Trivos winnaar van de gemiste services

Trivos Dames 1  –  Ledub Dames 2  3-1 (25-22, 20-25, 25-21, 25-16)

Ongelofelijk maar waar, het aantal gemiste services afgelopen zaterdag aan weerskanten, was niet meer op 2 handen te tellen. Bijna iedere service ging rechtstreeks in het net of uit het veld. Af en toe was er een speelster die een serie van 3 maakte, maar voor de rest was het niet te filmen.

Voor Trivos was het afgelopen zaterdag tegen naaste concurrent Ledub uit Budel d’r op of d’r onder.
Door de 3-1 overwinning staan beide teams nu op een gedeelde 8e plaats, waardoor Trivos weer het gevoel heeft gekregen in de opgaande lijn te zitten. De laatste (verloren uitwedstrijd in Meijel tegen Peelpush) toonde dit al aan.

Trivos begon de wedstrijd zonder de geblesseerde spelverdeelster Vera de Weerdt en de vakantie vierende Korinda Kant, waardoor Lonneke Hoffmanns het 4 sets alleen moest doen.

De 1e en 2e set leken wel kopieën van elkaar, met dien verstande dat Trivos de eerste won en Ledub de tweede.
Beide teams waren aan elkaar gewaagd en de lange rally’s waren dan ook niet van de lucht. Zoals eerder gememoreerd waren het aantal gemiste services gigantisch, ondanks dat Trivos daarop speciaal had getraind.

Pas in de derde set kreeg Trivos een overmacht en bleef het constant voor staan met 2 a 3 punten. Nadat door Manon Ottjes een killblock was gerealiseerd en Lonneke Hoffmanns de service mocht nemen, zag de scheidsrechter een opstellingsfout aan Ledub zijde. De Ledub coach was het daarmee niet eens en liet dit verbaal weten aan scheidsrechter Aernout Nijbacker. Deze was daar niet van gediend en gaf de coach een rode kaart, wat weer tot gevolg had dat aan Trivos een punt extra werd toegekend 22-17. Bij 23-18 dacht iedereen dat de set al bijna binnen was, echter kwam Ledub sterk terug tot 23-21. Coach Peter Groenen vroeg zijn timeout aan om even een rust moment in te gelasten, waardoor Lieke Wouters (killblock) en Anne Veenstra de buit konden binnen slepen.

In de vierde set was het weer het oude Trivos wat zijn tanden liet zien. Prachtige aanvallen van Michelle Koolen, Lieke Wouters en Esmee Driessen waren aan de orde van de dag en daarnaast waren het Anne Veenstra en Manon Ottjes die de puntjes binnen harkten. Libero Evi Bosmeier stak weer in een uitstekende vorm en alles liep weer gesmeerd. Kristy Goijarts kwam af en toe in het veld voor de service en haalde ook daarmee de punten binnen (had voorafgaand nog gespeeld met Dames 2, 3-2 winst op Pegasus).

Na afloop was coach Peter Groenen een tevreden man. “We zitten op schema”, aldus de coach. “Onze volgende tegenstander is tegen de nummer laatst Volley Tilburg. Daar moeten we eveneens de punten pakken.”

Op zaterdag 7 maart speelt Trivos weer thuis in Sportcentrum Arcus om 15:30 uur tegen Volley Tilburg. Indien Trivos daar de punten wederom gaat pakken, is de weg omhoog ingeslagen.
De dames hopen op een grote opkomst om het team aan te moedigen en zodoende naar de overwinning te schreeuwen. De entree is gratis.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Coronamaatregelen bij Trivos en Sportcentrum Arcus 😷Geldend vanaf 15 december 2020

- Er is vanaf 15 december 2020 geen binnensport toegestaan. Er zal dus tot en met 9 februari 2021 niet getraind gaan worden in Sportcentrum Arcus.

- Buiten sporten voor de jeugd tot en met 17 jaar is toegestaan, zij hoeven hierbij geen 1.5 meter afstand hoeven te houden.