Trivosdames verliezen met opgeheven hoofd

Peelpush Dames 2  –  Trivos Dames 1   4-0 (25-19, 25-20, 25-15, 25-20)

Over 1 ding waren de speelsters van Trivos en supporters het wel eens en dat was dat het 2e damesteam van Peelpush een maatje te groot was.
Wellicht had er een setwinst ingezeten, indien de coach van Peelpush een paar wisselingen had toegepast, maar die bonus werd Trivos niet gegund.

De uitstekende spelverdeelster Maud Koolen en de goede 16 jarige Juul Knapen waren de absolute uitblinksters aan Peelpush kant met daarnaast een goede balans in het team van coach Angelique Willems.

Trivos deed wat het kon en kwam zelfs in de 1e set op een 7-11 voorsprong. Peelpush maakte met een geluksbal op het net 8-11 en vervolgens zorgden een paar persoonlijke fouten er voor dat Peelpush langszij kon komen. Anne Veenstra, Michelle Koolen en Manon Ottjes scoorden af en toe maar bij 14-14 begon Peelpush gas te geven. Coach Peter Groenen vroeg bij 16-14 en 18-14 zijn timeouts aan en even leek dit te helpen. Peelpush raakte het net en Anne Veenstra sloeg hard binnen 18-16. Door Vera de Weerdt werd een bal verkeerd verwerkt, maar toch was het weer Anne Veenstra die na een lange spannende rally de bal via het Peelpushblok uit het veld sloeg 19-17.
Coach Groenen pleegde een dubbele wissel Lonneke Hoffmanns en Kristy Goijarts voor Vera de Weerdt en Manon Ottjes. 2 aanvallen van Peelpush, zonder Trivosblok, werden binnen geslagen 21-17. De 3e aanval ging uit het veld 21-18. Een aanval van Peelpush leek in het net te gaan, maar viel toch net zachtjes over het net aan Trivoszijde 22-18. Dat zal ongetwijfeld het geluk van een kampioensteam geweest zijn, maakte die-hard supporter Frans de opmerking. Lonneke Hoffmanns raakte de bal 2x en Esmee Driessen sloeg haar aanval in het blok 24-18. De service van Peelpush ging net buiten de lijnen, maar de laatste aanval was een harde slag binnen de 3 meterlijn.

De 2e set begon meteen met een knal van Lieke Wouters 0-1. Peelpush was eventjes onder de indruk, maar maakte gelijk door een kluts-situatie aan Trivoszijde. Peelpush begon door te drukken en schakelde een versnelling hoger. Af en toe scoorden Michelle Koolen en Lieke Wouters maar de balletjes op maat van de Peelpush spelverdeelster op haar aanvallers, zorgden er voor dat Peelpush ook vrij eenvoudig de 2e set binnen haalde, ondanks dat Trivos nog even terug kwam tot 21-19.

De 3e set ging tot 6-6 gelijk op, waarna Peelpush op stoom kwam. Nadat Peter Groenen vrij snel achter elkaar zijn timeouts had aangevraagd, liep Peelpush uit. Stefanie Beekers maakte bij 20-10 nog een killblok. Een lange rally met mooi volleybal en dito reddingen van beide libero’s Evi Bosmeier en Anouk de Jong werd uiteindelijk door Trivos in het net geslagen. Nogmaals een lange rally werd nu wel door Trivos winnend afgesloten, doordat Peelpush de bal uit het veld sloeg 21-12. Toch was het verschil al te groot. Om en om werd er gescoord tot de 25-15 op het scorebord stond.

In de 4e set probeerde Trivos haar eer te redden en was er nog even de hoop dat de Peelpushcoach zou gaan wisselen, helaas.
Manon Ottjes opende de score voor Trivos via het Peelpushblok. Meteen hierna werd een harde aanval binnen geslagen door Peelpush nummer 20 Juul Knapen. Het killblok en de ace van Peelpush lieten al zien dat ze de volle buit wilden binnen slepen. Bij 9-6 maakte Trivos spelverdeelster Lonneke Hoffmanns nog een onvervalst ‘Hoffmannetje’ en bij 10-8 ook nog eens een killblok. Helaas ging haar service uit het veld. Trivos vocht voor wat het waard was, maar Peelpush was te sterk.

Coach Peter Groenen was blij met de instelling van zijn team en met een beetje geluk had er nog een setpunt in gezeten. “Wij moeten de punten tegen de andere teams halen, te beginnen op 15 februari tegen de nummer 8 Ledub”.

De laatste thuiswedstrijd tegen naaste concurrent VCN werd met 4-0 gewonnen en dat huzarenstukje willen de Trivosdames op 15 februari a.s. weer laten zien. De wedstrijd begint om 15:30 uur in Sportcentrum Arcus en de toegang is gratis.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Coronamaatregelen bij Trivos en Sportcentrum Arcus 😷Geldend vanaf 15 december 2020

- Er is vanaf 15 december 2020 geen binnensport toegestaan. Er zal dus tot en met 9 februari 2021 niet getraind gaan worden in Sportcentrum Arcus.

- Buiten sporten voor de jeugd tot en met 17 jaar is toegestaan, zij hoeven hierbij geen 1.5 meter afstand hoeven te houden.