Goede start in 2020 van Trivos dames

Trivos Dames 1  –  HLB Van Daal DS Dames 1  3-1 (25-16, 24-26, 25-15, 25-15)

Fotograaf: Erik Wouters

Video: Frank Meeuwsen

Niet verwacht, toch gekregen. Dat was de gedachte afgelopen zaterdag in Sportcentrum Arcus van menig Trivos supporter. Met de vorige uitwedstrijd in Den Dungen nog vers in het geheugen (u weet wel Den Dungen… Maaskantje), na de snelle 0-1 voorsprong en uiteindelijk 3-1 verlies, was Trivos voorbereid op een zware pot. Na afloop viel dit enigszins mee. De dames van Trivos speelden een uitstekende wedstrijd met vooral een uitblinkende Esmee Driessen.

In de volle Arcus onder de gezellige discodreunen van de DJ’s Koen en Frank werden de punten over en weer gelijkmatig verdeeld. Bij 6-6 begon HLB uit te lopen waarna de eerste timeout van Trivos bij 6-9 werd aangevraagd. Korinda Kant scoorde via de netrand, maar toch bleef HLB druppelsgewijs scoren. Bij 8-12 werd de service van HLB uit het veld geslagen en maakte de HLB libero een ‘slippertje’ 10-12. Michelle Koolen knalde een punt dwars door het HLB blok binnen 11-12. Nadat Manon Ottjes de service had terug gehaald, kwam Kristy Goijarts aan de service. Hiermee maakte zij 5 punten (1 ace) 20-14 en kwam Trivos op rozen te zitten. De nummer 7 van HLB deed nog even iets terug met een bekeken tipbal, maar Esmee Driessen scoorde weer twee maal. Na de timeout van HLB deed het 13-jarige talent met nummer 2 een duit in het zakje 22-16. Stefanie Beekers vond dat niet kunnen en zag een hele mooie open ruimte in het HLB achterveld 23-16. HLB sloeg de bal in het net en het laatste punt werd gezamenlijk door Manon Ottjes en Stefanie Beekers binnen geslagen.

De tweede set was moeizaam. De 1-0 was een mooi killblok van Manon Ottjes, maar daarna golfde het spel heen en weer met af en toe een mooie lange rally. In deze fase kon libero Evi Bosmeier zich onderscheiden met de ene fraaie redding na de andere. Bij een achterstand van 5-9 bracht coach Peter Groenen zijn dubbele wissel: Kristy Goijarts en Vera de Weerdt voor Manon Ottjes en Lonneke Hoffmanns. Esmee Driessen scoorde via een klutsbal aan HLB zijde en Korinda Kant via de mooie omloopbal van Vera de Weerdt 7-9. 2 harde aanvallen van HLB maakten de Trivos supporters weer stil, maar de bal dwars door het blok van Korinda Kant gaf weer hoop. Esmee Driessen kwam aan de service en bouwde deze uit naar 11-11 (1 ace). Bij 12-12 kwam Kristy Goijarts aan de service en maakte 3 punten 15-12. Timeout HLB. Trivos kwam op voorsprong van 17-13 en leek de bovenliggende partij. Een crossbal van HLB en de nipte uitbal van Anne Veenstra zorgden er voor dat coach Peter Groenen zijn 2e timeout moest aanvragen. Een lange rally volgde die vervolgens door Trivos net buiten de lijnen werd geslagen 17-16. Coach Groenen bracht zijn dubbele wissel omgekeerd evenredig weer in, maar dit had niet meteen effect 17-17. Het spel golfde heen en weer tot 24-23. Nog 1 puntje en Trivos had ook de 2e set in the pocket. De Trivosdames kregen een beetje de zenuwen en een onmogelijke klutsbal binnen de eigen gelederen zorgde zomaar voor de gelijkmaker. HLB rook bloed en denderde door. Onnodige persoonlijke fouten bij Trivos werden gemaakt en wederom viel de bal pardoes op het groene laken. Het verzet was gebroken en Trivos sloeg wanhopig de bal uit het veld… 24-26. ‘Volledig onnodig’, volgens coach Peter Groenen. ‘De dames weten dat ze stuk voor stuk goed kunnen volleyballen, maar dit soort ballen mag simpelweg niet meer voorkomen.’

Lieke Wouters kwam in het veld voor Esmee Driessen in de derde set. HLB begon weinig inspirerend aan deze set gezien de eerste 4 punten: uitbal, netbal, uitbal, netbal. Pas door een misverstand in de achterhoede bij Trivos werd door HLB gescoord 4-1. Weer sloeg HLB in het net 5-1. Trivos liep uit naar een 7-2 voorsprong. Bij 7-4 kwam Michelle Koolen in het veld voor Anne Veenstra. Door Michelle Koolen werd meteen gescoord 8-4. HLB nummer 7 haalde de service terug, waarna jonkie nummer 2 met haar service via de Trivos verdediging, mocht scoren 8-6. Haar 2e service ging in het net 9-6. Trivos heeft ook zo’n jonkie in de vorm van Esmee Driessen (deze week 17 geworden) die met haar service 4 punten binnen harkte 13-6. De 5e service vloog uit het veld. HLB ging sterker spelen en bij 15-11 vroeg Peter Groenen zijn timeout aan. Dit hielp. Manon Ottjes en Michelle Koolen scoorden elk op een fraaie manier 17-11. Nadat Manon Ottjes met de service de stand op 20-14 had gebracht, deed Anne Veenstra dat  even later nog eens dunnetjes over met 5 servicepunten en was de set voor Trivos 25-15.

In het begin van de vierde set was duidelijk dat Trivos maar 1 ding wilde en dat was winnen. Gewoon simpelweg totaal 4 setpunten pakken was het motto deze set en dat moest dan ook maar even gebeuren. Bij 3-2 kwam Lieke Wouters aan de service en maakte daarmee 4 punten 7-2. Timeout HLB. HLB scoorde maar dat deed ook Manon Ottjes. Meteen daarna maakte zij 3 punten met haar service 11-3. De 11-6 was werkelijk een mooie omloopbal van Lonneke Hoffmanns op Esmee Driessen. Bij 11-7 (kluts bij HLB) kwam Anne Veenstra in het veld voor Michelle Koolen. Bij de 16-11 door Lieke Wouters vroeg de HLB coach zijn 2e timeout aan. Meteen daarna sloeg Lieke Wouters dwars door het HLB blok 17-11. HLB deed nog iets terug door met name de nummer 7 18-15. Manon Ottjes haalde de service terug en mocht deze meteen ook gaan uitvoeren. Dit deed zij naar behoren getuige de 6 punten die zij hiermee binnen sleepte en meteen de winst van de vierde set. De overwinning was achteraf bezien ook een noodzaak gezien de winst van naaste concurrent Odi op Spivo met eveneens 3-1.

Coach Peter Groenen was in zijn nopjes met deze behaalde winst en het goede spel van zijn team. “Ze speelden echt als een team. De scherpte bleef grotendeels aanwezig en iedereen was goed bij de les. Volleyballen kunnen ze als de beste alleen komt het er niet altijd uit. Nu deze lijn vasthouden.”

Volgende week zaterdag moeten de Trivos dames in Dordrecht spelen tegen de dames van Next Volley. Op zaterdag 25 januari om 15:30 uur wordt thuis gespeeld in Sportcentrum Arcus tegen VCN uit Capelle aan den IJssel.         

Leave a comment

Your email address will not be published.


*