Nieuwe gezichten, vertrouwde spirit brengt Trivos Dames 1 geen winst

Trivos Dames 1  –  SSS Dames 1  2-3 (21-25, 25-17, 13-25, 25-18, 12-15)

Minder publiek, voldoende afstand van elkaar en vooral niet juichen… Het was even wennen, maar wat overheerste was vooral de blijdschap dat er weer gebald kon worden. Op zaterdag 12 september nam Trivos dames 1 het op tegen SSS Barneveld dames 1 voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. Een week eerder, op zaterdag 5 september, stonden beide teams al tegenover elkaar tijdens een oefenwedstrijd in Barneveld. Via de live stream was het thuisfront toen getuige van de wat moeizame winst van Trivos in vijf sets. Met drie ‘nieuwe’ gezichten, maar dezelfde vertrouwde spirit ging Trivos deze zaterdag opnieuw voor de winst.

Met het vertrek van Stephanie Beekers, Lieke Wouters en Manon Ottjes verloor Trivos dames 1 in een klap, of eigenlijk in drie klappen, zeer veel aanvalskracht. Twee ervaren middens en dia Manon die opgeteld samen decennialang het veld van dames 1 domineerden. Ook Michelle Koolen en Judith Schaap gingen nieuwe uitdagingen aan na een seizoen bij Trivos te hebben gevlamd. Zie dat maar eens te vervangen, zeker in deze onzekere tijd. Hoe het uitpakt, weten we over een tijdje, maar het zal niet liggen aan de inzet van de drie nieuwe teamleden. Op midden is het de schone taak aan Debby de Graaf. Ze brengt meer dan achttien jaar volleybalervaring mee en speelde tot vorig seizoen bij Vocasa. Vanuit dames 2 van Trivos komen Kristy Goijaarts en Mariska Steenhuis de gelederen versterken.

Over naar de wedstrijd, waar het in de eerste set redelijk gelijk op gaat tussen beide teams. Toch is het Trivos die steeds op een paar punten achterstand staat. Beide teams maken servicefouten en de verdedigingen het blok van Trivos zijn minder stabiel dan die van SSS. Trivos kruipt dichterbij na goed verdedigingswerk van libero Evi Bosmeijer en rake klappen van Kristy Goijarts, Korinada Kant en Esmee Driessen. Na een time-out van SSS is het Anne Veenstra die met een harde smash rechtdoor de stand eindelijk gelijk brengt. Heel even pakt Trivos dan de leiding maar na een tweede time-out zetten de dames uit Barneveld door en hebben ze de eerste set op zak bij de eindstand 21-25. De tweede set is het Trivos die meteen de leiding pakt. Een harde smash van Korinda Kant en een killblok van Debby de Graaf zorgen ervoor dat Trivos voorkomt met 5-1. Voor SSS reden de setter te wisselen. Ondanks wederom veel servicefouten aan de kant van Trivos blijft het team voorstaan tot het 9-10 wordt. Peter Groenen besluit tot een dubbele wissel en brengt Vera de Weerdt en Mariska Steenhuis  in het veld voor Lonneke Hoffmans en Kristy Goijaarts. Het spel en de punten gaan weer even over en weer en na wat servicefouten en misverstanden vraagt Peter een time-out aan. Het is 13-16. Daarna keert het tij voor Trivos. Mariska Steenhuis komt aan service en maakt een sterke reeks van drie punten op rij, daarna geeft Korinda Kant haar servicebeurt niet af en pakt Trivos de setwinst met 25-17.

Waar Trivos de tweede set voortvarend van start ging, is het SSS die het begin van de derde set domineert en meteen de leiding pakt. Bij de stand van 4-11 vraagt Peter een time-out aan en bij de stand van 4-13 past hij dezelfde dubbele wissel toe als in de tweede set. Maar het wil allemaal niet lukken en Trivos krijgt de achterstand niet weggewerkt. Tikballen over en weer, veel geluk van SSS met ballen die over de netrand rollen en een harde smash van SSS brengen de eindstand van set 3 op 13-25. Set nummer vier start met dezelfde opstelling, maar een rotatie van drie plekken aan de kant van Trivos. Dit zorgt meteen voor een andere dynamiek. De dames van Trivos zijn op stoom,  en zitten beter in het spel. De rally’s zijn langer en er lukt meer. Al snel staat Trivos nu voor met 12-7. Een time-out van SSS volgt maar brengt de Barneveldse dames niet verder. Trivos speelt minder voorspelbaar. Sets van Lonneke Hoffmans gaan achterover naar Kristy Goijarts en Debby de Graaf en zetten de tegenstander op het verkeerde been. Trivos houdt de voorsprong en met een paar harde aanvallen van Anne Veenstra noteren we een eindstand van 25-18.

Net als vorige week moet de vijfde set de beslissing brengen. Nog vijftien punten te gaan en die gaan in eerste instantie gelijk op, wel met een kleine achterstand voor Trivos. Aan beide kanten lijkt de spanning mee te spelen want beide teams maken weer de nodige servicefouten. Bij de stand van 9-9 zorgen twee goede services van Debby de Graaf ervoor dat Trivos uitloopt naar 11-9. Daarna volgen een paar bloedstollende rally’s en is het 12-12. Een antenne die wordt geraakt, een voetfout van Trivos en een ketser op de service van Trivos zorgen voor de laatste drie punten en de overwinning voor SSS.

Ondanks het verlies, kijkt coach en trainer Peter Groenen positief naar het nieuwe seizoen: “Er zit een stijgende lijn in de wedstrijden die we tijdens het oefenprogramma hebben gespeeld. Vandaag werden er te veel persoonlijke fouten gemaakt en was er wellicht te weinig variatie. Maar hier staat een nieuw team en de pieken en dalen zijn minder groot. Ik heb dan ook alle vertrouwen in onze eerste wedstrijd volgende week hier in de Arcus.”

Op zaterdag 19 september spelen de dames de eerste thuiswedstrijd in de Arcus om 15.00 uur. We kunnen beperkt publiek ontvangen. Houd de website van de Arcus in de gaten voor de laatste richtlijnen.

Foto’s: Michiel Driessen

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Coronamaatregelen bij Trivos en Sportcentrum Arcus 😷Geldend vanaf 15 december 2020

- Er is vanaf 15 december 2020 geen binnensport toegestaan. Er zal dus tot en met 9 februari 2021 niet getraind gaan worden in Sportcentrum Arcus.

- Buiten sporten voor de jeugd tot en met 17 jaar is toegestaan, zij hoeven hierbij geen 1.5 meter afstand hoeven te houden.