Bliksemstart Trivosdames bij debuut 2e divisie

Trivos Dames 1  –  Volley Meerkerk’95 Dames 1 (25-19, 25-20, 15-25, 18-25, 10-15)

De Trivosdames hebben het debuut in de 2e divisie met gemengde gevoelens en veel sensatie beleefd. In deze competitie zijn nagenoeg alle tegenstanders relatief onbekend. Het was dus ook in de thuiswedstrijd in Sportcentrum Arcus afwachten hoe tegenstander Volley Meerkerk ’95 voor de dag zou komen. Bekend was dat dit team vorig seizoen als 4e was geëindigd nadat het op 1 punt na, de play offs had gemist. Het streven van dit team is volgens coach Wim Roosenburg een top 3 notering met een eventuele promotie naar de 1e divisie, waar het jarenlang heeft gespeeld.

Het duel begon volledig gelijkwaardig. Constant was het verschil 1 punt en pas bij 16-15 begon Trivos uit te lopen. Nadat Stefanie Beekers bij 19-17 een heuse ace had geslagen met de service, kwam Trivos op dreef. In niets was meer merkbaar dat de tegenstander hier een kampioenskandidaat betrof en met uitstekend volleybal maakte uiteindelijk aanvoerster Anne Veenstra de 1e set met een mooi tipballetje af 25-19.

Sensatie hing in de lucht en de Trivosdames tankten zelfvertrouwen. Ook deze 2e set ging weer volledig gelijkwaardig heen en weer. Nieuwe aanwinst Michelle Koolen knalde de puntjes binnen en dat deden ook Manon Ottjes en Esmee Driessen. Bij 13-13 kwam Korinda Kant aan de service en hiermee scoorde zij 5 punten (1 ace). Ook het laatste punt werd door Korinda Kant via het blok gescoord 25-20.

In plaats van door te stomen naar de 3e setwinst, leek het of er een compleet ander Trivosteam in het veld stond. Waar het de eerste 2 sets van een leien dakje ging, ging het deze set zeer moeizaam.
Verdedigend liet Trivos steekjes vallen en ook in de passing ging het niet goed. Bij 1-10 kwam de 2e nieuwe aanwinst Lonneke Hoffmans in het veld voor Vera de Weerdt. Ook zij kon het tij niet meer keren. Het blok op het midden was soms nergens meer te bekennen en in een mum van tijd stond er een achterstand van 1-11 op het scorebord. Na de 2e Trivos timeout kwamen er nog 2 puntjes bij en even later werden er nog een paar bij gesprokkeld. De niet fitte Lieke Wouters werd ingebracht voor Esmee Driessen en nadat Korinda Kant aan de service kwam, werden nog een paar punten door Trivos gemaakt 12-20.
Bij 14-23 werd de 3e nieuwe aanwinst Judith Schaap ingebracht voor Manon Ottjes. Deze wissel bracht een lange rally te zien, waarna toch Volley bij monde van nummer 10 Ramona Overdijk (ex-VoCASA) wist te scoren. Esmee Driessen sloeg nog een mooie aanval binnen en net nadat alle Trivos supporters zich hadden voorbereid op een inhaalrace, sloeg de nummer 3 Anouschka Doedijns de bal ongenadig hard binnen via het Trivosblok 15-25.

Van tevoren was reeds door de Nevobo de prognose gemaakt dat Volley met een 2-3 overwinning Wijchen zou verlaten en daardoor was het net of de Trivosdames daarin ook geloofden. De 4e set ging weliswaar beter dan de 3e set, maar ook hierin had Volley het betere van het spel. Bij 7-14 maakte Korinda Kant met haar service 2 punten via ketsers in de verdediging. De Volleycoach reageerde hierop meteen door een timeout aan te vragen. Na deze timeout was het Lieke Wouters die een punt binnen sleepte met een killblok, maar daarna was het over met de pret.
Nog even maakte Michelle Koolen de 15-18, maar de service werd door Judith Schaap uit het veld geslagen. Nadat een misverstand tussen Vera de Weerdt en Esmee Driessen de stand op 15-20 had gebracht en Volley met een ongelofelijke geluksbal de bal over het net kreeg op de helft van Trivos, zakte de moed Trivos een beetje in de schoenen. De resterende punten voor Trivos kwamen voort uit fouten bij Volley en uiteindelijk was het laatste punt een klutsbal aan Trivoszijde 18-25.

Een 5e set moest de winnaar van deze partij aanwijzen. De 1-0 voor Trivos was meteen een killblok van Korinda Kant. Toch was het Volley die meteen daarop met een ongelofelijke harde bal de gelijkmaker produceerde en met de harde service via de Trivosverdediging, de bal uit het veld sloeg. Vervolgens gingen 2 Volleyaanvallen via het Trivosblok uit het veld en stond Trivos met 1-4 achter. Manon Ottjes en Lieke Wouters scoorden elk en bij de stand 4-6 kwam voor de service Judith Schaap in het veld voor Manon Ottjes. 2 hele strakke services maakte 2 punten 6-6. Toch kwam Volley weer op voorsprong met 2 mooie aanvallen 6-8. Wisseling van helft.
Een aanval van Anne Veenstra raakte de antenne. Een lange rally werd gespeeld met mooi volleybal. Toch was het Volley nummer 10 Ramona Overdijk die het afmaakte. Anne Veenstra plaatste een heel mooi tipballetje en met haar service scoorde zij ook nog eens 2 punten 9-10. Volley liet niet over zich heen lopen en maakte met 2 mooie aanvallen door het midden haar punten. De 9-13 was een waar dieptepunt bij Trivos toen de ongevaarlijke bal pardoes op de grond viel en 3 speelsters apathisch stonden toe te kijken. Timeout Trivos. Volley scoorde nogmaals 9-14. Michelle Koolen maakte een mooi punt langs het lijntje, maar de service van Esmee Driessen verdween in het net 10-15.

Na afloop waren de gevoelens tegenstrijdig. Het debuut in de 2e divisie tegen een potentiële kampioen was met maar een 2-3 verlies goed te noemen. Van de andere kant was met een beetje meer geluk zomaar een overwinning behaald.

Coach Peter Groenen was gematigd tevreden en zag goede aanknopingspunten voor het vervolg in deze competitie.    

Op de foto staand van l.n.r. : Lonneke Hoffmans, Judith Schaap, Michelle Koolen, Stefanie Beekers, Manon Ottjes, Esmee Driessen en coach Peter Groenen.
Hurkend van l.n.r. : Lieke Wouters, Anne Veenstra, Korinda Kant, Evi Bosmeier en Vera de Weerdt.
 
Op de foto ontbreekt assistent trainer Guido van der Zand.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*