Meisjes C stranden, met opgeheven hoofd, in halve finale NOJK

Voor de tweede keer in de geschiedenis van Trivos heeft de Meisjes C meegedaan op een halve finale ronde van het NOJK. De eerste keer was 5 jaar geleden met een selectie waar Sarah van Aalen deel van uit maakte. Trivos MC moest spelen in Dordrecht en zat met de volgende drie teams in de poule: SOMAS/Activia, Sliedrecht Sport en Limes. Alle drie de teams wisten zich direct te plaatsen via de voorronde van het NOJK door eerste te eindigen in de poule. 

Voordat de eerste wedstrijd moest beginnen kwam Norah erachter dat zij haar Trivos wedstrijdshirtje was vergeten. Hierbij kwamen twee deja vu momenten gelijk naar boven. Vijf jaar geleden tijdens de halve finale van het NOJK was Sara Zivic ook haar wedstrijdshirtje vergeten en vorig seizoen tijdens de voorronde was Mayra haar shirtje vergeten (Norah en Mayra, zijn twee zussen van elkaar). Uiteindelijk is besloten in overleg met de groep en wedstrijdleiding of we met de rode shirtjes konden spelen. De eerste twee wedstrijden zijn in het rood gespeeld, daarna is het wedstrijdshirtje van Norah gebracht en kon er in het groen worden gespeeld.

De eerste wedstrijd werd om 11.00u gespeeld tegen SOMAS/Activia. Deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen met gelijk goed spel door de meiden. De set uitslagen waren 25-12 en 25-11. Gelijk daarna moest er gespeeld worden tegen Sliedrecht Sport, dit was op papier de sterkste team in onze poule en dat bleek uiteindelijk het geval te zijn. Al hoewel de meiden erg goed tegenstand wisten te bieden, maar op een gegeven moment was de service druk en de harde aanvallen van de speelster van Sliedrecht ons te machtig en werd de wedstrijd verloren met 25-14 en 25-18. 

De laatste poule wedstrijd moest gespeeld worden tegen Limes om 15.00. Dus na een lange pauze moesten de meiden zich weer opladen om een bepalende wedstrijd te spelen. Degene die de wedstrijd wist te winnen wist zich te plaatsen voor de kruisfinale. Vorig seizoen zijn wij door Limes in de kruisfinale tijdens de voorronde uitgeschakeld op het NOJK. De eerste set begon erg goed en begonnen met een voorsprong, maar steeds wist Limes terug te komen en zelfs op voorsprong. Uiteindelijk wisten de meiden van Trivos toch de eerste set binnen te halen met 23-25 winst! Je merkte de spanning bij beide teams met onnauwkeurige fouten, de emotie van ieder punt en de werklust binnen iedere rally. De tweede set wisten de meiden uiteindelijk overtuigender te winnen met 19-25! 

De kruisfinale van de halve finale ronde is bereikt en moesten spelen tegen Flamingo’s ’56, die werd gecoacht door Peter Groenen en diverse speelsters elkaar kennen vanuit het RTC. De eerste set begon voorspoedig en er waren vaak leuke spannende lange rally’s over en weer. Aan het begin wist Trivos een kleine voorsprong te nemen, maar Flamingo’s knokte zich goed terug. Het bleef gelijk op gaan tot de 14-14, maar toen merkte je dat we uit het spel werden gebracht door de servicedruk en de midden aanval. De eerste set werd verloren met 25-18. Er was nog niks verloren kunnen er een derde set uithalen, maar dan moesten we de tweede set wel weten te winnen. De tweede set begonnen met een 4-0 achterstand, uiteindelijk terug geknokt tot 6-6. Op een gegeven moment hadden we geen controle meer op de servicedruk. De time-outs, diverse wissels, andere pass opstellingen het mocht helaas allemaal niet helpen. De tweede set werd dan ook verloren met duidelijke cijfers 25-10. De teleurstelling en trots van de prestatie waren tegelijk zichtbaar. De meiden waren hartstikke trots op het behalen van de kruisfinale, maar er heerste ook teleurstelling dat wij er erg dicht bij waren, maar het niet is gelukt. 

De speelsters mogen uiteindelijk super trots zijn op deze zeer knappe prestatie tijdens het NOJK. Dit is de beste prestatie ooit van Trivos op een NOJK. De meisjes C behoren nu tot de beste 16 teams van heel Nederland.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*