Trivos D1 wint van Dynamo in zinderend duel

Trivos Dames 1  –  Dynamo Dames 3   3-2  (25-16,25-27,25-21,22-25,15-8)

Fotograaf: Rob Jansen

Afgelopen zaterdag was Sportcentrum Arcus omgetoverd in een volleybalarena. Onder de uitstekende leiding van hoofdscheidsrechter Jan Cuppen en 2e scheidsrechter Marrit Schutten speelden de Trivosdames op het centre court, haar wedstrijd tegen het 3e team van Dynamo. Met de muzikale en vocale begeleiding van DJ Koen en speaker Frank Jansen  was het een waar volleybalfeestje, waarin het publiek en de speelsters zich uitstekend vermaakten.

Beide teams traden aan met veel jeugdtalent, waardoor het vele publiek een mooi schouwspel voorgeschoteld kreeg. Lekker fris en open volleybal met prachtige combinaties aan weerszijden van het net, was het resultaat met een uiteindelijke 5-setter tot gevolg.

Het team van Dynamo bestond uit louter veel jeugdtalent die veel vlieguren moeten maken. Coach Jeroen van der Linden wisselde veel, zodat iedere speelster ook aan haar trekken kwam. Trivoscoach Peter Groenen deed in feite hetzelfde. Ook zijn team herbergt een aantal jonge talenten in combinatie met ietwat oudere ‘talenten’. Toch is het een hele prestatie dat het team kampioen in de 3e divisie is geworden, terwijl een aantal jonge speelsters ingepast moesten worden.

De eerste set begon gelijkwaardig met punten om en om, maar bij de 3-3 maakten Anne Veenstra en Lieke Wouters een gezamenlijk killblock. Dynamo schrok een beetje en nadat de servicereeks van Anne Veenstra was gedaan stond het 10-5 voor Trivos. Trivos stoomde door en na het killblock van Nienke Visser was de weerstand van Dynamo vooralsnog gebroken. Vera de Weerdt sloeg er met de service nog een ace in en even later nog het befaamde “Vissertje”. Het laatste punt was een bal van Dynamo die rechtstreeks uit het veld was geslagen.

Dynamo gebruikte de korte pauze om de puntjes weer op de I te zetten en kwam gretig uit de startblokken. Opvallend was hoe goed de speelsters van Dynamo het spel konden ‘lezen’. Goed kijken waar de ruimte lag aan Trivoszijde, waarin dan uiterst precies de ballen werden geplaatst. Tot 10-10 was het spel gelijkwaardig, waarna Trivos begon uit te lopen door punten van Korinda Kant en Stefanie Beekers. Na de timeout van Dynamo bij 13-10 begon Dynamo weer in te lopen 15-15. Esmee Driessen scoorde via het blok maar meteen maakte Dynamo weer met een heel bekeken balletje in het achterveld de gelijkmaker 16-16. De pass van Vera de Weerdt op Lieke Wouters was te scherp, waardoor de bal in het net verdween 16-17. Dynamo raakte de bal 2x. De harde Dynamo aanval en het misverstand bij Trivos brachten de stand op 17-19, waarna coach Peter Groenen zijn 1e timeout aanvroeg. Hierdoor werd Dynamo uit haar ritme gebracht en vloog de service linea recta uit het veld. De aanval van Dynamo werd ook uit het veld geslagen en Lieke Wouters maakte een prachtig killblock 20-19. Wederom een heel goed geplaatste bal in de hoek van het speelveld bracht de stand op gelijke hoogte. Bij 22-22 sloeg Stefanie Beekers keihard binnen. Timeout Dynamo. De service van Vera de Weerdt ging het net in 23-23. Weer Stefanie Beekers met een harde aanval door het midden 24-23. Eveneens Dynamo met een harde middenaanval 24-24. Dynamo raakte de bal 2x. 25-24. Het publiek was in extase en schreeuwde Trivos naar de overwinning. Echter werd de Trivosaanval uit het veld geslagen 25-25. Dynamo hield het hoofd koel en maakte heel beheerst een mooie aanval af. De laatste Dynamo-aanval verdween via het Trivosblok uit het veld 25-27.

