Onfortuinlijk Trivos D1 verliest van WaHo

WaHo – Trivos D1 3-2  (21-25, 25-15, 20-25, 25-19, 15-12)

Fotograaf: Erik Wouters

Eerlijk is eerlijk, het was afgelopen vrijdagavond op het Universiteitscomplex te Wageningen een prachtige volleybalavond. De ware volleyballiefhebber kwam uitgebreid aan zijn (m/v) trekken.
Twee hardwerkende teams die werkelijk voor elke bal vochten. Veel persoonlijke fouten aan weerskanten en vooral lange rally’s werden gemaakt. De coaches die probeerden met tactische ingrepen het spel te beïnvloeden en een 2e scheidsrechter die in de 5e set een discutabele beslissing ten nadele van Trivos, maakte. Alle ingrediënten om het volleybalspelletje aantrekkelijk te maken, waren vrijdagavond aanwezig.

De Trivosdames begonnen de 1e set ijzersterk. Het eerste punt was meteen een killblok van Manon Ottjes. Daarmee was de toon gezet. De 1-3 was eveneens een killblok van Lieke Wouters.
Een technische fout aan Trivoszijde en een goed blok van WaHo maakte de stand weer gelijk, maar door Anne Veenstra werd haar specialiteit (een precieze harde bal langs het lijntje) toegepast 3-4.
Nienke Visser maakte met 2 harde klappen de 4-8, waarna de coach van WaHo zijn eerste timeout aanvroeg. De eerste lange rally werd gespeeld, maar uiteindelijk was het Anne Veenstra die met een harde aanval het punt maakte 4-9. Lange rally’s waren het gevolg, maar daarin trok WaHo 3 maal aan het langste eind. Anne Veenstra maakte de 7-10 met een effectbal en Vera de Weerdt produceerde een onvervalst ‘Vissertje’. Nienke Visser plaatste een bal in de uiterste hoek van het WaHo speelveld 7-12. De 12-16 werd gescoord door Manon Ottjes na prachtige reddingen van Evi Bosmeier en Vera de Weerdt.
De nummer 15, Julie ten Brink, van WaHo begon zich te roeren. Deze speelster nam verreweg het grootste gedeelte van de gemaakte WaHo punten voor haar rekening. Steeds weer kwam WaHo terug door haar aansluitingstreffers. Korinda Kant scoorde met een mooie aanval 13-18.
Ook de nummer 12 van WaHo (Lucrezia Lanza) deed een stevige duit in het zakje en zorgde voor de 17-19. Bij 17-21 maakte de nummer 1 van WaHo (Briana Carlyon) 3 punten met de service 20-21.
Timeout Trivos. De WaHo service ging uit het veld 20-22. WaHo nummer 15 sloeg ongenadig hard op Trivos grondgebied 21-22. Korinda Kant maakte de 21-23. De service door Nienke Visser werd door haar binnen gehaald, met als laatste punt een ware ace.

De 2e set had een heel ander gezicht. WaHo  had de hele set een ruim overwicht. Vooral de servicedruk van WaHo was indrukwekkend. Nog even kwam Trivos terug tot 13-10, maar daarna was de koek op. Bij de stand 18-10 werd Lotte Könning ingebracht voor Vera de Weerdt. Bij 22-14 bracht coach Peter Groenen Sophie Posthumus in het veld voor Manon Ottjes voor de service. Deze mooie zuivere service vloog via de WaHo verdediging uit het veld 22-15.
De Trivos supporters schreeuwden om het hardst, maar de achterstand was reeds te groot. WaHo’s Julie ten Brink scoorde na een lange rally. Anne Veenstra sloeg haar aanval aan de verkeerde kant van de achterlijn en de WaHo service ging via Evi Bosmeier uit het veld 25-15.

