Kom ook sporten vanuit je rolstoel bij Arcus

Anderhalf jaar geleden heeft Jos Migo Rolstoelsport Arcus in Wijchen opgestart. Elke donderdagavond wordt er onder professionele begeleiding gesport van 19:30 tot 21:00 uur vanuit een rolstoel. Alle sporten die in een rolstoel te beoefenen zijn kunnen hierbij aan bod komen, afhankelijk van wat de groep kan en wil. “We zijn begonnen met een gemengde groep; dus jong, oud, man, vrouw en sportniveaus door elkaar. Momenteel zijn we op zoek naar nieuwe leden. Wie weet ontstaan er in de toekomst dan meerdere groepen, zodat niveau en interesses gebundeld kunnen worden. Wij merken wel dat de drempel om in een rolstoel te gaan sporten nog hoog is, maar hopen dit te doorbreken.”

Je hoeft niet dagelijks rolstoelafhankelijk te zijn om lid te worden van Rolstoelsport Arcus. Je moet natuurlijk wel in een rolstoel willen sporten! Belangrijk is dat je over voldoende handfunctie beschikt, want we sporten niet in elektrische, maar in handbewogen rolstoelen. Verder denken wij niet in beperkingen, maar in mogelijkheden. Er zijn een aantal sportrolstoelen aanwezig, om uit te proberen of sporten in een rolstoel iets voor je is. De eerste twee maanden kun je op proef meerollen. Is deelnemen aan een reguliere sport geen optie meer, of je bent toe aan een nieuwe uitdaging, kom dan eens kijken bij Rolstoelsport Arcus! “Of je nu sportief bent of niet, vaker vanuit je rolstoel hebt gesport of nog nooit, iedereen is welkom om bij ons mee te komen doen.”

Zie hieronder het promotiefilmpje om een indruk te krijgen van de sportgroep.

Voor meer informatie, neem contact op met Jos Migo:
Tel: 06 – 22 04 26 29
E-mail: rolstoelsportarcus@trivos.nl

Rolstoelsport Arcus is een onderdeel van Volleybalvereniging Trivos Wijchen.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*