslag komt niet. Er volgt nog een goede aanval van Mariska en samen met Debby de Graaff zet ze een perfect blok, maar dan valt het beslissende punt aan de kant van VCN. Het is 17-25.

De tweede set gaat Trivos voortvarend van start. Peter start met een andere opstelling en zet voor het eerst deze wedstrijd Mariska Steenhuis in de basis. Dat pakt goed uit. Aan het begin van de set scoren zowel zij als Debbie de Graaf met harde aanvallen en mooie tikballen de nodige punten. Libero Evi Bosmeijer blinkt uit in haar goede verdedigingswerk. Trivos staat op voorsprong met 8-1 als VCN een time-out aanvraagt. Trivos laat zich door deze break niet uit het veld slaan. Mooie aanvallen van Korinda Kant zorgen ervoor dat Trivos mede de voorsprong vergroot tot 17-6. Maar dan pakt Trivos niet door en laten ze de dames uit Capelle weer dichterbij komen. Een time-out volgt en even later een dubbele wissel. Manon Ottjes en spelverdeelster Vera de Weerdt komen in het veld. Het is inmiddels 22-16. Uiteindelijk geeft Trivos de set niet meer uit handen. Na een mooi tikballetje van Anne Veenstra, een prachtige diagonale aanval van Manon Ottjes is het Debbie de Graaf die met een harde smash de eindstand beslist op 25-22.

Kan Trivos het goede spel van de tweede set vasthouden? VCN lijkt zich te hebben herpakt en begint fel aan set nummer drie. Het blok van Trivos staat niet goed dicht en bij VCN valt de vijftienjarige nummer 5 op door haar uitmuntende spel. Het gaat nog gelijk op, maar vanaf de stand van 5-5 pakt VCN de voorsprong. Ondanks mooie aanvallen van Korinda Kant en Debbie de Graaf lukt het Trivos niet aan te sluiten. Peter wisselt. Wel drie keer. Kristy Goijarts, Manon Ottjes en Vera de Weerdt worden opgesteld. Het mag echter niet meer baten. Waar Trivos de tweede set in de wacht sleepte door zelf de punten te scoren, gebeurt nu het omgekeerde en verliezen ze de derde set door zelf de fouten te maken. De eindstand is 14-25.

De spirit van de dames van Trivos keert niet terug. Vanaf het eerste punt staat Trivos op achterstand en al snel volgt een eerste time-out van Peter. Er worden mooie punten gemaakt door Sara Zivic en een sterk serverende Debbie de Graaf maar Trivos komt niet aan het eigen spel toe. Peter wisselt drie speelsters, Manon, Vera en Kristy komen in het veld. Trivos komt puntje voor puntje dichterbij. En na een mooie pass van Evi Bosmeijer en aanval van Korinda Kant is het 14-15. Peter wisselt weer. Manon en Vera eruit, Lonneke en Mariska erin. Een gemiste aanval van VCN maakt 15-15. Daarna pakt VCN de voorsprong. Manon Ottjes wordt nog ingebracht voor Mariska. Ze scoort met een prikbal en een keiharde aanval twee punten, maar daarna is het VCN die weer uitloopt. Het wordt nog heel even spannend. Bij de stand 21-24 prikt setter Lonneke de bal in het gat bij VCN. Een aanval van Manon ketst af en het is 23-24. Maar dan besluit nummer 5, het ‘jonkie’ van VCN, met een mooie smash dat het genoeg is. Het is 23-25.

Na de wedstrijd zijn er gemengde gevoelens bij coach Peter Groenen. “Op de tweede set na, zijn we niet aan volleyen toegekomen. En dat was eigenlijk tegen onze verwachting in. Het leek wel of er een last op onze schouders lag, we waren niet vrijuit aan het spelen en maakten te veel servicefouten. Ook de wissels pakten niet goed uit. De tegenstander speelde erg goed, ze waren echt beter vandaag. Wat ik wel erg jammer vond, was dat wij van tevoren uitdrukkelijk hadden gevraagd om niet te roepen en juichen tijdens de wedstrijd. De tegenstander heeft zich daar minder aan gehouden. Dat is geen excuus, hè. VCN was gewoon beter. Maar wij missen op dit soort moeilijke momenten ons enthousiaste publiek dat ons nu niet mag aanmoedigen en ons anders net dat zetje kan geven in een andere richting.”

Volgende week speelt Trivos Dames 1 de eerste uitwedstrijd in Roosendaal. Op zaterdag 10 oktober spelen de dames weer thuis in Sportcentrum Arcus om 15.00 uur tegen Voltena Dames 2 We kunnen beperkt publiek ontvangen. Houd de website van de Arcus in de gaten voor de laatste richtlijnen.

Foto’s: Karel Driessen

Video: Frank Meeuwsen

1 Comment on Trivos dames 1 verliest van sterk VCN (met video)

  1. NB: ook de volledige wedstrijd staat inmiddels op Youtube.
    1:30u voor terugkijken op ene regenachtige helfstdag.
    https://youtu.be/yoFDBXCz6nY

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Coronamaatregelen bij Trivos en Sportcentrum Arcus 😷Geldend vanaf 15 december 2020

- Er is vanaf 15 december 2020 geen binnensport toegestaan. Er zal dus tot en met 9 februari 2021 niet getraind gaan worden in Sportcentrum Arcus.

- Buiten sporten voor de jeugd tot en met 17 jaar is toegestaan, zij hoeven hierbij geen 1.5 meter afstand hoeven te houden.