Trivos nog 1 set verwijderd van kampioenschap

Trivos Dames 1  –  VVH Dames 1   3-1 (25-6, 25-13, 22-25, 25-21)

Fotograaf: Rob Jansen

Nog maar 1 set te gaan en Trivos is kampioen in de 3e divisie B. Dat is een feit. Voor een stampvol sportcentrum Arcus werden de vele toeschouwers lekker warm gestoomd voor een mooi feestje na afloop. Trivos moest met 4-0 winnen van VVH en beoogd concurrent voor de titel WaHo moest 2 verliessets incasseren, dat was de opdracht en het doel. Het 2e lukte, WaHo verloor haar duel met 3-1 van Avior. Nu alleen nog winnen van VVH met 4-0.

De eerste set leverde al meteen een winst van 25-6 op. Ongekend en de grootste setoverwinning dit seizoen van Trivos. Trivos begon ijzersterk met de serviceserie van Korinda Kant. Het 2e punt was een onvervalst killblock van Stefanie Beekers en het 3e punt een harde ace. Bij 8-2 vroeg VVH de timeout aan, waarna aanvoerster Anne Veenstra ook nog even een duit in het zakje deed met een serviceserie van 10 punten. VVH sloeg haar weinige services –of in het net –of uit het veld, wat ook niet bijdroeg aan het zelfvertrouwen van VVH. Het laatste Trivospunt was een gezamenlijk blok van Stefanie Beekers en Manon Ottjes.

De tweede set zat Trivos nog steeds in de overwinningsflow en begon Vera de Weerdt met haar serviceserie te scoren 4-0. Ook hierin was een onvervalste ace te zien, maar misschien nog mooier was het 3e punt met een flowserve die de VVH verdediging in de problemen bracht. De timeout van de VVH coach was goud waard en bracht 4 punten op: 4-4. Timeout Trivos. Korinda Kant scoorde met een tipbal en bracht zichzelf aan de service. Ook hiermee haalde zij 4 punten binnen, wat Trivos weer vleugels gaf. Hier een daar schuurde het toch een beetje bij Trivos en VVH liet ook steeds meer zien waarom het zo hoog in het ranglijst staat. Opvallend was ook hier weer dat VVH totaal geen servicedruk had, wat het team behoorlijk parten speelde. Bij 18-10 haalde Lieke Wouters met haar killblock de service binnen en maakte zij daarmee ook nog eens 2 punten: 21-10.

Evi Bosmeier maakte een prachtige redding op de aanval van de nummer 2 van VVH en bracht de bal terug in het spel. Na de lange rally was het toch weer VVH die scoorde: 21-12. Ook deze VVH service verdween weer in het net. 2 lange rally’s met punten van Korinda Kant en het killblock van Stefanie Beekers brachten Trivos op setpoint. De mooie setup van Vera de Weerdt op Anne Veenstra gaf het Trivospubliek grote hoop op een leuk feestje.

Set 3 liet zien dat VVH toch wel een goed team is, ondanks de zwakke start in de eerste 2 sets. Voor de eerste maal in deze wedstrijd kwam VVH op een 3-4 voorsprong. Anne Veenstra scoorde met een mooie aanval via de VVH verdediging en Lieke Wouters maakte een prachtig killblock. Bij 15-10 begon VVH beter te draaien. Services kwamen nu wel goed aan (met name door de nummer 22) en als een ware sluipmoordenaar werden de puntjes binnen gehaald. Trivoscoach Peter Groenen voelde al een beetje nattigheid en vroeg bij 15-13 een timeout aan. Dit hielp. Korinda Kant plaatste heel precies een bal op de achterlijn van VVH en Lieke Wouters knalde er met haar service een ace in. Timeout VVH. Ook deze timeout was goud voor VVH. 3 punten op een rij werden gemaakt: 17-16. Een voetfout bij de service van VVH bracht Trivos terug aan de service. Een zeer lange rally kwam hieruit voort en na een onmogelijke redding van Anne Veenstra, werd Manon Ottjes is stelling gebracht: 19-16. VVH merkte toch dat er winst te behalen viel. Het team ging onverdroten voort met de ingeslagen weg en met mooie aanvallen werden 3 punten gemaakt: 19-19.

Stefanie Beekers maakte met een harde klap de 20-19, maar de volgende bal verdween bij Trivos in een klutssituatie en viel pardoes op de grond: 20-20. Manon Ottjes sloeg haar diagonale slag hard in. Via het Trivosblok scoorde VVH weer de gelijkmaker: 21-21. Lieke Wouters maakte een fraai punt door de bal keihard binnen te slaan en Trivos leek de wedstrijd weer in handen te hebben.
Coach Peter Groenen bracht zijn dubbele wissel Esmee Driessen en Lotte Könning voor Manon Ottjes en Vera de Weerdt. De service van Trivos verdween in het net en VVH werd weer in het zadel geholpen: 22-22. De harde VVH aanval werd binnen geslagen en de volgende Trivosaanval verdween in het net: 22-24. Timeout Trivos. De VVH service was een hele mooie en ging via de Trivosverdediging uit het veld 22-25.

De teleurstelling was groot en werkte door in de vierde set. Een snelle 0-3 achterstand was het gevolg en in de daarop aangevraagde timeout kon het publiek live meegenieten van de luide bespreking van coach Groenen met zijn dames. Ondertussen was Nienke Visser ingebracht en haalde Trivos langzamerhand de puntjes weer binnen. De VVH timeout bij de stand 8-6 hielp VVH enigszins. Bij de stand 11-10 werd Jong Oranjespeelster Sophie Posthumus ingebracht voor de moegestreden Korinda Kant. De service van Vera de Weerdt gaf Trivos een voorsprong van 4 punten (1 killblock van Manon Ottjes): 15-10. De punten werden over en weer gemaakt, maar toch kwam VVH nog terug naar 18-17. Bij 22-17 ging VVH over tot een alles of niets offensief en werd het nog even billen knijpen voor alles wat groen was. Bij 23-20 vroeg coach Groenen nog even voor alle zekerheid zijn technische timeout aan om het spel van VVH te ontregelen. Dat lukte. Sophie Posthumus scoorde en bracht de stand op 24-21. Timeout VVH. De service van Vera de Weerdt was hard en zuiver en ging via de VVH verdediging uit het veld. Trivos heeft nu 17 punten voorsprong op de nummer 2 Avior en moet nog 1 set winnen voor het kampioenschap. Aanstaande zaterdag speelt Trivos in de uitwedstrijd bij laagvlieger Scylla te Wageningen. Daar zal het kampioenschap binnen worden gehaald. Aanvang 16:00 uur, Sporthal De Vlinder Wageningen.

Zaterdag 6 april aanstaande zal Sportcentrum Arcus worden omgetoverd in een volleybalarena. Op het centercourt zal de competitiewedstrijd tegen Dynamo worden gespeeld onder begeleiding van DJ Niels. Na afloop is het kampioensfeest in de kantine.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*