Dames 3 heeft zich gehandhaafd in de 1e klasse!

Op zaterdag 20 april zijn er de promotie/degradatie wedstrijden voor Trivos Dames 3 in Raalte. De week voor de promotie/degradatie wedstrijden is er met name bezig geweest om een team samen te stellen dat kon/wil spelen op 20 april. Er kan namelijk van het huidige dames 3, maar een eigen speelster mee.

Uiteindelijk is er een team samengesteld dat bestond uit elf speelster uit verschillende teams, namelijk: Vera (D1), Esmee en Demi (D2), Michelle (D3), Nikki, Eva, Rinel (MA1),  Lethe (MA2), Lynn, Mayra (B1) en Evie (MC1). Daarnaast was Ramon voor het eerst de coach van Dames 3 en Jan is als uiteindelijk meegegaan als scheidsrechter!

Het doel was vooraf duidelijk en dat was handhaving behalen voor de 1e klasse door twee wedstrijden in de poule te winnen tegen Heyendaal 6 en Heyendaal 5.

De eerste wedstrijd was een onderlinge wedstrijd tussen Heyendaal 6 en Heyendaal 5. Deze werd in het voordeel van Heyendaal 5 gewonnen met 2-0 in sets. Onze eerste wedstrijd was tegen Heyendaal 6 en er werd in de volgende opstelling gespeeld: Vera (SV), Esmee en Nikki (midden), Rinel en Lethe (passer/loper), Demi (diagonaal) en Evie die als wissel werd ingebracht voor het rondje achterin voor Nikki.

Vanaf het begin speelde de dames goed met elkaar en dit resulteerde uiteindelijk op de eerste setwinst met 25-18. Daarna de tweede set ging het in het begin goed, maar uiteindelijk werden er iets teveel persoonlijke fouten gemaakt boven de 20, waardoor Heyendaal 6 de tweede set wist te winnen met 24-26. We konden gelijk aan de bak voor de drie setter die tot de vijftien werd gespeeld. Het advies was hetzelfde zoals we begonnen zijn, blijven aanvallen met vertrouwen en druk zetten met de service. De meiden hebben het erg goed opgepakt om de derde set na een nipt verlies toch overtuigend weten te winnen met 15-8.

De tweede wedstrijd moest er gelijk achteraan tegen Heyendaal 5. In overleg is er besloten om anders te gaan spelen. Heyendaal 5 heeft iets meer aanvallend vermogen en om meer te verdedigen en te passen was er een ander plan nodig. Michelle is gaan spelverdelen en Vera is op de passer/loper positie gezet voor Lethe. De meiden speelde erg goed en wisten steeds vijf-zes punten los te maken, maar Heyendaal bleef knokken en kwam ook steeds weer terug. Uiteindelijk werd de eerste set gewonnen met 25-23. Nu nog een set en dan is er handhaving behaald in de 1e klasse. Dames 3 begon erg sterk en met zelfvertrouwen te spelen, met geweldige rally’s tijdens de wedstrijd. Uiteindelijk kwamen we op een voorsprong van 24-19, maar Heyendaal kwam toch steeds dichterbij, maar het gat was gelukkig te groot en de set is gewonnen met 25-22.

Super prestatie van deze jonge meiden van Trivos, die nog nooit in deze gehele samenstelling hebben gespeeld en super goed hebben gespeeld en hard hebben gewerkt om de handhaving voor de 1e klasse van Dames 3 te behalen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*