Weer net niet voor Trivosdames

Trivos Dames 1  –  Next Volley Dordrecht Dames 1  1-3  (25-20, 19-25, 22-25, 17-25)

Fotograaf: Erik Wouters

Ook in deze derde partij kwam Trivos weer op een 1-0 voorsprong, maar de resterende sets werd er niet meer gescoord. Hoe dat mogelijk is, is een groot vraagteken. Zit het tussen de oren, is het pech of willen de Trivosvrouwen zelf niet geloven dat ze best wel goed spelen. Bij het merendeel van de supporters is dat laatste het geval. Het merendeel is er van overtuigd dat bij een betere concentratie en ietwat meer geluk, gewoon wordt mee gedraaid in de bovenste regionen van de 2e divisie.

De eerste set begon simpelweg vreselijk goed. Prachtige aanvallen van Lieke Wouters, Anne Veenstra, Esmee Driessen en Korinda kant lieten Next Volley wakker schrikken. Bij 3-3 kwam Trivos op een achterstand van 3-6. Bij 8-10 maakte Lieke Wouters haar eerste killblok en even later deed Manon Ottjes dat ook.

Bij 14-14 begon 1 speelster zich te onderscheiden en dat was libero Evi Bosmeier. Telkens weer verrichte zij de ene redding na de andere en dat deed zij verder alle 4 sets lang.  
Bij 17-16 kwam Vera de Weerdt aan de service en zij maakte daarmee 4 punten 21-16. Trivos kreeg meer zelfvertrouwen. Nadat Next Volley de antenne had geraakt, werd Michelle Koolen ingebracht voor Anne Veenstra. Dit bracht niet meteen geluk want Next Volley scoorde 2 maal, waaronder een ace met de service van de nummer 10. Hierna was het Michelle Koolen die met een killblok scoorde.
Stefanie Beekers werd ingebracht voor Lieke Wouters en hierna werd door Trivos nog een punt binnen gehaald doordat een speelster van Next Volley de bal ‘schepte’. Heel even sloeg Next Volley een harde bal binnen, maar het was uiteindelijk Michelle Koolen die eveneens een harde bal binnen sloeg.

Op dat moment was alles wat in de kleur groen was erg positief over het spelverloop. De tweede set begon voor Vera de Weerdt met haar service. 4 punten op een rij werden er mee gemaakt en Trivos leek op rozen te zitten. De kei- en keiharde waarheid was echter anders. Door Korinda Kant werd de antenne geraakt en Anne Veenstra sloeg haar aanval in het net. De Next Volley service vloog via de Trivos verdediging uit het veld en de volgende Next Volley aanval ging keihard via de zijlijn uit het veld 4-4. Lieke Wouters sloeg de aanval nipt uit het veld en de volgende Next Volley aanval ging via het blok uit het veld 4-6. De tipbal van Manon Ottjes en de ace van Korinda Kant met de service bracht de stand weer op gelijke hoogte 6-6. Trivos kreeg de smaak te pakken en liet erg goed volleybal zien. Lieke Wouters en Manon Ottjes scoorden en bij 10-8 maakte Vera de Weerdt haar onvervalste ‘De Weerdtje’. Een mooie omloopbal van Vera de Weerdt op Esmee Driessen zorgde voor een stand van 13-9. Vanaf dit moment ging het helemaal mis. Een lange rally met wederom prachtige reddingen van Evi Bosmeier, zorgde er voor dat Next Volley uiteindelijk scoorde met een soort van klutsbal. Het zelfvertrouwen nam bij Next Volley toe en de sterke servicereeks van de nummer 10 zorgde voor veel punten aan Next Volley zijde. Bij 13-16 vroeg coach Peter Groenen zijn eerste timeout aan, maar ook dit had geen effect. Next Volley stoomde door naar 13-22 en had daarmee 13 punten achter elkaar gescoord. Esmee Driessen plaatste een hele mooie bal op de achterlijn en Korinda Kant scoorde met een prikbal 15-22. De ingevallen Judith Schaap zorgde met haar service voor 3 punten (waaronder 1 ace), waarna de Next Volley coach meteen zijn timeout aanvroeg. Dit hielp want de 2 punten gingen naar Next Volley.

De derde set moest het gebeuren. Zou Trivos eindelijk eens beloond worden voor haar goede spel?
Lange tijd ging het spel gelijkwaardig heen en weer, maar pas bij 17-16 liep Trivos uit. Lonneke Hoffmanns maakte met haar service 3 punten. De 4e service ging uit het veld 21-17. De 2e scheidsrechter zag dat een Trivos speelster het net raakte 21-18. Korinda Kant sloeg in het net 21-19. Michelle Koolen kwam in het veld. Anne Veenstra sloeg haar aanval in het net. De Next volley aanval ging dwars door het Trivosblok 21-21. De Trivos timeout gaf even lucht. Michelle Koolen sloeg haar aanval door het blok. De nummer 11 van Next Volley deed dat ook 22-22. Next Volley sloeg de bal via het Trivosblok uit. De harde aanval van next Volley was het vervolg en als uitsmijter werd Trivos op een ace bij de service getrakteerd 22-25.

Teleurstelling alom. De vierde set moest Trivos laten zien waar het tot in staat was in deze 2e divisie.
Het publiek begon warm te lopen en iedereen maakte zich klaar voor deze set.
Het begin was ronduit slecht en de 1-4 achterstand was snel bereikt. Timeout Trivos. Een hele mooie harde bal van Anne Veenstra langs het lijntje (haar specialiteit) bracht een punt op. Een middenaanval van Next Volley en een mooie aanval van Manon Ottjes bracht de stand op 3-5, waarna Next Volley doorstoomde. Met name de afwezigheid van een goed Trivosblok was debet aan de stand 3-9. Esmee Driessen deed nog even iets terug, maar daarna nam Next Volley het weer over 7-14. De netservice bracht Next Volley even tot bezinnen en Vera de Weerdt maakte met haar servicereeks 4 punten 12-14. De wedstrijd was weer open en alles was nog mogelijk. Bij 14-16 kwam Stefanie Beekers voor de service in het veld voor Lieke Wouters. Dit bracht niet meteen het gewenste resultaat, doordat de tegenaanval een harde middenslag van Next Volley was. De service ging in het net 15-17. Nadat Korinda Kant nog even de 16-18 maakte was het Next Volley wat de klok sloeg. 6 punten op een rij, allen door persoonlijke fouten bij Trivos (uit, bal in net, net geraakt, geen blok), scoorde Next Volley 16-24. Nog even sloeg Next Volley de bal in het net, maar daarna was een simpel prikballetje voldoende om de zege binnen te halen 17-25.

Ook na deze wedstrijd was het weer pijnlijk duidelijk dat het verschil tussen de 3e en 2e divisie levensgroot is. Alle facetten van het volleybalspelletje moeten 4 sets (soms 5) lang uiterst geconcentreerd gespeeld worden. Momenten van verslapping worden onmiddellijk afgestraft. Trivos heeft geloof in eigen kunnen, dat heeft het in de afgelopen 3 wedstrijden al laten zien. De dames van Trivos hebben snakken naar de eerste overwinning.
Volgende week vangt de reis aan naar Capelle aan de IJssel tegen VCN, die 1 puntje meer hebben gescoord.

Op zaterdag 19 oktober om 15:30 uur is de thuiswedstrijd tegen Peelpush Dames 2 uit Meijel. Dit zal natuurlijk gaan gebeuren in Sportcentrum Arcus en veel supporters zijn gewenst.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*