Trivos moest zichzelf weer moed inpraten en Dynamo had door deze overwinning vleugels gekregen. Het eerste punt in de derde set was een klapper van Manon Ottjes. Stefanie Beekers maakte met een tipbal en aanval via het blok 2 punten en ook door Sophie Posthumus werden een paar duiten in het zakje gedaan. Bij 9-4 maakte Nienke Visser met haar service 3 punten 12-4. Nadat Korinda Kant met haar service een ace had geslagen, kwam Dynamo terug in het spel. Na de timeout bleef Trivos gestaag doorgaan met scoren en kwam eigenlijk niet meer in gevaar. Wel kwam Dynamo bij de stand 24-17 nog sterk terug met 3 punten. De noodzakelijk timeout van coach Groenen was een feit, waarna Korinda kant en Manon Ottjes de klus klaarden.

De vierde set kon werkelijk alle kanten op gaan. 2 gelijkwaardige teams in een partij met veel lange rally’s en goed volleybal. In deze set waren alle ingrediënten aanwezig. Om en om werden de punten gemaakt en libero Evi Bosmeier moest alle zeilen bijzetten met de mooiste reddingen. Bij de stand 16-16 begon Trivos uit te lopen door punten van Sophie Posthumus en Esmee Driessen 19-16. Dynamocoach  Jeroen van der Linden vroeg zijn ‘gouden’ timeout aan. Anne Veenstra sloeg haar aanval in het net 19-17. De services van Dynamo door Suzanne van Gemund zorgden er voor dat Dynamo op gelijke hoogte kwam 19-19. Haar derde service vloog uit het veld 20-19. Esmee Driessen sloeg haar service eveneens uit het veld en een aanval van Sophie Posthumus verdween in het net 20-21. Bij 22-22 ontstond er een ‘kluts-situatie’ bij Trivos en de bal viel zo op de grond 22-23. De volgende 2 punten waren de specialiteit van Dynamo en werden heel precies, ware het een biljardwedstrijd, in de hoekjes geplaatst 22-25.

In deze vijfde set kwam Trivos op een snelle 3-1 voorsprong. Nadat Stefanie Beekers haar aanval nog in het net had geslagen, maakte Anne Veenstra er met een zogenaamde Whiskybal de 4-2 van. Lieke Wouters maakte met mooie aanvallen de volgende punten en af en toe deed Dynamo iets terug. Bij 9-5 maakte Manon Ottjes met 3 keiharde aanvallen de punten. Timeout Dynamo. Deze keer had dat iets minder succes, want Trivos stoomde door. Het prikballetje van Sophie Posthumus was van ongekende schoonheid en de winnende treffer was een aanval van Manon Ottjes via het Dynamoblok.

Na afloop werden alle Trivoskampioenen van dit seizoen gehuldigd door Trivosvoorzitter Mark Schouten. Voor alle kampioensteams had hij een mooie lofrede in petto:

  • Meisjes C1: doel was promotie naar de hoofdklasse, wat is gelukt. Op de Nederlandse Open Jeugdkampioenschappen bij de laatste 16 beste teams van Nederland geëindigd.
  • Meisjes C2: een heel gezellig vriendinnenteam die 2x per week trainen onder leiding van Peter, Jana en Quintin.
  • Meisjes A1: de toekomstige talenten voor Dames 1. Team met grote progressie.
  • Meisjes A2: een hecht team. Bijna zonder setverlies kampioen geworden.
  • Jongens A1: ongeslagen kampioen geworden en gepromoveerd naar de hoofdklasse.
  • Jongens B1: alle wedstrijden met 4-0 gewonnen, behalve de laatste. Een ongekende prestatie.
  • Dames 4: het grote succes van dit team is onder andere trainer Henk Terbeek. Een succesvolle combinatie van jong en iets ouder (18 en 49).

Aankomende week kunnen er nog 3 teams kampioen worden (waaronder Heren 1). Gesteld kan nu al worden dat het seizoen 2018/2019 uiterst succesvol voor de vereniging Trivos is geweest.

Voor Dames 1 rest nog 1 competitiewedstrijd volgende week vrijdag in Apeldoorn tegen Alterno.  

Leave a comment

Your email address will not be published.


*