Lieke Wouters neemt Trivos D1 op sleeptouw

Trivos Dames 1  –  Set Up ’69 Dames 1   3-2 (25-12, 17-25, 17-25, 25-23, 15-7)

Fotograaf: Erik Wouters

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Trivos 1 van haar mindere wedstrijden. Zelfs de doorgaans stoïcijnse libero Evi Bosmeier was niet in haar beste doen en dat was geen goed teken. Alleen middenaanvalster Lieke Wouters bracht de groene harten in vervoering. Met haar uitstekende spel haalde zij met name de belangrijke punten voor Trivos binnen. Niet alleen daarmee stal zij menig hart, maar ook haar gedrevenheid in het veld zorgde er voor dat haar teamgenoten ook weer het geloof in eigen kunnen terug kregen.

De eerste set afgelopen zaterdagmiddag was van Trivoszijde overweldigend. Werkelijk alles lukte en sporadisch kon Set Up ér iets tegenover stellen. Anne Veenstra was lekker in haar element en scoorde naar hartenlust de haar bekende balletjes langs de zijlijn. De 4 killbloks van Lieke Wouters en eentje van Korinda Kant deden Set Up de moed in de schoenen zakken. Alleen af en toe de linkshandige nummer 4 van Set Up scoorde, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. De serviceserie van Anne Veenstra (6 punten) op het laatst brachten de score op 24-12. Een giga redding van Evi Bosmeier bracht Lieke Wouters in positie, waarna deze keihard uithaalde 25-12.

De tweede set leek wel een kaartenhuisje. Bij de stand 1-2 was het de 2e scheidsrechter die een aanval van Anne Veenstra langs de lijn, uit zag gaan. Dat hij op dat moment de enigste in Sportcentrum Arcus was, was hem even ontgaan. Hierdoor kwam Set Up op een 1-3 voorsprong, maar was ook de irritatie bij Trivos hoog. Nog aangedaan door zoveel onrecht vloog de volgende bal pardoes tegen de Trivos grond 1-4. Coach Peter Groenen probeerde de koppen weer dezelfde richting op te krijgen in zijn timeout, echter lukte dat niet. Set Up bouwde haar servicedruk op en scoorde 3 maal. Nadat Vera de Weerdt een mooie aanval van Set Up onschadelijk had gemaakt, kon Stefanie Beekers nog iets terug doen. Manon Ottjes en Lieke Wouters scoorden af en toe, maar het waren de Set Up aanvalsters die het betere spel hadden. Stefanie Beekers werd gewisseld voor Nienke Visser.

Pas nadat ook Sophie Posthumus (geselecteerd voor de jeugd Oranje tegen jeugd Japan op 24 februari a.s. om 15:30 uur in Sportcentrum Arcus) was ingebracht, scoorde Nienke Visser 8-17. Met haar service maakte Nienke Visser 2 punten, waarna de timeout van Set Up een feit was. Bij 11-18 kwam bij Trivos de dubbele wissel: Lotte Könning en Esmee Driessen voor Vera de Weerdt en Manon Ottjes. Lotte Könning sloeg haar service in het net. Een aanval van Trivos werd door Sophie Posthumus via het Set Up blok ingeslagen 12-20, maar het verschil was al te groot. Bij 14-24 sloeg set Up haar service uit het veld. Esmee Driessen scoorde nog 2 maal met haar service, maar de laatste Trivosbal verdween in het net 17-25.

De vele supporters waren hoogst verbaasd door het grote verschil in het vertoonde spel in de eerste en tweede set. De derde set begon nog slechter dan de tweede. Nadat bij 1-6 de eerste timeout was aangevraagd en bij 1-7 Anne Veenstra plaats moest maken voor Korinda Kant, zag de scheidsrechter een ‘liftbal’ van een Trivosspeelster 1-8. Meteen daarna zag de scheids als goedmakertje, dat een Set Up speelster de bal 2x raakte 2-8. Nienke Visser kwam aan de service en maakte daarmee 7 punten 9-8. Set Up rechtte de rug en door middel van een sterk blok en servicedruk begonnen zij te scoren. De sterke Set Up libero zorgde voor de uitstekende passing op haar spelverdeelster en de sterke aanvallen waren niet van de lucht. Bij 17-18 werd alle Trivoshoop de grond ingedrukt. Een sterke serviceserie van Set Up, waaronder 1 ace, maakte een eind aan deze set 17-25.

Een vijfde set moest de winnaar aanwijzen. Deze set leek wel een kleine kopie van de eerste set. Set Up kwam er niet meer aan te pas en met haar service maakte Korinda Kant 7 punten 8-2. Na de wissel van helft scoorde Set Up nog even, maar met haar killblok en 3 servicepunten bracht Stefanie Beekers de stand op 12-3. Persoonlijke fouten aan Trivoszijde maakten het nog even spannend. Na de Trivos timeout scoorde Lieke Wouters en sloeg Set Up een bal uit het veld 14-6. Een te lage setup werd door Manon Ottjes in het net geslagen. Aanvoerster Anne Visser vond het welletjes en ramde het laatste punt op de Set Up zijde 15-7.

Ondanks het matige spel van Trivos, mag er toch van een succesvol weekend gesproken worden. Alle naaste concurrenten hebben punten verloren, waardoor Trivos steeds meer het uitzicht krijgt op een heel mooi seizoenseinde. Zaterdag 2 maart a.s. speelt Trivos de uitwedstrijd in Nijmegen tegen de studentes van Heyendaal (aanvang 15:00 uur). Op zaterdag 16 maart speelt Trivos om 15:30 uur tegen de nummer 3 VVH Dames 1 uit Harderwijk. Plaats van treffen is thuishonk Sportcentrum Arcus en de entree is gratis.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*