In de 3e set was Trivos weer helemaal terug op haar niveau. Hier was het met name Stefanie Beekers die de punten maakte. Bij 4-3 haalde zij 4 punten uit de service (waaronder 1 ace) 4-7. Timeout WaHo. Nienke Visser en Anne Veenstra scoorden de punten en bij 6-12 werd de tweede WaHo timeout aangevraagd. WaHo kwam sterk terug, maar bij 9-12 maakte ook Lotte Könning haar ‘Vissertje’ 9-13. WaHo nummer 15 deed af en toe iets terug. Korinda Kant maakte de 10-14 en 10-15.
WaHo begon toch weer in te lopen, ondanks het goede spel van Trivos en kwam terug tot 16-16.
Timeout Trivos. Door Stefanie Beekers werd de service in het net geslagen, maar gelukkig maakte Anne Veenstra weer gelijk 17-17. 3 servicepunten op een rij door Stefanie Beekers, brachten Trivos weer op voorsprong 17-20. WaHo ging in de tegenaanval en scoorde. Nienke Visser haalde met haar killblok de service terug. Bij de stand 20-21 deed zij dit nog een keer en bij 20-23 nog eens! WaHo schrok hier zo erg van dat de laatste aanval van WaHo uit het veld werd geslagen.

In het vorig seizoen heeft Trivos zowel uit- als thuis met 3-2 gewonnen van WaHo. Dit gegeven hadden de WaHo dames zich goed ingeprent en dat was in de 4e set te merken.
Onder aanvoering van de nummer 15 nam WaHo meteen het heft in handen. Harde aanvallen met goed verdedigingswerk kenmerkten het WaHo spel, afgewisseld met een behoorlijke servicedruk.
Geen enkele maal kwam Trivos voor te staan en bleef het achter de feiten aanlopen. Bij 23-16 maakte Nienke Visser met haar service 2 punten, maar door de WaHo coach werd snel een technische timeout aangevraagd. Dit hielp getuige de harde aanval van WaHo, waarna de bal via de Trivosverdediging uit het veld vloog. De lange rally die volgde werd uiteindelijk door Korinda Kant in een punt omgezet 24-19. Het laatste WaHo tipballetje viel pardoes bij Trivos op de grond!

Het begin van de 5e set stond volledig in het teken van Sophie Posthumus. Het Trivos jonkie sloeg haar eerste bal pardoes uit het veld, maar hierna haalde zij met een soort van dwarrelbal de service terug. 2 prachtige aces met de service maakte zij, 1-3. Het spel golfde heen en weer en bij een voorsprong van 6-8 werd van helft gewisseld. WaHo vroeg haar timeout aan bij de stand 7-9 en dit bracht geluk.
De nummer 15 scoorde, Sophie Posthumus sloeg de bal uit en in het Trivosveld ontstond een klutssituatie 10-9. Timeout Trivos. Meteen was er een misverstand tussen Vera de Weerdt en Stefanie Beekers, waardoor de bal de grond raakte. De WaHo service ging via de Trivos verdediging uit het veld 12-9. In een scrimmage bij het net, werd het net aan weerskanten door de speelsters geraakt. De 2e scheidsrechter zag hier enkel een fout van Trivos middenaanvalster Stefanie Beekers en kende een punt aan WaHo toe. Een cruciaal moment.
Bij Trivos ontstond nogmaals een klutssituatie 14-9. De service van WaHo vloog uit het veld 14-10.
Stefanie Beekers sloeg een bal hard op de WaHo grond 14-11. Timeout WaHo. Manon Ottjes sloeg eveneens een aanval hard binnen 14-12. Echter was daar de nummer 15 van WaHo met een mooie aanval, die haar shirtnummer eer aan deed 15-12.

De coaches Peter Groenen en Hennie Visser waren na afloop gematigd tevreden. ‘WaHo is een goed team met veel lengte en ervaring. Wij hebben natuurlijk een erg jong team. Als je alleen al kijkt naar onze spelverdeelsters van 17 (Vera de Weerdt) en 18 (Lotte Könning) jaar, zegt dat al genoeg. Ten opzichte van het vorig seizoen zijn we gegroeid. We geven niet snel op en blijven vechten. Als nu ook nog de persoonlijke foutjes er grotendeels uitgehaald kunnen worden, zijn wij tevreden.’

Zaterdag 13 oktober 2018 spelen de Trivosdames in thuishonk Sportcentrum Arcus om 15:30 uur tegen Avior Dames 1 uit Schalkhaar. De entree is gratis.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*